به تازگی در پاسخ به درخواست یکی از مهندسان شرکت HP برای آزمایش یک سیستم ۱۰۰۰ هسته‌ای! ابزار کاربردی و محبوب مانیتورینگ در لینوکس، یعنی Turbostat، یک به‌روزرسانی قابل توجه دریافت کرده است که به آن امکان مانیتور تا ۸۱۹۲ هسته پردازنده را می‌دهد.

بر اساس گزارش وب‌سایت Phoronix، یکی از مهندسان شرکت HPE که در حال تلاش برای آزمایش سیستمی با ۱۱۵۲ هسته پردازشی بود با محدودیت 1024 هسته‌ای ابزار Turbostat مواجه شد. این موضوع، تیم توسعه را بر آن داشت تا دست به کار شوند.

در پاسخ به این نیاز و بنا به درخواست رسمی HPE، توسعه‌دهندگان Turbostat نه تنها محدودیت را افزایش دادند، بلکه با یک جهش چشمگیر، سقف پشتیبانی از هسته‌ها را در Turbostat به ۸۱۹۲ هسته رساندند! این به‌روزرسانی که در چرخه توسعه کرنل لینوکس ۶.۱۵ قرار گرفته، عملاً Turbostat را برای سال‌های آینده و پردازنده‌های فوق قدرتمند احتمالی، بیمه می‌کند.

ایمیل مربوط به بروزرسانی جدید Turbostat

Turbostat چیست و چه می‌کند؟

برای کاربرانی که آشنایی کمتری با لینوکس دارند، Turbostat یک ابزار خط فرمان است که وظیفه اصلی آن گزارش‌دهی دقیق پارامترهای مختلف پردازنده مانند فرکانس کاری، آمار وضعیت بیکاری هسته‌ها، دما و میزان مصرف انرژی است. اگرچه Turbostat بیشتر در محیط‌های حرفه‌ای و سرورها کاربرد دارد، کاربران عادی نیز می‌توانند با نصب بسته نرم‌افزاری مربوطه، از آن استفاده کنند.

جالب است بدانید که محدودیت ۸۱۹۲ هسته در اکوسیستم لینوکس چیز جدیدی نیست؛ سایر محدودیت‌های مربوط به حداکثر تعداد هسته‌های پردازنده در کرنل لینوکس نیز پیش از این روی همین عدد تنظیم شده‌اند و طبیعتاً Turbostat نیز می‌بایست خود را با این استاندارد هماهنگ می‌کرد.

تصویر پردازنده سرور اینتل

ماجرای سیستم ۱۱۵۲ هسته‌ای HPE چیست؟

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مهندس HPE دقیقاً در حال کار با چه نوع سیستمی بوده است؟ یک احتمال این است که با یک خوشه پردازشی مجهز به چهار پردازنده پرچمدار جدید اینتل، یعنی Xeon 6900E با ۲۸۸ هسته (که مجموعاً ۱۱۵۲ هسته می‌شود) روبرو بوده‌ایم. احتمال دیگر نیز آزمایش پردازنده‌های نسل بعدی مانند Intel Diamond Rapids توسط HPE است. البته تمام این‌ها فعلاً در حد حدس و گمان هستند.

در همین رابطه بخوانید:

– عرضه زودهنگام پردازنده‌های Xeon 6900P Granite Rapids؛ تراشه‌های یک میلیارد تومانی اینتل را بیشتر بشناسید!

– دود اشتباه مهندس انویدیا به چشم AMD رفت!

source

توسط siahnet.ir