با پیشرفت و دسترسیپذیری بیشتر اینترنت در اوایل دهه 2000 میلادی، شاهد انتشار بازیهایی بودیم که بخش آنلاین داشتند. در این بازیها، بازیکن میتوانست با اتصال به اینترنت، با دیگران بازی را تجربه کند. کمی بعد، شاهد انتشار بازیهایی بودیم که تماما آنلاین بودند. این بازیها به اتصال دائم به اینترنت نیاز داشتند و پشتیبانی بسیار طولانیتری از عناوین داستانی داشتند. به این ترتیب، بازیهای لایو سرویس خلق شدند؛ بازیهایی که در طول سالهای بعد از انتشارشان، همواره پشتیبانی میشدند و محتواهای جدید دریافت میکردند. در بازیهای لایو سرویس، توسعهدهندگان هدفشان این است که با عرضه محتواهای مختلف برای بازی مذکور، بازیکن را تا مدتها پای محصولشان نگه دارند.
بهترین بازی های Live Service کدامند؟
بازیهای Live Service اگرچه در چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشتند، اما به هیچ عنوان پدیده جدیدی محسوب نمیشوند. همانطور که گفته شد، از دهه 2000 میلادی شاهد انتشار این دسته از بازیها بودهایم. با توجه به محبوبیت فزایندههای که بازیهای لایو سرویس در دنیای امروز پیدا کردهاند، توسعهدهندگان زیادی به سراغ ساخت همچین عناوینی رفتهاند. همین باعث شده تا هر ساله شاهد انتشار تعداد زیادی بازی در این سبک باشیم؛ عناوینی که برخی از آنها به موفقیت سرسامآوری میرسند، و برخی دیگر هم خیلی زود در این بازار شلوغ فراموش میشوند. در این مطلب از پارسی گیم، قصد داریم 15 تا از بهترین بازیهای لایو سرویس را به شما معرفی کنیم.
15) Rocket League
زمانی که بازی Rocket League در سال 2015 منتشر شد، اصلا قرار نبود یک بازی لایو سرویس باشد. با این وجود، موفقیت فراتر از انتظار آن در جلب نظر بازیکنان، استودیو Psyonix را وا داشت تا از این موقعیت استفاده کند. به همین دلیل، استودیو شروع به پشتیبانی تمامقد از این بازی کرد و آن را در اولویت خود گذاشت. در ادامه شاهد بودیم که این بازی حتی به صورت کامل رایگان و اصطلاحا Free to Play شد تا با سیاستهای لایو سرویس توسعهدهندگانش، هماهنگی بیشتری داشته باشد.
در حالت اصلی Rocket League، بازیکنان در دو تیم 4 نفره قرار میگیرند که باید با یکدیگر مسابقه فوتبال بدهند. اما چیزی که آن را متفاوت میکند، این است که شما باید با ماشینهای اسپورت فوتبال بازی کنید! همین المان باعث شده تا راکت لیگ یک بازی غیرقابل پیشبینی باشد و اتفاقات عجیب و در عین حال سرگرمکنندهای در آن رخ دهد. اگر به دنبال یک بازی آنلاین متفاوت میگردید، Rocket League انتخاب خیلی خوبیست.
14) Genshin Impact
Genshin Impact بازی بود که در سال در دوران اوج عناوین لایو سرویس، یعنی سال 2020 عرضه شد و تا همین الان هم مخاطبانش را حفظ کرده است. در آن زمان، منتقدان به شدت از این بازی استقبال کردند و در مراسم گیم آواردز، ساخته miHoYo موفق شد تا برنده جایزه بهترین بازی موبایلی سال و جایزه Player’s Voice شود.
Genshin Impact الهامات زیادی از عناوین نقشآفرینی مثل Zelda گرفته و حال و هوایی مشابه با آن دارد. شما در این بازی، در دنیایی بزرگ و پرجزئیات به سر میبرید که اتفاقات و ماجراهای جالب زیادی در گوشه و کنار آن اتفاق میافتد. ساختار جهانباز و همینطور آرت استایل انیمهای گنشین ایمپکت، باعث شده تا تجربه آن با سایر بازیهای لایو سرویس بسیار متفاوت شود.
13) Sea Of Thieves
بازی Sea Of Thieves در زمان انتشارش در سال 2018، از مشکل شدید کمبود محتوا رنج میبرد. مشکلی که میتواند برای یک عنوان لایو سرویس، کشنده باشد. با این حال، استودیو Rare توانست به خوبی از پس این مشکل برآید و با پشتیبانی خیلی خوب در طول سالها، این بازی را به همان چیزی که قرار بود، تبدیل کرد.
در Sea Of Thieves، بازیکنان نقش دزدان دریایی را دارند که باید به دنبال گنج، دنیای بزرگی را بگردند. اما بازی به همینجا خلاصه نمیشود؛ بازیکنان میتوانند با یکدیگر همکاری کنند، از همدیگر سرقت کنند، کشتی خودشان را بسازند و شخصیسازی کنند، و در کل هر چیز دیگری که به شما حس دزد دریایی بودن را القا میکند. پشتیبانی از این بازی و ارائه محتواهای تازه برای آن به قدری خوب بوده، که اخیرا شاهد عرضه این انحصاری ایکس باکس، برای پلیاستیشن 5 بودهایم. ساخته Rare حتی در پلتفرم رقیب هم عملکرد خیلی خوبی داشت و نشان داد که هنوز هم پتانیلهای زیادی دارد.
12) Final Fantasy 14: A Realm Reborn
یکی از قدیمیترین بازیهای این لیست، Final Fantasy 14: A Realm Reborn است. البته در آغاز، این بازی Final Fantasy 14 نام داشت اما درست مثل Sea Of Thieves، در زمان عرضه شکست بدی خورد. ساخته Square Enix از مشکلات فنی زیادی رنج میبرد و از بقیه جهات هم واقعا حرفی برای گفتن نداشت. اما توسعهدهندگان از بازی خود قطع امید نکردند و با گوش دادن به خواسته طرفداران، بازی را یک بار دیگر زنده کردند.
این اثر به طور کامل بازسازی شد و این بار با نام Final Fantasy 14: A Realm Reborn در سال 2010 منتشر شد. اسکوئر انیکس با عرضه این بازی نشان داد که نه تنها از اشتباهات خود درس گرفته، بلکه با موجی عظیم از آپدیتها و پچها، یک پشتیبانی مثال زدنی را از این بازی فراهم کرد. بازی مذکور حتی تا همین الان هم پشتیبانی میشود و بازیکنان زیادی دارد.
11) No Man’s Sky
اغلب بازیهای لایو سرویس امروزی، روی تجربیات چند نفره و مولتی پلیر تمرکز دارند. اما این چیزیست که درباره No Man’s Sky صدق نمیکند. در طول تجربه این بازی، شما در یک جهان فوقالعاده بزرگ، بدون کمک دیگر بازیکنان، باید به اکتشاف بپردازید. حجم محتوایی که در این بازی وجود دارد و شما میتوانید آن را تجربه کنید، واقعا زیاد است و تا مدتها شما را سرگرم میکند.
البته No Man’s Sky از همان اول تا این حد خوب نبود و در زمان عرضهاش، یک ناامیدی تمامعیار بود. تا پیش از عرضه، استودیو Hello Games با وعدههای زیادی که به بازیکنان داده بود، هایپ عظیمی را پیرامون این بازی ایجاد کرده بود. اما محصول نهایی اصلا چیزی نبود که مخاطبان انتظار داشتند. علیرغم این شکست بزرگ، توسعهدهندگان متعهد شدند تا بازی را تبدیل به همان چیزی کنند که از اول هم باید میبود. حالا و بعد از گذشت 8 سال، بازی یک لایو سرویس فوقالعاده و یک تجربه ماجراجویی عمیق است و همان چیزیست که طرفداران همیشه میخواستند.
10) Grand Theft Auto Online
دنیای بازیهای سری GTA همواره با جنون و هرج و مرج گره خورده است. سری بازی که به بازیکن کوهی از اسلحهها و وسایل نقلیه مختلف را میدهد و او را آزاد میگذارد تا هر کاری که دوست دارد، انجام دهد. اما چه میشود اگر حالتی چند نفره را به این بازی اضافه کنیم که چندین و چند بازیکن مختلف را، در یک نقشه، گرد هم بیاورد؟ جواب، یک آشوب تمامعیار با نام Grand Theft Auto Online یا همان GTA Online خودمان است.
با اینکه قبلا راکستار با GTA IV به سراغ مود چند نفره در این سری رفته بود، اما با عرضه GTA V بود که این مود تبدیل به یک موفقیت بزرگ برای آنان شد. در GTA Online، شما با حجم عظیمی از محتوا و ماموریتهای مختلف روبهرو هستید که میتوانید با بقیه بازیکنان یا به صورت تکی آنها را تجربه کنید. در این بین، در دنیایی هستید که بازیکنان آزادی کامل دارند و همین باعث شده تا شاهد هرج و مرج عجیبی در لوس سانتوس باشید. همین هرج و مرج است که باعث میشود گشتن در این دنیا و تعامل با بقیه بازیکنان، واقعا حس متفاوت و لذتبخشی داشته باشد.
9) Valorant
Valorant امروزه یکی از بهترین بازیهای لایو سرویس شوتر اولشخصیست که میتوانید پیدا کنید. با پشتیبانی خارقالعادهای که Riot Games در طول این سالها از این بازی داشته، ولورانت تا مدتها میتواند سرگرمتان کند. این بازی همچنین دارای مودهای منحصربهفردی مثل Spike Rush و Swiftplay است که باعث شده تا از دیگر رقبایش در این ژانر، متفاوت باشد.
در بیشتر حالتهای بازی، بازیکنان در تیمهای پنج نفره با یکدیگر میجنگند و باید تعداد مشخصی از راندهای بازی را برنده شوید تا کل مچ را ببرید. علاوه بر داشتن سلاحهای متنوع، Valorant تواناییهای خاصی را در اختیار بازیکنان میگذارد که با استفاده از آنها، گیمپلی بازی به مراتب عمق بیشتری پیدا میکند. همچنین ساخته Riot Games شامل نقشههای مختلف و جذابیست که بازی کردن در آنها واقعا سرگرمکننده است. در کل، میشود گفت که ولورانت همه فاکتورهای یک بازی لایو سرویس خوب را دارد و میتواند مخاطبانش را راضی کند.
8) Warframe
ده سال از عرضه بازی Warframe گذشته و هنوز هم سرورهای بازی شلوغ است. این بازی با داشتن سیستم حرکتی نرم، گانپلی لذتبخش، طراحی عالی اتمسفر فضا و ماموریتهای PvE جذاب، توانسته تا در این سالها به خوبی مخاطبینش را حفظ کند. Warframe همچنین دارای مجموعهای وسوسهبرانگیز از سلاحهای متنوع است که توجه هر کسی را جلب میکند. بازی دارای المانهای نقشآفرینی زیادی هم هست که میتواند تجربه گیمرها را بسته به انتخابشان، تغییر دهد.
ساخته Digital Extremes توانسته تا فرمول سبک لوتر شوتر را به شکل بینقصی اجرا کند و همچنین یک نمونه عالی و متعادل از مدل بازیهای Free to Play باشد. عنوانی که به خوبی میتواند الگوی بازیهای لایو سرویس امروزی باشد. در طول سالها، Warframe آپدیتهای زیادی را دریافت کرده که باعث شده بازی از لحاظ محتوا بسیار غنی شود. به همین دلایلی که گفته شد، تجربه این بازی را میشود به تمام علاقهمندان به آثار لایو سرویس، توصیه کرد.
7) Helldivers 2
در سالی که گذشت، شاهد بودیم که بالاخره تلاشهای سونی برای ساخت یک بازی لایو سرویس باکیفیت، جواب داد. این بازی چیزی نبود جز Helldivers 2 که در اوایل سال 2024 منتشر شد و با استقبالی رویایی مواجه شد. این بازی توانست در مدت کوتاهی، به تعداد بازیکنان خیلی زیادی دست پیدا کند؛ آن هم در شرایطی که برعکس اغلب عناوین لایو سرویس بازار، ساخته Arrowhead Game Studios رایگان نبود و برای تجربه آن باید 40 دلار هزینه میکردید.
با اینکه هماکنون Helldivers 2 دیگر به اندازه قبل ترند نیست، اما هنوز هم سرورهای شلوغی دارد. ضمن اینکه استودیو توسعهدهنده وعده پشتیبانی طولانی مدت را به بازیکنان داده و اخیرا هم از آپدیت و محتوای جدید آن در رویداد The Game Awards 2024 رونمایی شد. با توجه به پتانسیلهایی که این شوتر PvE دارد، به نظر میرسد که آینده برای ان روشن است.
6) League of Legends
league of legends یکی از پیشکسوتان عناوین لایو سرویس است و از زمان عرضهاش در سال 2009، همواره یکی از محبوبترین بازیهای این سبک بوده. اولین بازی لایو سرویس Riot Games، به حدی پشتیبانی خوبی در زمان حیاتش دریافت کرده که تبدیل به یکی از نمادهای عناوین آنلاین و سرویس محور شده است.
دنیای این MMO به حدی عمیق و پرجزئیات است، که قرار است اقتباسهای سریالی زیادی از آن شاهد باشیم. همین دنیای عظیم و محتوای زیاد باعث شده تا league of legends تا این حد مخاطبان زیادی داشته باشد. تک تک کاراکترهای این بازی، از لور داستانی قدرتمندی برخوردارند که باعث میشود مخاطب به خوبی بتواند آنها را درک کند. همین اهمیت به داستان و پیشینه کاراکترهاست که لیگ آف لجندز را از دیگر عناوین لایو سرویس بازار، متفاوت کرده است.
5) Apex Legends
اگرچه انتشار بازی Titanfall 2 چندان برای EA موفقیتآمیز نبود، اما از خاکسترهای آن بازی ساخته شد که زمانی یکی از محبوبترین عناوین لایو سرویس جهان بود؛ یعنی Apex Legends. این شوتر اولشخص شاید امروزه دیگر به اندازه دو سه سال قبل در اوج نباشد، اما از تاثیر آن بر بازار عناوین لایو سرویس نمیتوان غافل شد. با ترکیب المانهای بتل رویالهایی مثل PUBG و Fortnite و الهام از Overwatch، ایپکس لجندز توانست به فرمول برندهای دست یابد که اگر سیاستهای اشتباه EA نبود، شاید امروزه این بازی حتی از فورتنایت و وارزون هم پیشی میگرفت.
البته این به معنی مرگ بازی Apex Legends نیست. ساخته Respawn هنوز هم طرفداران وفادار زیادی دارد که شاید از شرایط فعلی بازی راضی نباشند، اما هنوز هم آن را تجربه میکنند و لذت میبرند. اخیرا هم EA اعلام کرده است که قصد دارد تا سیاستهای خود در قبال این بازی را بازبینی نماید و ایپکس را به روزهای اوجش باز گرداند.
4) World of Warcraft
اگر بگوییم که World of Warcraft پدر بازیهای لایو سرویس است، پربیراه نگفتهایم. بازی که Blizzard آن را اولین بار درس سال 2004 منتشر کرد و تا همین امروز هم پشتیبانی قدرتمندی از آن داشته. در طی عمر طولانی که وارکرفت داشته، علیرغم فراز و فرودهای ژانر MMO و در کل بازیهای لایو سرویس، ساخته بلیزارد همیشه در اوج بوده و مخاطبان به شدت وفادارش را حفظ کرده است.
این بازی در طول 20 سالی که عمر کرده، محتوای داستانی و غیر داستانی زیادی دریافت نموده و همین باعث شده تا ضمن گسترش دنیای آن، به هیچ وجه تجربه آن برای بازیکن خستهکننده نشود. این پشتیبانی قدرتمند باعث شد تا در سال 2014، نام World of Warcraft به عنوان پرطرفدارترین بازی سبک MMORPG وارد کتاب رکوردهای گینس شود.
3) Call of Duty: Warzone
فرنچایز کالاف دیوتی از همان قدیم و اولین نسخههایش، تمرکز خاصی روی توسعه مولتی پلیرهای سرگرمکننده داشت. با افزایش استقبال از بازیهای آنلاین و لایو سرویس و همینطور تب بازیهای بتل رویال در سالیان اخیر، اکتیویژن نخواست از این قائله عقب بماند. به همین دلیل، در سال 2020 شاهد انتشار بازی Call of Duty: Warzone بودیم. عنوانی که بخش داستانی نداشت و تمام تمرکزش روی فراهم کردن یک تجربه آنلاین و سرویس محور بود.
تلاشهای اکتیویژن در نهایت نتیجه داد و بازی بلافاصله بعد از انتشارش، تبدیل به یک موفقیت بزرگ شد. ترکیب گیمپلی و گانپلی لذتبخش سری کالاف دیوتی با فرمول ثابتشده بتل رویال، وارزون را با استقبال گسترده گیمرها مواجه کرد. با اینکه برخی ایرادات مثل جولان متقلبان و چیترها در بازی وجود دارد، اما Call of Duty: Warzone هنوز هم پس از گذشت بیش از 4 سال، به شدت پرطرفدار است.
2) Fortnite
مثل خیلی دیگر از عناوین لایو سرویسی که امروزه معروف هستند، Fortnite هم در زمان اوج بازیهای بتل رویال منتشر شد تا از این ترند استفاده کند. بازی که Epic Games سعی کرده بود تا با قرار دادن برخی نوآوریها در گیمپلی آن، فورتنایت را از دیگر رقبا متمایز کند. یکی از این المانهای جدید، توانایی ساخت و ساز بود. چیزی که تا قبل از آن هرگز در یک بازی تیراندازی آنلاین دیده نشده بود. با داشتن آرت استایل جذاب و کاراکترهای دوست داشتنی، فورتنایت خیلی زود تبدیل به ترند اصلی عناوین آنلاین شد.
هنوز هم بعد از گذشت بیش از هفت سال، ماشین پول چاپکن Epic Games توانسته تا همچنان در بین بزرگترین عناوین لایو سرویس دنیا باقی بماند. دستاوردی که بدون شک به خاطر پشتیبانی بینظیر اپیک، از این بازی به دست آمده است. در طی این سالها، شاهد آپدیتهای فراوانی برای Fortnite بودهایم که علاوه بر اضافه کردن حالتهای بازی مختلف، اسکینهای فراوانی هم به بازی اضافه کرده. اسکینهایی که اغلب حاصل همکاری با دیگر فرنچایزهای دنیای سرگرمی و حتی سلبریتیهای دنیای واقعی هستند. کجا بجز فورتنایت میتوانید اسکوادی متشکل از اسپایدرمن، لئو مسی، میکی ماوس و یک موز دست و پا دار را پیدا کنید؟!
1) Destiny 2
بدون هیچ حرف و حدیثی، میتوان ادعا کرد که Destiny 2 میتواند لقب بهترین بازی لایو سرویس تاریخ صنعت را داشته باشد. بانجی نه تنها یک پشتیبانی طولانی مدت از این اثر داشت، بلکه آن را به بهترین شکل ممکن انجام داد. آپدیتهای این بازی صرفا محدود به افزودن حالتهای جدید بازی و اسکین شخصیتها نمیشود؛ در Destiny 2، بازی با هر آپدیت کاملتر میشود و داستان آن ادامه پیدا میکند. داستانی حماسی که کاملا در خدمت المانهای لایو سرویس بازی است و تجربه دستینی را عمیقتر از سایر عناوین سرویسمحور میکند.
Destiny 2 در آغاز یک عنوان پرمیوم و پولی بود؛ اما با تمام شدن قرارداد همکاری اکتیویژن و بانجی، استودیو تصمیم گرفت تا برای جذب مخاطبان بیشتر، بازی را کاملا رایگان کند. در نتیجه حالا میتوانید دستینی 2 را به صورت کاملا رایگان تجربه کنید؛ البته لازم به ذکر است که DLCهای داستانی آن، اکثرا پولی هستند. دیالسیهایی که هماکنون به پایان رسیده و داستان Destiny 2 را به شکلی به یادماندنی به پایان رساندند. سرورهای بازی هنوز هم زنده هستند و افراد زیادی هنوز هم شاهکار بانجی را تجربه میکنند و از آن لذت میبرند.
جمع بندی
بازیهای لایو سرویس شاید دیگر به اندازه دو یا سه سال قبل ترند نباشند، اما هنوز هم طرفداران زیادی داشته و نقش مهمی در بازار بازیهای ویدیویی ایفا میکنند. در این بین شاهد آثار زیادی بودیم که سعی داشتند به این سبک وارد شوند، اما شکست سختی خوردند؛ به طوری که هیچکس آنها را به یاد ندارد. به همین دلیل است که میگوییم وقتی یک بازی سرویس محور، چندین سال به کار خود ادامه میدهد و مخاطبینش را حفظ میکند، حتما کیفیت خیلی خوبی داشته و شایسته احترام است. در این مقاله، سعی شد تا بهترین بازیهای Live Service حال حاضر را به شما معرفی کنیم. حتما نظرات خود را درباره این بازیها، با ما در میان بگذارید.
source