همه شرکت تسلا را به ساخت خودروهای برقی می‌شناسند. اما به گفته مدیرعامل TSMC، ایلان ماسک مسیر آینده این شرکت را در تمرکز بر ربات های Optimus می‌داند و نه خودروهای خودران. در ادامه این خبر با شهر سخت افزار همراه باشید.

ایلان ماسک، مردی که در اکثر حوزه‌های فناوری دستی بر آتش دارد، اکنون تمرکز خود را به ربات‌های انسان‌نما معطوف کرده است. این موضوع را CC Wei، رئیس و مدیرعامل TSMC، در همایش ملی علوم و فناوری تایوان اعلام کرد. به گزارش Electronics Weekly، وی در این نشست تأکید کرد که در صورت توافق بر سر قیمت، TSMC آماده تأمین تمام چیپ‌های مورد نیاز ماسک خواهد بود.

ربات آپتیموس در کنار وانت Cyber Truck

ربات‌های Optimus: اولویت جدید ماسک

در مرداد ماه گذشته، ماسک ربات‌های Optimus را همزمان با تغییر نام سوپرکامپیوتر xAI معرفی کرد. این سوپرکامپیوتر که ابتدا از ۵۰,۰۰۰ پردازنده Nvidia H100 بهره می‌برد، اکنون به بیش از ۱۰۰,۰۰۰ پردازنده گرافیکی مجهز است و هدف‌گذاری برای استفاده از یک میلیون پردازنده نیز در دستور کار قرار دارد.

ماسک قصد دارد از قدرت این سوپرکامپیوتر برای محصولات شاخص شرکت xAI، همچون Grok، استفاده کند؛ پلتفرمی که هدفش پیشی گرفتن از رقبایی چون ChatGPT از OpenAI و Gemini از گوگل است. همچنین Cortex نقش مهمی در توسعه سیستم‌های خودران تسلا (FSD) و ربات‌های انسان‌نمای Optimus ایفا خواهد کرد که به گفته منابع، اکنون پروژه اصلی و «دلبند» ماسک محسوب می‌شود.

CC Wei در این همایش با اشاره به اهمیت ربات‌های چندمنظوره گفت:

ربات‌های چندمنظوره، کلیدی‌ترین حوزه پیشرفت هستند و ماسک تلاش‌های بزرگی را در این زمینه به‌جای خودروها متمرکز کرده است.

این اظهار نظر ممکن است توجه بسیاری از دارندگان خودروهای تسلا را به خود جلب کند. وی همچنین افزود که ماسک نسبت به تأمین کافی پردازنده‌های مورد نیاز برای تحقق رویای ربات‌های پیشرفته نگرانی دارد.

تراشه های هوش مصنوعی DOJO

چیپ‌های ساخت TSMC برای رویای ماسک

TSMC، که در حال حاضر چیپ‌های Dojo تسلا را تولید می‌کند، با تقاضای شدید صنعت هوش مصنوعی روبه‌رو است. CC Wei در واکنش به نگرانی ماسک درباره کمبود چیپ‌ها به او اطمینان داد:

اگر حاضر به پرداخت باشید، نگران نباشید. من مطمئن خواهم شد که چیپ‌هایتان تأمین شود.

علاوه بر سرمایه‌گذاری در حوزه ربات‌های انسان‌نما، وی به فرصت‌های دیگر مانند پهپادها و کاربردهای هوش مصنوعی در بهینه‌سازی منابع آب، گاز و برق نیز اشاره کرد. این فناوری‌ها به گفته وی، برای تضمین موفقیت‌های آینده شرکت ضروری خواهند بود.

آیا آینده متعلق به ربات‌های انسان‌نماست؟ زمان پاسخ این سؤال را روشن خواهد کرد.

در همین رابطه بخوانید:

– معرفی و حضور غیرمنتظرانه ون جدید Robovan و ربات انسان‌ نمای Optimus در مراسم تسلا [تماشا کنید]

– ابررایانه Colossus، قوی‌ترین کامپیوتر هوش مصنوعی دنیا، روشن شد!

source

توسط siahnet.ir