15 بهمن 1402 ساعت 14:41

عجایب هفت  گانه جهان، به نظرتان از دید هوش مصنوعی چگونه است؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

کمتر حوزه‌ای از علم مانده است که هوش مصنوعی در آن ورود نکرده باشد. علم باستان‌شناسی نیز از این قاعده مستثنا نمانده است و هوش مصنوعی، کمک بسیاری به باستان‌شناسان در بازسازی پدیده‌ها، تحلیل داده‌ها و همچنین ترجمه متون باستانی کرده است. در همین راستا هوش مصنوعی، عجایب هفت‌گانه جهان را نیز بازسازی کرده است تا ما بیشتر با گذشتگان خود و توانایی‌هایشان آشنا شویم.

عجایب هفت گانه جهان که توسط هوش مصنوعی بازسازی شده است

عجایب هفت‌گانه، آثار باستانی هستند که به‌دلیل تغییرات آب‌و‌هوایی و چالش‌های مختلف، تنها شگفتی و افسانه‌های آن‌ها برایمان به جا مانده است. این شگفتی‌های معماری شامل سازه‌های نمادینی مانند کلوسوس رودس، هرم بزرگ جیزه، باغ‌های معلق بابل، مجسمه زئوس در المپیا، فانوس دریایی اسکندریه، مقبره در هالیکارناسوس و معبد آرتمیس در افسس بودند. در ادامه می‌توانید تصورات هوش مصنوعی از این بناها را در سایت گجت نیوز مشاهده کنید.

کلوسوس رودز؛ میزبان بزرگ جهانیان

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

غول رودز، در میان سایر مجسمه‌های باستانی به‌دلیل قد و قامت عظیم و تاریخ جذاب خود متمایز است. این مجسمه برنزی به یاد ماندنی با ارتفاع 100 فوتی خود، خدای یونانی خورشید، هلیوس را به تصویر می‌کشد. طبق تحقیقات اخیر صورت گرفته، این مجسمه در واقع روی یک پایه در نزدیکی ورودی بندر قرار داشته و از دور به کشتی‌ها خوش‌آمد می‌گفته است.

مجسمه کلوسوس رودز که در طول 12 سال ساخته شد، مهر تاییدی هست بر هنر و توانایی باستانیان که متاسفانه طی زمین‌لرزه‌ای در سال 282 قبل از میلاد، مجسمه کاملا نابود شد. اما امروزه ما می‌توانیم شکوه گذشته خود را به‌وسیله هوش مصنوعی ببینیم و لذت ببریم.

هرم بزرگ جیزه؛ یک شگفتی بی‌انتها

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

هرم بزرگ جیزه در قلب مصر، تنها بازمانده عجایب هفت‌گانه جهان است. این بنا تاریخی فوق‌العاده که به دستور فرعونیان ساخته شده ، امروزه یکی از بهترین جاذبه‌های توریستی دنیا است. این هرم با استفاده از بلوک‌های سنگی آهکی بزرگی که وزن آن‌ها تا حدود 2.5 تن برآورد شده ، در طول 20 سال ساخته شده است.

هوش مصنوعی هرم بزرگ را در شکوه اولیه خود احیا کرده است و ما می‌توانیم زیبایی آن را در دورانی که هنوز سنگ‌هایش فرسایش نیافته است را مشاهده کنیم. این هرم همچنان نمادی از نبوغ بشر و گواهی ماندگار برای تمدن باستانی مصریان است.

باغ های معلق بابل؛ بناهایی افسانه‌ای

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

اسرار و افسانه‌های باغ‌های معلق بابل، همچنان از موضوعات داغ بحث‌های باستان‌شناسان محسوب می‌شود. طبق متون باستانی، این باغ‌ها دارای تراس‌های خاص، آب‌نماهای باشکوه و گیاهان شناور بودند. با این حال، هیچ مدرک مشخصی مبنی بر وجود آنها وجود ندارد و مکان واقعی آنها همچنان موضوع بحث است.

طبق افسانه‌ها، این باغ‌های سرسبز تقریباً در 50 مایلی جنوب بغداد در عراق واقع شده‌اند. برخی منابع تاسیس آنها را به امپراتور بابل، نبوکدنصر نسبت می‌دهند که ظاهراً آن‌ها را برای همسرش آمیتیس ساخته است. جالب اینجاست که نه امپراتور و نه همسرش، هیچ سند مکتوبی که از این باغ‌های افسانه‌ای ذکر شود، به جا نگذاشته‌اند. اگر آن‌ها واقعا وجود داشتند، احتمالاً زمانی که امپراتوری هخامنشی بابل را در سال 539 قبل از میلاد فتح کرد، از بین رفته‌اند.

مجسمه زئوس در المپیا؛ یک شگفتی دیگر خدایی

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

در المپیا یونان، مجسمه زئوس به عنوان نمایشی خیره کننده از عظمت الهی ساخته شد. این مجسمه که از عاج ساخته شده، در ارتفاع 40 فوتی روی تختی باشکوه داخل معبدی زیبا قرار داشته است. ساکنان المپیا این شخصیت الهام‌بخش را در تلاش برای پیشی گرفتن از رقبای خود در آتن سفارش داده بودند.

براساس سوابق تاریخی، این مجسمه در آتش سوزی ویرانگری که قسطنطنیه را در سال 426 پس از میلاد نابود کرد، از بین رفت و ما در سال 2024 بعد از میلاد، شاهد خلق دوباره آن توسط هوش مصنوعی هستیم. هوش مصنوعی ما را به گردشگری تبدیل کرده است که می‌توانیم بناهای از بین رفته جهانی را از تمام زوایا تماشا کنیم.

فانوس دریایی اسکندریه؛ یک راهنمای همیشه ایستاده

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

فانوس دریایی اسکندریه، یک بنای برجسته برای نوآوری بشر به‌شمار می‌رود. این فانوس دریایی با ارتفاع 350 فوت، در جزیره فاروس بندر مصر باستان قرار داشته است. ساختار پیچیده این فانوس دریایی، هم قدرت فکری و هم قدرت ریاضی زمان خود را به نمایش گذاشت. طرح این فانوس دریایی شامل یک برج استوانه‌ای، بخش میانی هشت ضلعی و پایه مربعی بوده است.

فانوس اسکندریه علیرغم عظمتی که داشت، به دلیل یک رشته زمین‌لرزه‌های مخرب در قرون وسطی از بین رفت؛ اما امروزه هوش مصنوعی آن را بازسازی کرده است تا بار دیگر، راهنمای کشتی‌های عبوری از بندر باشد.

مقبره‌ای در هالیکارناسوس: بنای یادبودی برای گذشته

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

مقبره هالیکارناسوس در سال 350 قبل از میلاد در ترکیه امروزی به عنوان ادای احترام به ماوسولوس، حاکم کاریا ساخته شد. معماری درخشان آن ترکیبی از اصول طراحی یونانی، خاور نزدیک و مصری است. در ساخت آن از سنگ مرمر آناتولی و پنتلیک نیز استفاده شده است.

این مقبره یکی از دستاوردهای مهندسی و هنری باستانی به‌شمار می‌رود که متاسفانه طی زلزله‌های ویران‌گری در قرن سیزدهم کاملا نابود شد.

معبد آرتمیس در افسس: شگفتی از جنس مرمر و طلا

بازسازی عجایب هفت گانه با هوش مصنوعی

تاریخچه معبد آرتمیس در افسس، ترکیبی از ساخت‌وساز و تخریب است. مشهورترین ترمیم این معبد، در حدود سال 550 قبل از میلاد با حمایت مالی کرزوس پادشاه لیدیا انجام شده است.

متاسفانه این معبد، در طول حیات خود با ویرانی‌های زیادی روبه‌رو شده است. هروستراتوس، بدنامی بود که آن را به آتش کشید. گوت‌ها بعداً در هنگام فرار از دست رومیان، به تخریب آن کمک کردند. سرانجام، در سال 401 پس از میلاد، یک جمعیت مسیحی معبد را ویران کردند و تنها پایه‌های آن و یک ستون واحد باقی ماند، که هنوز هم به عنوان یادآور عظمت گذشته خود است.

در حالی که تنها یکی از عجایب هفتگانه اصلی امروز باقی مانده است، اما هوش مصنوعی گردشگری دیجیتالی را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم آثاری را که در چند هزار سال پیش نابود شده‌اند را رفته و از نزدیک ببینیم. پس ما نیز می‌توانیم از هوش مصنوعی به‌عنوان شگفتی دوران خود نام ببریم.

source

توسط siahnet.ir