اگر شما هم دانشجو یا فارغ التحصیل این رشته هستید یا میخواهید این رشته را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنید یا حتی اگر چند سال است که به عنوان مهندس عمران فعالیت میکنید اما از جایگاهتان راضی نیستید، حتما این سوال برایتان پیش آمده که مسیر شغلی و بازار کار مهندسی عمران چگونه است؟
انواع مسیر شغلی مهندس عمران
برای اینکه راحتتر به آموزش در زمینهای که بیشتر به آن علاقه مندید بپردازید، مسیرهای شغلی مهندسی عمران را به سه دسته زیر تقسیم میکنیم.
1) طراحی و محاسبات
برای کار در این زمینه باید ابتدا به مفاهیم طراحی به خوبی مسلط بوده و سپس مهارتهای نرم افزاری مانند ایتبس را بلد باشید. برای این کار باید با بسیاری از مفاهیم دیگر مانند چگونگی انتقال بارها، طراحی اسکلت بتنی و فولادی و طراحی انواع سیستمهای باربر جانبی آشنا باشید.
2) دفترفنی و امور پیمان
اگر میخواهید به عنوان مهندس عمران به کارهایی همچون متره و برآورد، صورت وضعیت نویسی، تعدیل، تهیه و تنظیم لایحه تاخیرات و به طور کلی شرکت در مناقصات فعالیت کنید باید وارد حوزه دفتر فنی و امور پیمان شوید. شما میتوانید در شرکتهای پیمانکاری بزرگ و کوچک به عنوان مهندس دفتر فنی مشغول به کار شوید.
اگر شما هم دغدغه یادگیری تمام مباحث دفتر فنی را دارید دوره نخبگان دفتر فنی آکادمی عمران را به شما معرفی میکنیم. این آموزش کاملترین آموزشی است که تمام مباحث مربوط به یک مهندس دفترفنی را پوشش داده است. برای مشاهده سرفصلهای این آموزش روی لینک آبی رنگ کلیک کنید.
3) اجرای سازه
مهندسینی که در حوزه طراحی و دفترفنی مشغول به کار هستند هم باید تا حدودی به مراحل اجرای ساختمان آگاه باشند، اما اجرای ساختمان به عنوان یک زمینه شغلی مجزا در مهندسی عمران است. یک مهندس اجرایی ساختمان باید صفر تا صد مراحل اجرای ساختمان از تخریب و گودبرداری گرفته تا نازک کاری و دیوارچینی را به خوبی بداند.
اگر در زمینه اجرای ساختمان به دنبال برترین آموزش هستید پکیج صفر تا صد اجرای ساختمان آکادمی عمران را از دست ندهید.
موقعیتهای شغلی مهندس عمران
رشته مهندسی عمران به عنوان یک رشته پر کاربرد و مهم، همواره مورد نیاز جوامع برای رشد و توسعه کشورها بوده است. با اینکه برخی از رشتههای مهندسی مانند برق، مکانیک و معماری نیز در ساخت و ساز فعال هستند اما این مهندس عمران است که بار فنی ساخت و ساز را بر دوش میکشد. برای مثال در یک پروژه پل سازی اصلیترین تخصص مورد نیاز، عمران است. مگر در موارد خاص که پل جنبه گردشگری داشته که در این حالت به مهندس معماری نیز احتیاج خواهد بود. به طور کلی برای بررسی موقعیتهای شغلی موجود و بازار کار مهندسی عمران برای خانمها و آقایان میتوان عملیات عمرانی را به چهار دسته زیر تقسیم کرد:
- عملیات عمرانی در حوزه شهرسازی
- عملیات عمرانی در حوزه راهسازی
- عملیات عمرانی در حوزه پروژههای ملی
- عملیات عمرانی در حوزه ساختمان سازی
حقوق و درآمد مهندس عمران
پیش از اینکه بخواهیم درآمد مهندس عمران را در حوزههای مختلف بررسی کنیم باید بگوییم که درآمد مهندسین عمران طیف گستردهای دارد و طبیعتا به میزان توانایی، سابقه کار و مهارت فرد وابسته است که در مقاله مهارتهای مهندس عمران با جزئیات بیشتری به آن پرداختهایم. همانطور که بالاتر گفتیم داشتن پروانه نظام مهندسی میتواند به عنوان درآمد جانبی مهندس عمران در نظر گرفته شود.
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
source