تعریف غذای سالم سی سال پیش تدوین شده بود. از آن زمان تا کنون، خیلی چیزها تغییر کرده و سازمان غذا و دارو آمریکا هم تصمیم گرفته تعریف را عوض کند.

برای اولین بار از زمان تدوین مقررات استفاده از اصطلاح «سالم» در برچسب‌ گذاری مواد غذایی در اوایل دهه ۱۹۹۰، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) معیارهای لازم برای ادعای این اصطلاح را به ‌روزرسانی کرده است.

هنوز چسباندن برچسب حاوی کلمه سالم بر روی محصولات غذایی به صورت داوطلبانه از سوی تولیدکنندگان انجام می‌شود. البته برای این کار، آن‌ها باید اطمینان حاصل کنند که محصولاتشان تا فوریه ۲۰۲۸ با معیارهای به‌ روزرسانی‌ شده مطابقت داشته باشند. با گجت نیوز همراه باشید تا بیشتر درباره تغییر مفهوم غذای سالم و تاثیر جمعی آن توضیح دهیم.

تعریف غذای سالم چگونه تغییر کرده است؟

تعریف اولیه غذای سالم محدودیت‌هایی برای میزان چربی اشباع، سدیم، چربی کل و کلسترول رژیمی در یک محصول تعیین کرده بود تا بتوانیم آن را به عنوان «سالم» معرفی کنیم. علاوه بر این، مواد غذایی ملزم بودند دارای حداقل مقدار مشخصی از مواد مغذی خاص مانند ویتامین‌های آ، سی، آهن و پروتئین باشند.

در تعریف جدید، همچنان محدودیت‌ برای میزان چربی اشباع و سدیم وجود دارد، اما علاوه بر آن محدودیت‌هایی برای قندهای افزوده اضافه کرده‌اند و محدودیت چربی کل را برداشته‌اند.

تعریف جدید غذای سالم

در مورد الزامات حداقلی دیگر تمرکز بر مواد مغذی خاص نیست. حالا بر گنجاندن گروه‌ها و زیر گروه‌های خاص غذایی مانند سبزیجات، میوه، لبنیات، پروتئین و غلات کامل تمرکز کرده‌اند. سازمان غذا و دارو آمریکا می‌گوید:

این تغییر، بهتر محتوای کلی مواد مغذی یک خوراکی را منعکس می‌کند و دیگر بر یک ماده مغذی مفید به ‌صورت جداگانه تمرکز ندارد.

چرا حالا این تعریف را تغییر دادند؟

دلیل به ‌روز رسانی این تعریف به دو عامل کلیدی برمی‌گردد. اولین عامل، تطبیق آن با علوم تغذیه‌ای فعلی و دومین این واقعیت است که بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی اکنون به عنوان عامل اصلی بیماری و ناتوانی در ایالات متحده شناخته می‌شوند.

به عنوان یک مثال از نکته اول، توصیه‌های تغذیه‌ای مربوط به چربی کل و کلسترول رژیمی از زمان تدوین تعریف اولیه تغییر کرده است. در حالی که قبلا محدودیت‌های مشخصی برای این دو گروه اعمال کرده بودند، تحقیقات جدیدتر تمرکز را به محدود کردن چربی‌های اشباع و قندهای افزوده منتقل کرده است.

در مورد عامل دوم، سازمان غذا و دارو آمریکا در بیانیه‌ای که این به‌ روز رسانی را اعلام کرد، همچنین افزود که بخش قابل توجهی از جمعیت ایالات متحده از چند گروه غذایی خاص، بیش از مقادیر توصیه ‌شده رژیمی مصرف می‌کنند. مثلا این روزها همه در زندگی پر مشغله روزانه جذب غذاهای فوق فرآوری شده می‌شویم که تحقیقات نشان داده روند پیری را هم تسریع می‌کنند.

برای مثال، ۷۷ درصد از افراد بیشتر از مقادیر توصیه‌ شده چربی اشباع وارد رژیم غذایی خود کرده‌اند و ۹۰ درصد از افراد بیش از حد سدیم مصرف می‌کنند. هر دو مورد با افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌ عروقی مرتبط هستند.

تعریف جدید غذای سالم

این امید وجود دارد که به ‌روز رسانی معیارهای غذای سالم، به مردم اطلاعات دقیق و به‌ روزتری ارائه دهد. بدین ترتیب آن‌ها بتوانند تصمیمات آگاهانه‌ای درباره عادات غذایی خود بگیرند و هدف کاهش بیماری‌ها را فراموش نکنند.

آگاهی به انتخاب غذای سالم می‌انجامد

دکتر رابرت ام کالیف، سرپرست FDA، در بیانیه این سازمان گفت:

برای آینده کشورمان ضروری است که غذا وسیله‌ای برای بهبود و حفظ سلامت باشد. بهبود دسترسی به اطلاعات تغذیه‌ای یکی از تلاش‌های مهم سلامت عمومی است که سازمان غذا و دارو آمریکا می‌تواند انجام دهد تا به مردم کمک کند الگوهای تغذیه سالم‌تری بسازند.

او اضافه کرد:

تمرکز بر عوامل کلیدی مانند تغذیه سالم برای مقابله با بیماری‌های مزمن، حیاتی به نظر می‌رسد. اکنون مردم می‌توانند به ادعای «سالم» توجه کرده و غذاهای ضروری و مغذی را برای خود و خانواده‌هایشان پیدا کنند.

محتوای این مقاله قرار نیست جایگزینی برای مشاوره پزشکی حرفه‌ای، تشخیص یا درمان باشد. همواره در مورد سوالات پزشکی و سلامتی خود حتما با متخصصان واجد شرایط مشورت کنید.

در گجت نیوز بخوانید: این سوپ ۷۹ ساله کاملا سالم است مصرف غذای فوق فرآوری شده روند پیری را شدیدا سرعت می‌بخشد باورش سخت است که مردم جهان در گذشته این غذاها را می‌خورده‌اند سوزش معده و روش هایی کاربردی برای از بین بردن آن

source

توسط siahnet.ir