اگر شما هم به این توصیه عمل میکنید که همواره درایورها بهروز نگه دارید، شاید بخواهید دوباره فکر کنید. در پی گزارشهای گسترده از ناپایداری و کرش کردن مکرر در سیستمهای مجهز به کارتهای گرافیک GeForce RTX 4000 و 3000، برخی از توسعهدهندگان بازی حالا به کاربران توصیه میکنند که از نصب آخرین درایورهای انویدیا صرف نظر کنند و حتی به نسخههای قدیمیتر بازگردند.
از زمان انتشار درایورهای 572.xx انویدیا، کاربران سری RTX 40 و 30 مشکلات متعددی را در اجرای برخی از جدیدترین بازیها گزارش کردهاند. این مشکلات شامل کرش کردن بازیها، فریز شدن سیستم، افت ناگهانی نرخ فریم دهی و لگهای شدید بوده است.
توصیه توسعهدهندگان به نصب درایورهای قدیمی
استودیوی Krafton، سازنده بازی Inzoi، اعلام کرده اگرچه استفاده از نسخه 572.83 از درایور پردازندههای گرافیکی انویدیا برای دارندگان سری RTX 50 توصیه میشود، اما همین درایور در کارتهای RTX 40 میتواند باعث افت نرخ فریم و لگ شود. این استودیو پیشنهاد کرده است که کاربران نسخه 566.36 متعلق به دسامبر 2024 را نصب کنند.
علاوه بر این، استودیوی Neople، سازنده بازی The First Berserker: Khazan، نیز توصیهای مشابه داشته و اعلام کرده است که کاربران برای بهترین تجربه ممکن از نسخه قدیمیتر درایور GeForce انویدیا استفاده کنند.
مشکلات درایورهای انویدیا از فوریه 2025، بهویژه در کارتهای گرافیک سری RTX 50، 40 و 30 شروع شد. به نظر میرسد که این مشکلات با انتشار درایور 572.16 که پشتیبانی از سری RTX 50 را اضافه کرد، آغاز شده باشد. برخی از کاربران توانستهاند با کاهش نرخ نوسازی تصویر نمایشگر به 60 هرتز برخی از مشکلات را برطرف کنند، اما این روش برای همه کارساز نبوده است.
یک کاربر گزارش داده که تنها با بازگشت به درایور 566.36 توانسته مشکل کرش شدن سیستم هنگام اجرای Cyberpunk 2077 را روی کارت گرافیک Asus RTX 4070 Ti Super TUF برطرف کند.
انویدیا تأیید کرده که در حال بررسی این مشکلات است و تاکنون چندین بهروزرسانی کوچک منتشر کرده است. این بهروزرسانیها توانستهاند بخش زیادی از مشکلات سری RTX 5000 را برطرف کنند، اما برای کارتهای قدیمیتر مانند Lovelace (RTX 4000) و Ampere (RTX 3000) چندان مؤثر نبودهاند.
همین موضوع باعث نارضایتی کاربران شده و برخی انویدیا را به تمرکز بیشتر بر روی کارتهای جدید و نادیده گرفتن مشکلات موجود در نسلهای قدیمیتر متهم کردهاند.
source