پس از اینکه تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ در یک مراسم پر سر و صدا در کاخ سفید اعلام شد، بازار کامپیوتر و قطعات سخت‌افزاری هم تحت فشار قرار گرفت. شرکت‌های کوچک آمریکایی مانند Maingear، Falcon و Northwest احتمالا بیشتر از همه ضرر خواهند کرد چرا که قطعات مورد نیازشان از آسیا وارد می‌شود. جزئیات بیشتر را در شهر سخت افزار بخوانید.

سیستم‌سازهای آمریکایی؛ قربانیان اصلی بازی تعرفه‌ها

روز چهارشنبه ترامپ تعرفه‌های جدیدش را اعلام کرد: 54 درصد برای چین، 32 درصد برای تایوان، 26 درصد برای کره جنوبی و 46 درصد برای ویتنام. همه این‌ها کشورهایی هستند که بیشتر قطعات کامپیوتر مانند SSD، رم، کیس و کارت گرافیک را تولید می‌کنند و حالا این اتفاق هزینه ساخت کامپیوتر را برای شرکت‌های آمریکایی بیشتر می‌شود.

البته شرکت‌هایی مانند Dell و HP احتمالا با جابجایی خطوط تولیدشان به کشورهای کم ریسک‌تر آسیب کم‌تری از تعرفه‌ها می‌بینند، اما شرکت‌های کوچک‌تر مانند Maingear، Falcon و Northwest قربانیان اصلی این تعرفه‌ها هستند. این برندها کامپیوترهای خود را در خاک آمریکا مونتاژ می‌کنند اما تقریبا تمام قطعاتشان از آسیا وارد می‌شود.

گران شدن کامپیوترها بعد از تعرفه های ترامپ

به گزارش TomsHardware، والاس سانتوس مدیر عامل شرکت Maingear می‌گوید تعرفه‌ها مستقیم روی هزینه‌ها اثر می‌گذارند و مجبور هستیم که آن را به مشتری‌ منتقل کنیم. او پیش‌بینی کرده که قیمت کامپیوترهای این شرکت بین 20 تا 25 درصد گران‌تر خواهد شد. سانتوس گفته بعضی از تامین کنندگان GPU مجبور شده‌اند به جای چین، از تایوان یا ویتنام قطعاتشان را وارد کنند، اما حالا این کشورها هم تعرفه‌های سنگینی دارند و جایی برای فرار نیست.

وقتی هیچ جایگزینی وجود ندارد

شاید تصور کنید که آمریکا می‌تواند خودش رم و پردازنده تولید کند، اما باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید! کلت ریوز، مدیر عامل Falcon Northwest می‌گوید اکثر قطعات کامپیوتر در آمریکا تولید نمی‌شوند و هیچوقت هم تابحال تولید نشده‌اند و حالا قرار است هزینه‌ها برای شرکت‌های آمریکایی سر به فلک بکشد. او اضافه کرده است که بازار پی‌سی حاشیه سود زیاد ندارد و این افزایش قیمت ضربه سنگینی خواهد بود.

تعرفه های ترامپ

از طرف دیگر جان باخ، مدیر شرکت Puget Systems هم اضافه کرده است که شرکتشان سعی می‌کند که بخشی از هزینه‌ها را متقبل شود اما باز هم قیمت‌ها تا ژوئن (خرداد) بین 20 تا 45 درصد بیشتر خواهد شد. برخی می‌گویند این تعرفه‌ها در نهایت اقتصاد آمریکا را به رکود می‌کشاند و فاجعه اقتصادی 1930 مجددا تکرار خواهد شد.

اگر نمی‌دانید، سال 1930 نیز یک قانون تعرفه مشابه در آمریکا تصویب شد و باعث عصبانیت کشورهای دیگر شد. در نهایت کشورهای خارجی هم تصمیم گرفتند واردات کالاهای آمریکایی را متوقف کنند که این موضوع ضربه بزرگی به اقتصاد آمریکا و حتی دنیا وارد کرد. برای اینکه بهتر درک کنید، جالب است بدانید که صادرات آمریکا از 5.2 میلیارد دلار در سال 1929 به 1.7 میلیارد دلار در سال 1933 رسید و بسیاری از کارخانه‌های آمریکایی هم ورشکست شدند. خب نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید این قوانین در نهایت به نفع آمریکا و به ضرر جیب مشتریان خواهد بود؟ یا اتفاقات دیگری خواهد افتاد؟

source

توسط siahnet.ir