دانشمندان آکسفورد به تازگی از ساخت یک ماده انعطاف‌پذیر خبر داده‌اند که می‌تواند هر سطحی را به یک پنل خورشیدی تبدیل کند. این ماده که از موادی به نام پروسکایت ساخته شده، حتی از پنل‌های خورشیدی موجود نیز بهتر عمل می‌کند.

پژوهشگران دپارتمان فیزیک دانشگاه آکسفورد به تازگی یک ماده بسیار نازک با قابلیت جذب نور را توسعه داده‌اند که علاوه بر پتانسیل بالا برای تولید انرژی خورشیدی، انعطاف‌پذیر بوده و می‌توان آن را تقریباً بر روی هر سطحی اعمال کرد.

این ماده جدید هر سطحی را به پنل خورشیدی تبدیل می‌کند

طبق گزارش منتشر شده توسط این پژوهشگران، ماده مورد بحث 100 برابر نازک‌تر از موی یک انسان بوده و می‌توان از آن بر روی هر سطحی مانند کوله‌پشتی، تلفن همراه یا سقف ماشین استفاده کرد تا به انرژی خورشیدی دست یافت.

به گفته پژوهشگران آکسفورد، این ماده آن‌قدر نازک و انعطاف‌پذیر است که می‌توان آن را با استفاده از دستگاه‌های پاشش رنگ بر روی اجسام مختلف اعمال کرده و نیاز مبرم ما به توسعه پنل‌های خورشیدی را کاهش داد.

مهم‌ترین دستاورد برای نسل بشر؟

به نظر می‌رسد که این فناوری در زمان بسیار حساسی به دست آمده است، چرا که با ظهور فناوری هوش مصنوعی نیاز روزافزون ما به انرژی دو چندان شده و اکنون در نقطه‌ای از تاریخ قرار داریم که تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسانی نیز به اوج خود رسیده‌اند.

پوشش خورشیدی جدید دانشگاه آکسفورد از موادی به نام پروسکایت ساخته شده که در جذب انرژی خورشید بسیار کارآمدتر از پنل‌های مبتنی بر سیلیکون (که امروزه به طور گسترده استفاده می‌شود) عمل می‌کند. لایه‌های جذب‌کننده نور در این ماده می‌توانند طیف وسیع‌تری از نور خورشید را جذب کرده و همین مسئله منجر به تولید انرژی بیشتری خواهد شد.

پنل خورشیدی بر روی هرچیزی

به گزارش CNN، این پوشش جدید جذب انرژی خورشیدی نسبت به دستاوردهای مشابه بسیار کارآمدتر بوده و به گفته محققان، می‌تواند حدود 27 درصد انرژی نور خورشید را جذب کند. در نظر داشته باشید که بهترین پنل‌های خورشیدی موجود در بازار که از سلول‌های سیلیکونی استفاده می‌کنند، معمولاً تا 22 درصد نور خورشید را جذب می‌کنند.

در همین رابطه بخوانید:

– انرژی نامحدود با پنل‌های خورشیدی شناور محقق می‌شود!

– چرا نباید گوشی خود را بیش از ۸۰ درصد شارژ کنیم؟

علاوه بر این، گفته شده که با گذر زمان عملکرد پروسکایت‌ها بهبود یافته و قابلیت جذب نور آن‌ها حتی به 45 درصد یا بالاتر نیز خواهد رسید.

نظر شما در رابطه با این دستاورد محققان آکسفورد چیست؟ آیا بالاخره به نقطه‌ای از تاریخ رسیده‌ایم که امکان تولید 100 درصد انرژی جهان با کمک روش‌های پاک و دوستدار محیط زیست وجود دارد؟

source

توسط siahnet.ir