با قدرتمندتر شدن پردازنده‌ها، نیاز به روش‌های جدید خنک سازی بیشتر می‌شود و اکنون به نظر می‌رسد یک استارت‌آپ به نام Akash Systems توانسته با استفاده از روش خنک‌سازی با الماس، دمای GPU را تا 20 درجه کاهش دهد.

به گزارش وب‌سایت tomshardware، فناوری Diamond-cooling از فناوری خمیر حرارتی با فناوری نانوالماس پیچیده‌تر است، برای مثال، برخی از الماس مصنوعی برای بستر تراشه استفاده می‌کنند تا تماس حرارتی را بهینه کنند و گرمای بیشتر را انتقال دهند. اما در فناوری خنک‌سازی الماسی، اینگونه نیست.

نحوه کارکرد و نتایج این فناوری

اگرچه شرکت Akash نحوه دقیق عملکرد این فناوری را اعلام نکرده است، اما به این نکته اشاره شده که از الماس مصنوعی به همراه موادی نظیر نیترید گالیوم به عنوان نیمه‌هادی استفاده کرده است. به نظر می‌رسد که این شرکت تراشه GPU را از یک تامین‌کننده تهیه می‌کند و آن را روی PCB خود (GaN-on-diamond) قرار می‌دهد. بنابراین می‌توان انتظار داشت که این شرکت مانند انویدیا و کوالکام، ویفرهای الماس مصنوعی خود را برای ساخت تراشه استفاده کند.

 با فناوری خنک سازی الماسیافزایش سه برابری خنک سازی و محاسبه و کاهش سه برابری دستگاه های خنک سازی

به گفته Akash، این فناوری توانایی کاهش دمای نقطه داغ GPU از 10 تا 20 درجه سانتیگراد را دارد و می‌تواند باعث صرفه‌جویی میلیون‌ها دلار در هزینه خنک‌سازی دیتاسنترها بدون مشکل گلوگاه حرارتی شود.

کاهش 60 درصد دما، افزایش دو برابری پردازش و کاهش 40 درصدی مصرف انرژی با خنک سازی الماسی

در اسلایدهای منتشر شده از سمت این شرکت، ادعا شده که با استفاده از فناوری آنها، امکان کاهش دما تا 60 درصد در کنار کاهش مصرف انرژی تا 40 درصد امکانپذیر است.

کاهش دمای دیتاسنترها با استفاده از خنک سازی الماسی

اگرچه این اعداد در نگاه اول بسیار جالب و شگفت‌انگیز به نظر برسند، اما باید تا زمان بررسی‌های دقیق برای دریافت مجوز از مقامات مربوطه منتظر نتیجه نهایی باشیم.

شرکت Akash همچنین روی فناوری GaN-on-Diamond در حال کار است که برای رادیوها و تقویت‌کننده‌ها در ماهواره‌ها استفاده می‌شود. این شرکت قصد دارد تا قابلیت اطمینان و سرعت را در کنار کاهش اندازه، افزایش دهد.

سرمایه‌گذاری و موانع موجود

شرکت Akash Systems با وزارت بازارگانی آمریکا یک تفاهم‌نامه مقدماتی غیر ملزم را امضا کرده تا 18.2 میلیون دلار را به صورت مستقیم (جهت سرمایه‌گذاری) و 50 میلیون دلار را به صورت مالیات ایالتی و فدرال از طریق اقدام CHIPS دریافت کند.

اگرچه این تمام سرمایه‌گذاری مورد نیاز استارت‌آپ اوکلندی نیست، اما می‌تواند اولین قدم فرایند مذاکره جهت دستیابی به توافق نهایی باشد. بر اساس اعلام این استارت‌آپ، آنها این مبلغ اولیه را برای افزایش تولید قطعات نیمه‌هادی خنک‌سازی الماسی برای هوش‌مصنوعی، دیتاسنترها و کاربردهای فضایی و دفاعی، خرج خواهند کرد.

اکثر دریافت کننده‌های سرمایه از اقدام CHIPS، غول‌های فناوری مانند اینتل، سامسونگ، tsmc و سایر سازنده‌های قطعات نیمه‌هادی هستند. متاسفانه شرکت‌های کوچک مانند Akash Systems به دلیل نیاز به مقدمات بسیار بیشتر، از شانس کمتری برای دریافت سرمایه اولیه از طریق این قانون برخوردار هستند.

شرکت هایی نظیر tsmc بیشترین بهره را از قانون CHIPS Act میبرند

به گفته Axios شرکت Akash Systems هم اکنون موفق به دریافت 18 میلیون از طریق سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر شده است، اما مدیر عامل این شرکت آقای Felix Ejeckam، گفته که برای دریافت سرمایه از اقدام CHIPS نیز اقدام کرده‌اند چرا که سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر، همیشه حامی استارت‌آپ‌های سازنده قطعات نیمه‌هادی نیستند. این مدیرعامل به Axios گفت که علت اقدام برای اقدام CHIPS این بوده که ساخت قطعات سخت‌افزاری برای سرمایه‌گذاران خصوصی، به اندازه کافی ارزش نداشته است و پاندمی نیز اوضاع را در چند سال اخیر بدتر کرده است. همچنین آمریکا در حال رقابت با کشورهای دیگر مانند چین است که اجازه ساخت کارخانه‌های نیمه‌هادی را بسیار ساده‌تر می‌دهد.

در نهایت باید گفت با افزایش سرمایه‌گذاری ایالات متحده آمریکا روی ساخت تراشه در سال 2024 که بیش از مجموع 28 سال گذشته است، اقدام CHIPS وضع شده توسط واشنگتن، می‌تواند سرمایه کلانی را برای شروع در اختیار صنعت نیمه‌هادی قرار دهد. اگرچه اکثر سازندگان تراشه، از سمتی با تغییرات پیش روی دولت ایالات متحده آمریکا و از سمتی دیگر رقابت TSMC و GlobalFoundries برای نهایی کردن برنامه‌ها و تسهیل پرداخت‌ها دچار مشکل شده‌اند. بر این اساس شرکت Akash Systems قصد دارد تا قبل از پایان سال جهت توسعه فعالیت خود، به اقدامات لازم جهت دریافت این سرمایه، سرعت بخشد.

source

توسط siahnet.ir