کامپیوتر رومیزی Thelio Astra از شرکت System76 با پردازنده 128 هسته‌ای، به سریع‌ترین سیستم مبتنی بر معماری ARM تبدیل شده و رکورد جهانی جدیدی در اپلیکیشن بنچمارک Cinebench 2024 ثبت کرده است. این سیستم قدرتمند با قابلیت‌های پیشرفته و قیمت متغیر از 3299 تا 25000 دلار عرضه می‌شود.

معماری ARM که به دلیل بهره‌وری انرژی و کارایی بالا در دستگاه‌های همراه و سرورها مشهور است، اکنون به حوزه کامپیوترهای رومیزی وارد شده است. این معماری با تمرکز بر ارائه قدرت پردازشی چند هسته‌ای و مصرف بهینه انرژی، تحولی در صنعت رایانه‌های دسکتاپ ایجاد کرده است. یکی از جدیدترین نمونه‌های موفق این رویکرد، کامپیوتر رومیزی Thelio Astra از شرکت System76 است که به‌عنوان سریع‌ترین سیستم Arm جهان معرفی شده است.

قوی‌ترین سیستم مبتنی بر ARM

کامپیوتر Thelio Astra که توسط جف گیرلینگ (Jeff Geerling)، یکی از افراد شناخته شده و تأثیرگذار در حوزه فناوری، اخیراً مورد تست و بررسی قرار گرفته و توانسته در بنچمارک Cinebench 2024 امتیاز بیش از 5000 را ثبت کند. این رکورد که در دیتابیس HWBot نیز به ثبت رسیده، بالاترین امتیاز برای یک پردازنده 120 هسته‌ای محسوب شده و در واقع یک رکورد جهانی به شمار می‌آید.

مشخصات فنی و قیمت

کامپیوتر Thelio Astra در پیکربندی پایه با قیمت 3299 دلار عرضه می‌شود. این نسخه شامل پردازنده 64 هسته‌ای، 64 گیگابایت حافظه رم، یک کارت گرافیک ورک‌استیشن ساخت انویدیا و بدنه‌ای جذاب با امکانات متنوع است.

قوی‌ترین سیستم مبتنی بر ARM

اما نسخه پیشرفته‌تر که توسط گیرلینگ تست شده، شامل پردازنده قدرتمند Ampere Altra Max M128-30 با 128 هسته فیزیکی، 512 گیگابایت رم، یک ترابایت فضای ذخیره‌سازی و کارت گرافیک Nvidia RTX A400 بوده و حدود 7 هزار دلار قیمت دارد.

به گزارش Tomshardware، گیرلینگ در بررسی‌های خود اشاره کرد که این سیستم در تست‌های مختلف از تمام کامپیوترهای مبتنی بر معماری Arm پیشی گرفته است. از جمله نقاط قوت این سیستم می‌توان به قدرت پردازشی 1.7 ترافلاپس در محاسبات FP64، عملکرد بالا در نرم‌افزار Blender (یک نرم‌افزار ساخت مدل‌های سه‌بعدی پیشرفته) و بنچمارک چند هسته‌ای Cinebench اشاره کرد.

نقاط ضعف و محدودیت‌های این سیستم مبتنی بر ARM

اگرچه Thelio Astra در لینوکس عملکرد بی‌نظیری ارائه می‌دهد، اما استفاده از سیستم‌عامل ویندوز روی این کامپیوتر قدرتمند بسیار چالش‌برانگیز خواهد بود.

نقاط ضعف و محدودیت‌های این سیستم مبتنی بر ARM

بزرگ‌ترین مشکل پیش روی کاربران ویندوزی، عدم ارائه درایورهای مناسب توسط  انویدیا برای ویندوز روی ARM است. همچنین محدودیت‌هایی مانند استفاده از درگاه PCIe 4.0 و رم‌های DDR4 و عملکرد نه‌چندان قوی تک‌هسته‌ای پردازنده Altra Max را می‌توان به‌عنوان نکات قابل بهبود مطرح کرد.

در همین رابطه بخوانید:

– ورود ARM به دنیای گیمینگ؛ کارت‌های گرافیک مخصوص بازی ARM در راه‌اند

– شباهت‌ها و تفاوت‌های معماری پردازنده ARM و X86

در نظر داشته باشید که این محدودیت‌ها چندان قابل توجه نیستند، چرا که این کامپیوتر قدرتمند با هدف عرضه به گیمرها یا کاربران عادی تولید نشده است. به عبارت دیگر، چنین سیستمی در واقع برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار طراحی شده و قدرت پردازشی بالای آن برای تولید نمونه‌های اولیه و تبدیل سریع ایده به محصول کاربرد دارد.

نظر شما در رابطه باقدرت چشم‌گیر این سیستم مبتنی بر ARM چیست؟

source

توسط siahnet.ir