کوالکام به تازگی تایید کرده که در حال مذاکره برای خرید شرکت بریتانیایی Alphawave است، شرکتی که فناوری طراحی ماژول‌های اتصال پرسرعت را در اختیار دارد. به نظر می‌رسد که یکی دیگر از شرکت‌های بزرگ بریتانیا قرار است توسط آمریکایی‌ها تصاحب شود. برای جزئیات بیشتر با شهر سخت افزار همراه شوید.

جزئیات تصاحب احتمالی Alphawave توسط کوالکام

با توجه به گزارشی که وب سایت Theregister منتشر کرده است، شرکت کوالکام آمریکا اخیرا اعلام کرده که قصد خرید تمام سهام شرکت آلفاویو را دارد و این خبر باعث افزایش 46 درصدی این شرکت شده است. هرچند کوالکام هنوز هیچ تصمیم قطعی برای خرید این شرکت نگرفته اما در بیانیه‌ای که به بورس لندن ارسال کرده اعلام کرده که احتمال دارد پیشنهاد خریدی رسمی برای تصاحب شرکت Alphawave بدهد. اما فکر می‌کنید چرا کوالکام به دنبال خرید این شرکت است؟

احتمال خرید آلفاویو توسط کوالکام

Alphawave یک شرکت بریتانیایی است که فناوری خاصی به نام SerDes (سریالایز و دی‌سریالایز) را در اختیار دارد. به کمک این فناوری، داده‌ها بین چیپ‌ها در دیتاسنترها و سیستم‌های مخابراتی با سرعت بسیار بالایی جابجا می‌شوند. همین موضوع باعث شده است که شرکت‌های بزرگ مثل کوالکام و حتی آرم که قبلا تصمیماتی برای خرید آلفاویو داشت، به این شرکت علاقه‌مند شوند. از طرف دیگر، به تازگی شرکت Lightmatter با همکاری Alphawave محصول جدیدی ارائه کرده‌اند که به کمک انتقال داده‌ها به وسیله نور و فناوری شرکت آلفاویو کار می‌کند.

دلیل دیگری که Alphawave را تبدیل به یک خرید بسیار جذاب برای شرکت کوالکام کرده است، قیمت پایین سهام این شرکت است. با وجود اینکه سهام آلفاویو بعد از انتشار این خبر بالاتر رفت اما این مقدار همچنان از مقدار اوج سهام این شرکت 70 درصد کمتر است و این قیمت پایین، کوالکام را بیشتر برای خرید وسوسه می‌کند.

فناوری SerDes دقیقا چیست و چرا اهمیت دارد؟

احتمالا برایتان هنوز سوال است که فناوری SerDes دقیقا چطور کار می‌کند و چرا انقدر اهمیت دارد؟ خب، در واقع SerDes یک نوع مدار یا فناوری در چیپ‌هاست که در دو مرحله کار می‌کند: سریالایز کردن و دی سریالایز کردن. این فناوری ابتدا داده‌هایی که در چیپ‌ها هستند را به صورت موازی ( یعنی به صورت چند خط کنار هم) دریافت می‌کند و به یک خط تبدیل می‌کند. سپس وقتی داده‌ها به مقصد می‌رسند دوباره داده‌ها را از حالت تک خطی خارج می‌کند و به حالت اصلی برمی‌گرداند.

برای درک بهتر فرض کنید تعداد زیادی بسته در انبار دارید که می‌خواهید آن‌ها را به انبار دیگری منتقل کنید، مشکل اینجاست که اگر بخواهید هر بسته را به صورت جداگانه با چند ماشین بفرستید زمان زیادی می‌برد. حالا فرض کنید که می‌توانید همه بسته‌ها را در یک خط پشت سرهم قرار دهید و با یک ماشین سریع آن‌ها را انتقال بدهید. این دقیقا همان کاری است که SerDes برای داده‌ها در چیپ‌ها انجام می‌دهد.

جالب است بدانید که یکی از SerDesهای آلفاویو 224 گیگابایت بر ثانیه سرعت دارد، یعنی در یک ثانیه حدود 224 میلیارد بیت داده را جابجا می‌کند. مزیت بعدی اینکه چون در این فناوری فقط از یک مسیر استفاده می‌شود، انرژی کمتری مصرف شده و چیپ‌ها هم کمتر داغ می‌کنند و از طرفی به علت استفاده از یک خط به جای چند خط، فضای اشغال شده کمتر است و طراحی ساده‌تری برای چیپ مورد نیاز است.

حالا احتمالا متوجه شده‌اید که چرا شرکت‌های بزرگ به دنبال این شرکت بریتانیایی هستند، شرکت‌هایی مانند آرم که چیپ‌های هوش مصنوعی را طراحی می‌کند یا کوالکام که چیپ‌های اسنپ دراگون را تولید می‌کند به شدت به این فناوری احتیاج دارند.

اهمیت آلفاویو برای کوالکام

خرید دیگر کوالکام

جالب است بدانید که کوالکام همین امروز شرکت MovianAI را نیز خریداری کرده است، شرکتی در زمینه هوش مصنوعی که قبلا بخشی از VinAI بوده است. به نظر می‌رسد که کوالکام در حال سرمایه‌گذاری در حوزه‌های هوش مصنوعی و اتصالات قوی است و آلفاویو می‌تواند قدم بعدی این شرکت آمریکایی باشد.

مشکل قدیمی شرکت‌های بریتانیایی

جدا از بحث علت خرید کوالکام، بعد از انتشار این خبر دوباره موضوع خرید شرکت‌های بریتانیایی توسط غول‌های خارجی داغ شده است. احتمالا آلفاویو هم قرار است به سرنوشت بسیاری از شرکت‌های بریتانیایی دچار شود، شرکت‌هایی که به علت کمبود بودجه نمی‌توانند از حد مشخصی پیشرفت کنند و در نهایت غول‌های خارجی آن‌ها را خریداری می‌کنند.

طبق قوانین بورس لندن، کوالکام تا 29 آپریل (9 اردیبهشت) فرصت دارد تا پیشنهاد رسمی خود را ارسال کند و این موضوع اخبار بریتانیا را تحت تاثیر قرار داده که چرا شرکت‌های نوپای بریتانیا نمی‌توانند به صورت مستقل رشد کنند. نظر شما چیست؟ به نظرتان علت این مشکل از کجاست؟

source

توسط siahnet.ir