تحولی عظیم در ارتباطات کوانتومی! پژوهشگران دانشگاه نورثوسترن توانستند انتقال دادههای کوانتومی را بر روی یک کابل فیبر نوری ۳۰ کیلومتری با ظرفیت ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه به واقعیت تبدیل کنند. این فناوری، درهمتنیدگی کوانتومی را با کانالهای کلاسیک ترکیب میکند و راه را برای آیندهای جدید در فناوری ارتباطات باز میکند.
دنیای علم هر روز در حال پیشرفت بوده و هر لحظه به داستانهای علمی-تخیلی نزدیکتر میشود. در تازهترین مورد، دانشمندان توانستهاند تله پورت (Teleport) کوانتومی را به واقعیت تبدیل کنند.
دورنوردی یا Teleportation در واقع جابهجایی آنی بین دو نقطه با فواصل بسیار دور است که اغلب به عنوان یک راهکار دور از دسترس برای حمل و نقل توصیف میشود. با این وجود، دانشمندان توانستهاند برای اولین بار در تاریخ این فرایند را در کابلهای نوری انجام دهند.
مهندسان دانشگاه نورثوسترن آمریکا موفق شدند با استفاده از زیرساختهای موجود و ارسال دادههای کوانتومی کنار دادههای معمولی، زمینه را برای ارتباطات کوانتومی فراهم کنند.
تمام داستانهای تخیلی به واقعیت نزدیک شدهاند؛ حتی تلهپورت کردن!
این پیشرفت علمی، زیرساختهای موجود را بهگونهای به کار گرفته که دادههای کوانتومی و کلاسیک بتوانند همزمان منتقل شوند. پژوهشگران توانستند با استفاده از یک کابل فیبر نوری ۳۰ کیلومتری که ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه ترافیک کلاسیک را جابهجا میکرد، انتقال کوانتومی را به انجام برسانند.
به گزارش Tomshardware، جردن توماس (Jordan Thomas)، یکی از پژوهشگران اصلی این پروژه میگوید:
با انجام یک اندازهگیری مخرب روی دو فوتون، یکی حاوی یک حالت کوانتومی و دیگری درهمتنیده با فوتون سوم، حالت کوانتومی به فوتون باقیمانده منتقل میشود که میتواند در فاصله بسیار دوری باشد.
نکته کلیدی این است که فوتونها بهصورت فیزیکی منتقل نمیشوند؛ بلکه اطلاعات کدگذاری شده در حالتهای کوانتومی آنها تله پورت میشود.
در حال حاضر، نگرانی اصلی دانشمندان در رابطه با استفاده از شبکه جهانی با فناوری انتقال کوانتومی، مسئله سازگاری است؛ آیا ارتباط کوانتومی میتواند بر روی کانالهای کلاسیک (مانند فیبرهای نوری سراسر جهان) بدون مشکل صورت بگیرد یا خیر؟
در همین رابطه بخوانید:
– اینترنت کوانتومی چیست و چرا کشورهای پیشرفته به دنبال آن هستند؟
– همه چیز درباره رایانش کوانتومی و کاربردهای فوقالعادهای که باید منتظر آنها باشیم
احتمال تداخل میان میلیاردها فوتونی که همزمان در کابل فیبر نوری ارسال میشوند، بسیار بالا است. در این پژوهش، طولموجهای خاصی شناسایی شدند که در آنها تراکم فوتونهای کلاسیک کمتر است و این طولموجها برای فوتونهای انتقال کوانتومی مناسبتر تشخیص داده شدند.
نظر شما در رابطه با این دستاورد چیست؟ آیا به زودی شاهد از بین رفتن فاصلهها و دگرگونی در دنیای ارتباطات خواهیم بود؟
source