گزارشهای جدید نشان میدهند که کوالکام برای بار دیگر تولید تراشه پرچمدار خود را به صورت اختصاصی به TSMC سپرده است تا فناوری 3 نانومتری این شرکت برای ساخت آنها به کار گرفته شود. این گزارش جدید نشان میدهد برخلاف شنیدههای قبلی سامسونگ بازهم نتوانسته است با رفع مشکلات این فناوری خود بخشی از سفارش تولید تراشههای اسنپدراگون 8 الیت نسل دو را برعهده بگیرد.
چندی پیش بود که در گزارشی اعلام شد سامسونگ توانسته است با رفع مشکل فناوری ساخت تراشه 3 نانومتری خود بخشی از سفارش تولید تراشه پرچمدار بعدی کوالکام را برعهده بگیرد. در این گزارش آمده بود که کوالکام نیز با هدف کاهش هزینههای تولید و همچنین سرعت بخشیدن به این کار موافق است که سامسونگ بخشی از این سفارش را عهدهدار شود. اما گزارشهای جدید نشان میدهند حضور نواقص متعدد در خط تولید سامسونگ سبب شده ساخت تراشه اسنپدراگون 8 الیت نسل دو تماماً به TSMC سپرده شود.
براساس گزارش Wccftech، کوالکام قصد دارد سال آینده تراشه اسنپدراگون 8 الیت نسل دو را به عنوان پرچمدار خود به مرحله تولید برساند. در حالی که قرار بود بخشی از سفارش تولید این تراشه به سامسونگ سپرده شود به نظر میرسد بازهم TSMC توانسته است کار تولید تمامی این تراشهها را عهدهدار شود. به این ترتیب قرار است تمامی این تراشهها با استفاده از فناوری 3 نانومتری این شرکت که آن را با عنوان N3P میشناسیم به مرحله تولید برسد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که سامسونگ هنوز نتوانسته است مشکلات فناوری 3 نانومتری GAA خود را برطرف کند و به همین دلیل فرصت بدست آوردن بخشی از سفارش تولید تراشه اسنپدراگون 8 الیت نسل دو را از دست داده است. در این گزارش جدید آمده است که کوالکام قصد دارد اوایل سال آینده میلادی نیز تراشه اسنپدراگون 8 اس الیت را به تولید انبوه برساند که سامسونگ بازهم نتوانسته است بخشی از سفارش ساخت آن را بدست بیاورد. این تراشه نسخهای تضعیف شده از تراشه پرچمدار اسنپدراگون 8 الیت است.
فناوری N3P از شرکت TSMC که قرار است در تولید تراشههای اسنپدراگون 8 الیت نسل دو به کار گرفته شود نسخهای ارتقا یافته از فناوری N3E است که موجب بهبود عملکرد و بازدهی انرژی تراشههای جدید خواهد شد. گفته میشود کوالکام هم اکنون مشغول تست و ارزیابی این تراشههای جدید خود است تا از عملکرد مناسب آنها آگاهی کند. قرار است این تراشه در سال آینده میلادی در گوشیهای پرچمدار اندرویدی به کار گرفته شود و با تراشه A19 و A19 پرو که اپل قرار است در گوشیهای آیفون 17 به کار بگیرد رقابت داشته باشد.
در همین رابطه بخوانید:
– پس از زیان 725 میلیون دلاری، کارخانه تولید تراشه سامسونگ نیمه تعطیل شد
– فاجعه در خط تولید تراشههای 3 نانومتری؛ آیا سامسونگ اگزینوس 2500 را کنار میگذارد؟
– اولین گوشیهای 2 نانومتری سامسونگ چه زمانی از راه میرسند؟
دیگر قابلیت مهم این تراشه جدید کوالکام و همچنین تراشه Dimensity 9500 پشتیبانی از قابلیت Scalable Matrix Extension یا SME است که بهبود عملکرد 20 درصدی را برای آنها به دنبال خواهد داشت. اگرچه کوالکام با سپردن تمامی سفارش تولید تراشه اسنپدراگون 8 الیت نسل دو به TSMC میتواند از عملکرد عالی این محصولات اطمینان حاصل کند اما باید توجه داشته باشد که این کار به افزایش هزینه تولید این محصولات منجر خواهد شد و در نتیجه قیمت گوشیهای هوشمند را بیشتر از قبل میکند. در حالت دیگر ممکن است این کار به کاهش سود شرکتهای تولید کننده گوشیهای هوشمند منجر شود.
TSMC چندی پیش اعلام کرد که فناوری 2 نانومتری آن نیز در حال توسعه و تکامل است و هم اکنون به بازدهی 60 درصدی رسیده که فراتر از انتظارات این شرکت است. قرار است در سال 2025 تولید برخی از تراشههای پرچمدار و رده بالا با استفاده از این فناوری صورت بگیرد.
source