12 آبان 1403 ساعت 12:51
اگر با مشکل شارژدهی ضعیف گوشی موبایل خود طرف هستید میتوانید با امتحان کردن ترفندهای آموزشدادهشده در این متن از حداکثر ظرفیت باتری گوشیتان استفاده کنید.
اگر وضعیت شارژدهی گوشی اندرویدی شما نیز به حد بحرانی رسیده و پس از مدت کوتاهی کار کردن با گوشی خود ناچار به شارژ مجدد آن هستید میتوانید با استفاده از ترفندهایی میزان شارژدهی گوشی موبایلتان را به بالاترین میزان ممکن برسانید. این راهکارها میتوانند با حداقل تاثیر روی عملکرد فنی گوشی موبایل شما بهطور قابل توجهی در کاهش مصرف شارژ و افزایش عمر باتری به شما کمک کنند.
ترفندهایی برای افزایش شارژدهی گوشی های اندرویدی
راهکارهایی که در ادامه برای ارتقای شارژدهی گوشی های موبایل معرفی میشوند همگی بهسادگی قابل انجام بوده و عموما تاثیر چندانی در کارآیی دستگاه ندارند. بنابراین اگر قصد افزایش شارژدهی گوشی موبایلتان را دارید حتما آنها را انجام دهید.
صفحه نمایش همیشه روشن (Always-On Display) را فعال کنید
صفحه نمایش همیشه روشن قابلیتی فوقالعاده کاربردی در گوشیهای اندرویدی مدرن است که علیرغم کاربری فوقالعادهاش میتواند تاثیر چشمگیری روی افزایش مصرف انرژی دستگاه داشته باشد. میزان مصرف شارژ این قابلیت عموما بسیار بیشتر از 1 تا 2 درصدی است که گوشیسازان ادعا میکنند. بنابراین غیرفعال کردن آن میتواند بار بزرگی را از دوش دستگاه شما بردارد.
برای غیرفعال کردن AOD وارد بخش تنظیمات گوشی موبایل خود شده و به بخش Lock Screen بروید. سپس در این صفحه به قسمت Always-On Display یا موارد مشابه رفته و آن را غیرفعال کنید.
فعال کردن مد تطبیقی باتری
قابلیت «باتری تطبیقی» (Adaptive Battery) در گوشی های اندرویدی قادر است بهطور دینامیک مصرف انرژی در گوشی موبایل شما را مدیریت نموده و بر اساس الگوی استفادهتان از دستگاه شارژدهی را تنظیم کند. این قابلیت با محدود کردن عملکرد اپلیکیشنهایی که بهندرت مورد استفاده قرار میگیرند بدون این که کاربری اپلیکیشنهای پرمصرفتر را بهطور گسترده محدود کند قادر است شارژدهی و عمر باتری را بهطور قابل توجهی ارتقا دهد.
برای فعال کردن مد تطبیقی باتری وارد بخش تنظیمات و سپس باتری شده و در بخش تنظیمات تطبیقی گزینه Adaptive Battery را انتخاب کنید.
مد ذخیره باتری را انتخاب کنید
دیگر قابلیتی که میتواند شارژدهی گوشی اندرویدی شما را بهطور قابل توجهی ارتقا دهد مد ذخیره انرژی یا Battery Saver است که با محدود کردن فعالیت پسزمینه، کاهش روشنایی صفحه نمایش یا فعالسازی مد تیره قادر به صرفهجویی قابل توجه در مصرف باتری است.
فعال کردن این قابلیت خصوصا زمانی که شارژ باتری گوشیتان به حد بحرانی رسیده میتوانید بهطور قابل توجهی در ارتقای شارژدهی اثرگذار ظاهر شده و کمک فراوانی افزایش عمر آن کند. برای فعال کردن مد Battery Saver در گوشیهای پیکسل لازم است وارد بخش تنظیمات شده و از بخش Battery گزینه Battery Saver را انتخاب کنید. همچنین در گوشیهای گلکسی سامسونگ نیز این کار از طریق ورود به بخش تنظیمات، قسمت Battery and Device Care، سپس Battery و در نهایت Power Saving Mode امکانپذیر است.
فعال کردن مد تیره (Dark Mode)
اگر گوشی اندرویدی شما به صفحه نمایش اولد (OLED) مجهز است فعال کردن دارک مود میتواند تاثیر فوقالعادهای در ارتقای شارژدهی آن داشته باشد. فناوری اولد به صفحه نمایش اجازه میدهد که حین نمایش محتوای به رنگ سیاه، هریک از پیکسلها را بهطور مجزا خاموش کند. در نتیجه این اتفاق میزان مصرف انرژی بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کرده و شارژدهی نیز بهطور قابل توجهی ارتقا مییابد.
برای فعال کردن مد تیره میتوانید وارد بخش تنظیمات شده و به بخش Display بروید. در این بخش گزینه Dark Mode یا Dark Theme را انتخاب کنید.
تنظیم میزان روشنایی و زمان خاموش شدن صفحه نمایش
تقریبا همه ما میدانیم که روشنایی بیش از اندازه صفحه نمایش چه بلایی سر شارژدهی گوشیمان خواهد آورد. بنابراین کاهش میزان روشنایی میتواند تا حد زیادی با افزایش مصرف انرژی در گوشی موبایلمان رقابت کند. از سوی دیگر، کوتاهتر کردن زمان انتظار برای خاموش شدن صفحه نمایش در صورت عدم استفاده نیز دیگر دلیلی است که میتواند منجر به کاهش شارژدهی شود.
برای کاهش میزان روشنایی نمایشگر لازم است انگشتتان را از بالای صفحه به پایین کشیده و از قسمت تنظیمات سریع (Quick Settings) میزان روشنایی صفحه نمایش را با حرکت دادن اسلایدر به سمت چپ کاهش دهید. همچنین در قسمت تنظیمات، تنظیمات نمایشگر (Display) و سپس Screen Timeout نیز میتوانید میزان انتظار برای خاموش شدن خودکار نمایشگر را به 30 ثانیه یا کمتر کاهش دهید.
حذف اکانتهای کماستفاده
اکانتهای بلااستفاده روی گوشی موبایل شما میتوانند باعث همسانسازی (سینک) غیرضروری اطلاعات گوشی شما شده و شارژدهی باتری آن را بهطور قابل توجهی کاهش دهند. حذف اکانتهای قدیمی یا بلااستفاده مهمترین راهی است که میتوانید برای ارتقای عملکرد دستگاه و جلوگیری از این اتلاف شارژ در آن انجام دهید.
برای حذف اکانتهای ناخواسته لازم است وارد بخش تنظیمات شده و از قسمت Accounts یا Passwords & Accounts اکانت مدنظرتان را انتخاب کرده و حذفش کنید.
غیرفعال کردن صدا و پاسخ ارتعاشی کیبورد
صدای فشرده شدن کیبورد صفحه نمایش و پاسخ ارتعاشی آن حین فشردن قادرند تجربه تایپ با دستگاه را بهطور قابل توجهی ارتقا دهند. با این وجود اگر وضعیت شارژدهی گوشی موبایلتان به شرایط بحرانی رسیده بهتر است عطای بهرهمندی از این قابلیتهای منحصربفرد را به لقایش ببخشید و آنها را غیرفعال نمایید.
برای این کار وارد بخش تنظیمات (Settings) شده و گزینه Language and Input را انتخاب کنید. در گام بعدی نیز میتوانید با ورود به قسمت Preferences و سپس Keypress، هر دو گزینه صدای فشردن کلید (Sound on keypress) و پاسخ ارتعاشی حین فشردن کلید (Haptic feedback on keypress) را غیرفعال کنید.
محدود کردن اعلانهای مربوط به اپلیکیشنها
نمایش اعلانهای مربوط به اپلیکیشنهای مختلف با فعال نگه داشتن این اپلیکیشنها در پسزمینه باعث مصرف انرژی مضاعف در دستگاه خواهند شد. در نتیجه کاهش تعدد نمایش اعلانها میتوانید بدون قربانی کردن مصرف و عملکرد گوشی کاربری گوشیهای موبایل را ارتقا دهد.
پس از ورود به بخش تنظیمات به قسمت اعلانها (Notifications) رفته و بعد از انتخاب App Notifications اعلانهای غیرضروری را انتخاب و غیرفعال کنید.
غیرفعال کردن تشخیص صدای Hey Google
اگر گوشی اندرویدی شما نیز دائما منتظر شنیدن فرمان Hey Google از زبان شماست و بلافاصله پس از به زبان آوردن آن فعال میشود، احتمالا شما در معرض مصرف بسیار بالای شارژ در گوشیتان هستید. بنابراین اگر به شارژ باتری گوشیتان نیاز دارید و فرامین صوتی نیز اهمیت آنچنان زیادی برای شما ندارند توصیه میکنیم با غیرفعال کردن این قابلیت شارژدهی گوشی موبایل خود را بهطور قابل توجهی افزایش دهید.
اگر قصد انجام این کار را دارید باید وارد اپلیکیشن گوگل شده و سپس روی آیکون پروفایلتان کلیک کنید. در گام بعدی وارد بخش تنظیمات و سپس دستیار گوگل (Google Assistant) شده و گزینه Hey Google & Voice Match را انتخاب نمایید. همچنین در صفحه جدید هم عبارت Hey Google را انتخاب و غیرفعال کنید.
کاهش نرخ رفرش صفحه نمایش
نرخ رفرش بالای صفحه نمایش (90 یا 120 هرتز) باعث میشوند که صفحه نمایش گوشی شما روانتر از قبل احساس شود؛ اما در عوض مصرف شارژ دستگاه را افزایش میدهند. از سوی دیگر اما کاهش میزان نرخ نوسازی به 60 هرتز علیرغم کاهش سطح عملکرد بصری دستگاه میتواند اثر بسزایی در افزایش شارژدهی داشته باشد.
برای کاهش نرخ نوسازی وارد بخش تنظیمات شده و از بخش Display دنبال گزینه Refresh Rate یا Motion Smoothness بگردید. در صفحه ظاهر شده یکی از گزینههای 60 هرتز یا استاندارد را انتخاب کنید تا میزان مصرف شارژ باتری به حداقل برسد.
غیرفعال کردن قابلیتهای غیرضروری بیسیم
فعال بودن بدون دلیل قابلیتهایی مثل بلوتوث، وای فای یا سرویسهای موقعیت میتوانند در زمان بهطور قابل توجهی به کاهش شارژدهی باتری منجر شوند. غیرفعال کردن این قابلیتها در زمان عدم نیاز میتواند به ارتقای شارژدهی دستگاه و ذخیره بهتر باتری کمک بسزایی کند.
فعال کردن یا غیرفعال کردن هریک از این قابلیتها با کشیدن انگشت از بالا به پایین صفحه و استفاده از میانبرهای مربوط به هریک از این ابزارها قابل انجام است.
با استفاده از روشهای آموزشدادهشده در این متن میتوانید با حداقل تاثیر روی کارآیی گوشی اندرویدی میزان شارژدهی باتری آن را به حداکثر برسانید.
source