مسعود پزشکیان، رئیس جمهور چهاردم جمهوری اسلامی ایران ساعتی پیش لیست وزرای پیشنهادی خود را جهت بررسی و کسب رأی اعتماد به مجلس تقدیم کرد. در این میان ستار هاشمی به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) به مجلس معرفی شده است. در ادامه با هم نگاهی به سوابق و فعالیت‌های هاشمی خواهیم انداخت.

دولت چهاردم برای انتخاب وزرای خود راه متفاوتی را از همه دولت‌های قبلی طی کرده و شورای راهبردی به ریاست دکتر ظریف، وزیر اسبق امور خارجه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم را تشکیل داد. پس از نزدیک به یک ماه بررسی این شورا، افراد منتخب که بنابر برخی اظهارنظرهای رسمی از بین ده‌ها نفر در هر وزارت‌خانه پیشنهاد شده‌اند، ستار هاشمی به عنوان وزیر پیشنهاد ارتباطات و فناوری اطلاعات، باید تا چند روز دیگر در صحن مجلس و پشت تریبون حاضر شده و ضمن بیان برنامه‌های خود، با نمایندگان مجلس صحبت کند.

ستار هاشمی وزارت ارتباطات

ستار هاشمی وزیر پیشنهادی ارتباطات کیست؟

اما برای کسانی که اخبار حوزه ICT کشورها را از دوره‌های گذشته دنبال می‌کنند، ستار هاشمی نامی آشناست. شاید بیشتر افراد هاشمی را به عنوان معاون وزیر ارتباطات اسبق، محمد جواد آذری جهرمی به یاد داشته باشند ولی او از افراد جوان ولی با تجربه حوزه ارتباطات کشور است و مدت‌هاست در شرکت‌ها و سازمان‌های مرتبط دولتی در این زمینه، فعالیت می‌کند.

با معرفی کابینه جدید، نام ستار هاشمی به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر سر زبان‌ها افتاد. این چهره دانشگاهی و مدیر سابق حوزه فناوری اطلاعات، با سوابق درخشان در حوزه هوش مصنوعی و تجربه مدیریت در بخش دولتی، می‌تواند تحولات جدیدی را در این وزارتخانه رقم بزند. خلاصه مناسب و مشخصات هاشمی را در ادامه می‌بینید:

– متولد ۱۳۵۵ (۴۸ سال)، در شهر یاسوج

– معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دوازدهم

– رئیس هیأت مدیره اپراتور ایرانسل

– معاون فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت کشور

– مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس

– معاون فناوری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

– کسب «دکترای هوش مصنوعی» از دانشگاه موناش استرالیا و علم و صنعت ایران

– مدیر برتر قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲

– ⁠عضو هیأت مؤسس و هیأت مدیره انجمن هوش مصنوعی ایران

در همین رابطه بخوانید:

– همه وعده‌های مسعود پزشکیان درباره اینترنت و کسب و کارهای دیجیتال

نگاهی به کارنامه تخصصی ستار هاشمی

ستار هاشمی متولد ۱۳۵۵ در شهر یاسوج و استاد گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه شیراز است.  هاشمی مدرک کارشناسی سخت‌افزار خود را در دانشگاه اصفهان و کارشناسی ارشد و دکترای هوش مصنوعی را از دانشگاه علم و صنعت و موناش استرالیا گرفته است. در حال حاضر ستار هاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز بوده و از جمله افراد با زمینه تخصصی هوش مصنوعی در این دانشگاه محسوب می‌شود.

از جمله افتخارات علمی هاشمی که بیشتر در صفحه تخصصی اساتید دانشگاه شیراز قابل دریافت است به  پژوهشگر برتر دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز در سال‌های ۹۱ و ۹۲ و استاد نمونه‌ آموزشی همین دانشکده در ۱۳۹۳ می‌توان اشاره کرد. البته این صفحه به عضویت افتخاری علمی هاشمی در دانشگاه موناش استرالیا نیز اشاره دارد.

سوابق ستار هاشمی

ستار هاشمی سال ۱۳۹۳ مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس شد و سال ۱۳۹۵ به عنوان معاونت فناوری شرکت ارتباطات زیرساخت انتخاب شده است. محمدجواد آذری جهرمی وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۸ هاشمی را به معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات منصوب کرد. هاشمی در این سمت تلاش گسترده‌ای برای به سرانجام رساندن طرح مصوب تولید گوشی هوشمند در داخل را به کار بست که نتیجه آن اعطای مجوز به ده‌ها شرکت در این زمینه بود.

هاشمی سوابقی همچون ریاست هیئت مدیره ایرانسل و مدیرکلی ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس را نیز در لیست سوابق خود دارد. این چهره نام‌آشنای حوزه ارتباطات به عنوان یکی از جوان‌ترین اساتید تمام‌وقت هوش مصنوعی در ایران شناخته می‌شود و مقالات متعددی در حوزه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات به چاپ رسانده که در این زمینه می‌توان تعداد 42 مقاله کنفرانسی و ژورنالی ثبت شده به نام او را در  دانشنامه سیویلیکا (مربوط به مقالات داخل کشور) و مشارکتش در ۴۳ مقاله ISI در مجلات و ژورنال‌های خارجی را یافت.

ستار هاشمی وزارت ارتباطات

تمرکز بر تولید داخلی و توسعه فناوری‌های نوین

یکی از محورهای اصلی فعالیت حرفه‌ای هاشمی، تمرکز بر تولید داخلی و توسعه فناوری‌های نوین است. وی در دوران مسئولیت خود در وزارت ارتباطات، بر توسعه تولید گوشی‌های هوشمند داخلی و گسترش شبکه نسل پنجم تاکید فراوانی داشت. همچنین، هاشمی در مقالات و فعالیت‌های اخیر خود توجه ویژه‌ای به اهمیت هوش مصنوعی در توسعه کشور داشته و طبق سوابق گزارش شده تلاش‌های بسیاری را در دوره‌های تصدی سمت‌های خود برای توسعه این فناوری در ایران انجام داده است.

هاشمی همچنین در سال 1399 نیز که به عنوان معاون آذری جهرمی فعالیت می‌کرد نیز در مورد راه‌اندازی و توسعه هر چه بیشتر اینترنت 5G نظرات مثبت متعددی را مطرح کرده بود. هاشمی در آن زمان طی مصاحبه‌ای گذر از اینترنت 4G و استفاده هر چه بیشتر از 5G را یک حرکت ضروری دانسته و اعلام کرده بود که «اینترنت 5جی می‌تواند شکاف دیجیتالی را کاهش دهد به‌طوری که این خدمات در مناطق محروم توسعه داده شود».

پیش از این هاشمی معاونت فناوری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را نیز به عهده داشت که در آن زمان سامانه کاتب را رونمایی کرد که سکویی برای ارائه انواع خدمات ثبتی 24 ساعته (حتی مانند صدور و ارائه انواع سند ثبتی و هویتی به صورت الکترونیک) برای ایرانیان از طریق کلیه پلتفرم‌ها محسوب شده و توانست تحولی قابل توجه در این زمینه ایجاد کند.

افق پیش روی وزارت ICT در دوره جدید

با توجه به چالش‌های موجود در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مانند کیفیت پایین اینترنت و محدودیت‌های فیلترینگ، انتظار می‌رود که هاشمی در صورت تصدی وزارت ارتباطات، برنامه‌های جامعی برای بهبود وضعیت اینترنت و توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات ارائه دهد.

نظر به به سوابق و دیدگاه‌های ستار هاشمی، می‌توان انتظار داشت که وی با رویکردی مبتنی بر فناوری و نوآوری، وزارت ارتباطات را هدایت کند. با این حال، موفقیت وی در این سمت به عوامل مختلفی از جمله حمایت دولت، همکاری با بخش خصوصی و تعامل با مجلس شورای اسلامی بستگی دارد.

انتخاب ستار هاشمی به عنوان یک چهره علمی و دانشگاهی (که همزمان سوابق قابل توجهی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز داشته) به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی سکان وزارت ارتباطات در کابینه دولت چهاردهم، می‌تواند نشان از اهمیت دولت مسعود پزشکیان به توسعه فناوری و استفاده از ظرفیت‌های داخلی داشته باشد. با توجه به سوابق و توانمندی‌های وی، امیدواریم بهترین اتفاقات برای فضای ارتباطات و حوزه فناوری اطلاعات کشور رقم بخورد.

source

توسط siahnet.ir