آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چه می‌شود اگر بتوانید فرکانس پردازنده گوشی خود را به دلخواه تنظیم کنید؟ شاید در گذشته و در دوران طلایی گوشی‌های اندرویدی، تنظیمات دقیق پردازنده و گرافیک برای کاربران حرفه‌ای جذابیت زیادی داشت اما این روزها خبرهای به مراتب کمتری در این موارد شنیده می‌شود. حالا، به نظر می‌رسد که شرکت شیائومی در حال احیای این قابلیت و قرار دادن بخشی در گوشی‌های ویژه خود برای اورکلاک است.

این روزها اکثر گوشی‌های پرچمدار اندرویدی از پردازنده‌های بسیار قوی برخوردارند و به‌راحتی می‌توانند کارهای سنگین و پیچیده را انجام دهند. اما آیا واقعاً به چنین قدرت پردازشی زیادی برای استفاده‌های روزمره نیاز داریم؟

تراشه‌های داخل گوشی‌ها به‌طور خودکار عملکرد خود را بر اساس شرایط مختلف تنظیم می‌کنند، ولی برخلاف برخی از گوشی‌ها که حالت‌های ویژه بازی دارند، کاربران معمولاً هیچ کنترلی روی میزان پردازش ندارند. اما به‌زودی ممکن است این وضعیت تغییر کند.

اورکلاک پردازنده گوشی در محصولات بعدی شیائومی؟!

طبق اطلاعات جدید، ظاهراً شیائومی در حال کار روی ویژگی جدیدی است که به کاربران حرفه‌ای این امکان را می‌دهد که فرکانس پردازنده و واحد پردازش گرافیکی (GPU) را به‌طور دقیق تنظیم کنند!

کَسپر اسکرزیپک، افشاگر معروف، رشته‌هایی در MIUI (رابط کاربری شیائومی) پیدا کرده که نشان می‌دهند شیائومی در حال کار روی قابلیت تنظیم فرکانس پردازنده است. این ویژگی به کاربران گوشی‌های شیائومی این امکان را می‌دهد که فرکانس CPU و GPU تراشه دستگاه خود را تنظیم کرده و حتی در صورتی که دانش لازم را داشته باشند، ولتاژ هسته‌ها را نیز تغییر دهند.

xiaomi-overclock-01.webp
آیا شیائومی به‌زودی کنترل فرکانس پردازنده و GPU را برای کاربران حرفه‌ای فراهم می‌کند؟

طبق اطلاعات به‌دست‌آمده، احتمالاً این ویژگی با نام “Chip performance dashboard” معرفی خواهد شد و کاربران می‌توانند در آن فرکانس پردازنده و هسته‌های GPU را در بازه‌های مجاز تنظیم کنند. از آنجا که کدهای لو رفته به انواع مختلف هسته‌ها اشاره دارند (بزرگ، متوسط، کوچک و هسته‌های GPU)، به نظر می‌رسد که کاربران قادر خواهند بود تا کنترل گسترده‌ای روی عملکرد دستگاه خود داشته باشند.

بررسی پایداری گوشی با اورکلاک

به نظر می‌رسد، با توجه به اینکه تغییر فرکانس هسته‌های پردازشی در SoC می‌تواند باعث ناپایداری گوشی شود، شیائومی مکانیزم محافظتی برای این ویژگی را نیز در نظر بگیرد. در این شرایط تغییرات اعمال‌شده نیازمند راه‌اندازی مجدد گوشی برای اعمال بوده و فرآیند «بررسی فرکانس» نیز برای اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه انجام خواهد شد. اگر گوشی از این بررسی عبور نکند، سیستم به تنظیمات پیش‌فرض باز می‌گردد.

لیکستر معروف داستان ما در پست خود اشاره کرده که این کدها در نسخه اندروید 16 پیدا شده‌اند. بنابراین احتمالاً این نسخه در شرایط ویژه داشبورد اورکلاک را در اختیار برخی محصولات منتخب شیائومی قرار خواهد داد.

کدام گوشی‌های شیائومی قابل اورکلاک خواهند بود؟

در حال حاضر این قابلیت در هیچ‌کدام از دستگاه‌های شیائومی پیاده‌سازی نشده و هیچ اطلاعاتی درباره اینکه کدام گوشی‌ها از این ویژگی پشتیبانی خواهند کرد وجود ندارد. اما به طور قطع می‌تواند گفت که اگر گوشی شما به اندروید 16 بروزرسانی نمی‌شود، ممکن است این ویژگی در دسترس شما قرار نگیرد.

اما با اندکی حدس و گمان باید بگوییم که ممکن است شیائومی این ویژگی را به گوشی‌های پرچمدار خود محدود کند. علت این حدس آن است که نیاز به سیستم خنک‌سازی ویژه است و گوشی‌هایی مانند شیائومی 15 و 15 اولترا می‌توانند از این ویژگی و ساختار ویژه بهره ببرند.

خاطرات اورکلاک گوشی را زنده کنیم!

در حالی که اکثر کاربران به تنظیمات فرکانس پردازنده و GPU گوشی‌های خود نیازی ندارند، این نوع تنظیمات در دوران اوج گوشی‌های اندرویدی با رام‌ها و کرنل‌های سفارشی بسیار محبوب بود. اما امروزه گوشی‌ها به‌طور خوبی بهینه‌سازی شده‌اند.

به عنوان نویسنده این مطلب با تجربه اورکلاک تراشه Exynos 4210 Dual در گوشی سامسونگ Galaxy S II و رساندن فرکانس هسته هر دو هسته از 1.2 گیگاهرتز به 1.4 گیگاهرتز می‌توانم بگویم که اورکلاک گوشی، ریسک بسیار بیشتری از اورکلاک قطعات PC دارد و در صورت استفاده طولانی‌مدت، احتمال آسیب‌رساندن به دستگاه بسیار بالاست.

با این حال، اصل انتخاب، یکی از ویژگی‌های اصلی اندروید است و دادن این اختیار به کاربران حرفه‌ای برای تنظیم پردازنده و گرافیک گوشی خود می‌تواند در نوع خود نیز ارزشمند و جالب باشد.

همچنین در نظر داشته باشید که شیائومی در سال‌های اخیر به‌طور گسترده‌ای دسترسی به آنلاک بوت‌لودر را محدود کرده است. بنابراین اضافه کردن چنین ویژگی‌هایی به‌طور مستقیم در سیستم‌عامل، نیاز به باز کردن بوت‌لودر و نصب کرنل سفارشی را کاهش می‌دهد.

آیا دوست دارید کنترل بیشتری روی تنظیمات پردازنده و GPU گوشی خود داشته باشید؟ چرا فکر می‌کنید که ممکن است بخواهید گوشی خود را اورکلاک یا آندرکلاک کنید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید!

source

توسط siahnet.ir