توسعه‌دهندگان لینوکس در حال بررسی حذف پشتیبانی از پردازنده‌های بسیار قدیمی i486 و i586 هستند. این اقدام با هدف کاهش پیچیدگی کد و سبک‌سازی هسته لینوکس انجام می‌شود و قرار است بیش از ۱۴۰۰۰ خط کد را از کرنل لینوکس حذف کند.

لینوکس به پشتیبانی از سخت‌افزارهای بسیار قدیمی شهرت دارد، اما به نظر می‌رسد حتی برای توسعه‌دهندگان این سیستم‌عامل نیز محدودیت‌هایی وجود دارد. گزارش‌ها حاکی از آن است که توسعه‌دهندگان لینوکس سرانجام پیشنهاد حذف پشتیبانی از پردازنده‌های بسیار قدیمی i486 و پردازنده‌های اولیه i586 پنتیوم را مطرح کرده‌اند تا بار کاری خود را کاهش دهند.

به گزارش Phoronix، اینگو مولنار، یکی از توسعه‌دهندگان کرنل لینوکس، در یک طرح پیشنهادی (RFC) خواستار حذف پشتیبانی از این پردازنده‌های ۳۲ بیتی کلاسیک شده است. دلیل اصلی این پیشنهاد، تعداد بسیار کم کاربرانی است که هنوز از این تراشه‌ها همراه با آخرین نسخه‌های کرنل لینوکس استفاده می‌کنند. ظاهراً حفظ سازگاری با این پردازنده‌ها به نقطه‌ای رسیده که مشکلات و پیچیدگی‌های ایجاد شده در کد کرنل، بیش از ارزش حفظ آن است.

لینوس توروالدز در مقابل آیکون پردازنده i486

دلایل و پیامدهای حذف پشتیبانی از پردازنده‌های قدیمی

مولنار همچنین اشاره کرده که لینوس توروالدز، خالق لینوکس، نیز دیدگاه مشابهی دارد و مایل است پشتیبانی از i486 را کنار بگذارند. به طور مشخص، پایان دادن به پشتیبانی از i486 و پنتیوم‌های اولیه، منجر به حذف حدود ۱۴,۱۰۴ خط کد از ۸۰ فایل مختلف در هسته لینوکس خواهد شد. این اقدام همچنین سطح حداقل نیازمندی‌های سخت‌افزاری کرنل را به پردازنده‌هایی ارتقا می‌دهد که از قابلیت‌های TSC و CX8 پشتیبانی می‌کنند.

بحث حذف پشتیبانی از i486 پیش از این در سال ۲۰۲۲ نیز مطرح شده بود، اما اکنون به نظر می‌رسد فشارها برای عملی کردن این تصمیم افزایش یافته است. لازم به ذکر است که لینوکس در سال ۲۰۱۲ پشتیبانی از سری پردازنده‌های قدیمی‌تر i386 را متوقف کرد و این اقدام، اولین حذف یک سری پردازنده منسوخ شده از کرنل پس از ۱۳ سال خواهد بود.

نمای داخلی پردازنده i486

نگاهی به تاریخچه پردازنده‌های در آستانه حذف

پردازنده‌های سری i486 یک خانواده قدیمی از CPU های اینتل هستند که در سال ۱۹۸۹ معرفی شدند و نسل چهارم پردازنده‌های x86 این شرکت محسوب می‌شوند.پردازنده i486 فناوری‌های کلیدی متعددی مانند حافظه کش بزرگ روی تراشه و واحد ممیز شناور (FPU) یکپارچه را معرفی کرد. اجزایی که امروزه تقریباً در تمام پردازنده‌های مدرن یافت می‌شوند. 

این تراشه‌ها بسته به مدل، از فناوری ساخت ۱۰۰۰ تا ۶۰۰ نانومتری بهره می‌بردند و سرعت کلاک آن‌ها بین ۲۰ تا ۱۰۰ مگاهرتز متغیر بود. تولید آخرین تراشه‌های i486 در سال ۲۰۰۷ متوقف شد.

در همین رابطه بخوانید:

– بوت شدن لینوکس روی کامپیوتر دهه 1350 اینتل چقدر طول می‌کشد

سری i586 که بیشتر با نام اولین نسل پردازنده‌های پنتیوم اینتل شناخته می‌شود، جانشین سری i486 بود. پنتیوم اصلی که در سال ۱۹۹۳ معرفی شد، بهبودهایی نسبت به i486 داشت، از جمله طراحی خط لوله دوگانه برای محاسبات اعداد صحیح و واحد ممیز شناور پیشرفته‌تر. نسل اول پنتیوم با فناوری ساخت ۸۰۰ نانومتری تولید می‌شد و بسته به مدل، سرعت کلاکی بین ۶۰ تا ۶۶ مگاهرتز داشت.

source

توسط siahnet.ir