محققان چینی یک تکنولوژی جدید بر پایه تراهرتز را توسعه داده‌اند که می‌تواند پیشرفته‌ترین زیردریایی های آمریکایی در زیر آب اقیانوس‌ها را نیز شناسایی کند.

آنطور که South China Morning Post گزارش می‌دهد، پژوهشگران چینی طی یک حرکت نوآورانه که ممکن است امنیت دریایی را به شکلی کاملاً جدید تغییر دهد، ادعا کرده‌اند که به موفقیت یک دستگاه تشخیص زیردریایی براساس فناوری ارتباطی نسل جدید تراهرتز را آزمایش کرده‌اند.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که گزارش‌هایی ماه گذشته از اختراع یک حسگر مغناطیسی فوق حساس چینی مبتنی بر یک تکنولوژی خبر می‌داد که قادر به ردیابی پیشرفته‌ترین زیردریایی‌های ایالات متحده حتی برای فواصلی بلند بود.

تراهرتز، تکنولوژی چینی ها، شناسایی زیردریایی

این دستگاه نوآورانه تراهرتز توانسته توانایی خودش در شناسایی ارتعاشات بسیار ریزی که از منابع صوتی با فرکانس پایین در زیر سطح دریا ساطع می‌شوند را به‌نمایش بگذارد و به‌صورت فوق‌العاده دقیقی زیردریایی‌ها را شناسایی کند.

تراهترز، فناوری مبتکرانه چینی ها برای شناسایی زیردریایی ها

تکنولوژی تراهرتز که در میان فرکانس‌های مایکروویو و تشعشعات فروسرخ قرار دارد، مدت‌هاست که نوید نرخ داده بالا و تأخیر کم را می‌دهد و آن را به یک نامزد کلیدی برای آینده ارتباطات تبدیل می‌کند که اغلب با نام 6G شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

5 مورد از پیشرفته‌ ترین زیردریایی‌های هسته‌ای جهان

ابن محدوده فرکانسی نه تنها قادر به حمل حجم قابل توجهی از اطلاعات است، بلکه نگرشی زیست محیطی دارد. دستگاه‌های اسکنر تراهرتز از گذشته در برخی فرودگاه‌های چین، جهت تشخیص اشیاء داخل چمدان مسافران مورد استفاده قرار می‌گیرند. سرمایه‌گذاری‌هایی که اخیرا روی مطالعات 6G انجام شده، مسیر را برای استفاده گسترده‌تر از آن هموار کرده است.

تراهرتز، تکنولوژی چینی ها، شناسایی زیردریایی

پژوهشگران آینده‌ای را ترسیم می‌کنند که رادارهای تراهرتز به‌قدری کوچک شوند تا بتوان آن‌ها را روی پهپادها نیز نصب کرد. محققان در این مقاله خاطرنشان کردند: «هواپیمای بدون سرنشین کوچک (پهپاد) دارای مزیت‌های فراوانی از جمله تحرک خوب، هزینه کم و استقرار انعطاف‌پذیر است».

این تکنولوژی با سایر روش‌های شناسایی زیردریایی مانند دستگاه‌های تشخیص ناهنجاری مغناطیسی، رادار مایکروویو و یا سیستم‌های لیزری یکپارچه‌سازی خواهد شد تا اطلاعات جامع و مهمی را برای شناسایی زیردریایی‌ها فراهم کند.

آزمایشی که توسط محققان چینی در مکان نامعلومی از شهر دالیان چین روی دریای زرد انجام شده، آن‌ها از یک منبع صوتی مصنوعی برای شبیه‌سازی صدای یک زیردریایی استفاده کرده‌اند و بازوی یک کشتی تحقیقاتی به‌عنوان یک پهپاد در نظر گرفته شده است. این تیم می‌گوید، یک زیردریایی که با سرعت بالایی حرکت می‌کند، نویز قابل توجهی را ساطع می‌کند که روی سطح آب آمده و ارتعاش سطح آب را تغییر می‌دهد. شناسایی این ارتعاشات در گذشته بسیار دشوار بود و امکان تشخیص آن‌ها از امواج اقیانوس‌ها وجود نداشت. اما حسگر تراهرتز توانسته امواجی که توسط انسان ساخته می‌شود (به‌اندازه ۱۰ نانومتر) از امواج طبیعی آب خود اقیانوس‌ها تشخیص دهد که دستاورد بسیار بزرگی برای این تیم چینی محسوب می‌شود.

تراهرتز، تکنولوژی چینی ها، شناسایی زیردریایی

فرکانس بالای امواج تراهرتز به حساسیت آن‌ها کمک می‌کند. محققان چینی نیز در توسعه الگوریتمی که می‌تواند این امواج به‌اندازه نانومتر را روی سطح اقیانوس‌ها به‌طور مؤثر شناسایی کند، پیشرو هستند.

استفاده از فراهترز به‌عنوان یک کانال ارتباطی امن

فناوری فراهرتز علاوه بر شناسایی، در حوزه ارتباطات زیردرهایی نیز امکانات نوآورانه‌ای را به‌ارمغان آورده است. زیردریایی‌هایی که به‌خاطر مخفی بودن شناخته می‌شوند، می‌توانند از این فناوری برای برقراری ارتباط با هواپیماهای خودی و یا دیگر نیروهای نظامی دریایی خودی بهره‌مند شوند. این گروه چینی می‌گود: «با شناسایی سیگنال‌های ارتعاشی سطحی که تحت تأثیر صدای زیر آب قرار می‌گیرد، این امکان را خواهیم داشت که اطلاعات منتقل شده از طریق منابع زیر آب را وارونه کنیم». این سبک از ارسال پیام رمزنگاری شده توسط نیروهای دشمن قابل شناسایی نخواهد بود و این امکان را فراهم می‌کند تا زیردریایی بتواند در جریان عملیات‌های نظامی بزرگ، همچنان کانال‌های ارتباطی امن و پنهان خودش را حفظ کند.

source

توسط siahnet.ir