شرکت هواپیمایی قطر ایرویز یک گام دیگر به تکمیل تجهیز ناوگان بوئینگ ۷۷۷ خود به اینترنت پرسرعت استارلینک نزدیک‌تر شده و اکنون آماده است تا ناوگان ایرباس A350 خود را نیز به این فناوری مجهز کند. قطر ایرویز با این اقدام، نخستین شرکت هواپیمایی جهان خواهد بود که اینترنت استارلینک را روی هواپیماهای A350 ارائه می‌دهد.

این ارتقا پس از موفقیت‌آمیز بودن تجهیز ناوگان بوئینگ ۷۷۷ انجام می‌شود؛ جایی که اکنون بیش از ۸۰ درصد این هواپیماها به استارلینک مجهز شده‌اند و قطر ایرویز را به پیشروترین شرکت در ارائه اینترنت بسیار پرسرعت و رایگان در ارتفاع ۳۵٬۰۰۰ پایی تبدیل کرده‌اند؛ اینترنتی که امکان پخش زنده، بازی آنلاین و انجام امور کاری را بدون وقفه برای مسافران فراهم می‌کند.

مهندس بدر محمد المیر، مدیرعامل گروه قطر ایرویز، اعلام کرد که این شرکت نخستین ایرلاین جهان خواهد بود که ایرباس A350 را نیز به اینترنت استارلینک مجهز می‌کند؛ اقدامی دیگر در راستای بازتعریف استانداردهای اتصال در صنعت هوانوردی.

قطر ایرویز با بیش از ۶٬۰۰۰ پرواز بین‌المللی انجام‌ شده با استفاده از اینترنت استارلینک، همچنان ارتقای تجربه مسافران را در اولویت قرار داده و تلاش می‌کند تا اتصال پرسرعت و بی‌وقفه را در آسمان نیز فراهم کند.

مهندس بدر محمد المیر، مدیرعامل گروه قطر ایرویز، در این خصوص گفت:
«تنها چند هواپیما با تکمیل خرید استارلینک برای پروژه تجهیز کامل ناوگان بوئینگ 777 فاصله داریم که این اقدام برای اولین بار در صنعت هوانوردی در این مقیاس گسترده انجام می‌شود.
در ماه آوریل، ما اولین شرکت هواپیمایی جهان خواهیم بود که ناوگان ایرباس A350 خود را نیز به استارلینک مجهز می‌کند، گامی جسورانه دیگر در مسیر بازتعریف اتصال در آسمان‌ها.
ما همواره در تلاشیم تا تجربه اینترنت درون پروازی را بهبود دهیم و راحتی، آسایش و خدماتی بهتر را برای مسافران فراهم کنیم»

قطر ایرویز تأیید کرده که در حال حاضر تنها چند هواپیما تا پایان پروژه ارتقای ناوگان بوئینگ 777 باقی مانده و تمرکز از اواخر این ماه به تجهیز ناوگان ایرباس A350 معطوف خواهد شد.

تا به امروز، بیش از ۶٬۰۰۰ پرواز جهانی با اینترنت استارلینک انجام شده که امکان بهره‌مندی مسافران از وای‌فای فوق‌سریع و رایگان برای تماشای ویدیو، بازی آنلاین و انجام کار در ارتفاع ۳۵٬۰۰۰ پایی را فراهم کرده است.

فناوری استارلینک که توسط شرکت اسپیس‌اکس ارائه شده، به‌سرعت به فناوری محبوب خطوط هوایی برای نوسازی اینترنت پروازی تبدیل شده است.
یونایتد ایرلاینز اخیراً اولین هواپیمای منطقه‌ای Embraer 175 خود را به استارلینک مجهز کرده و برنامه دارد در سال‌های آینده بیش از ۱٬۰۰۰ هواپیمای اصلی و منطقه‌ای را نیز تجهیز کند.
همچنین شرکت airBaltic نیز نصب اینترنت استارلینک را روی هواپیماهای A220-300 خود آغاز کرده و خطوط هوایی دیگری مانند SAS، ایر فرانس و WestJet نیز اخیراً برنامه‌های خود برای بهره‌گیری از این فناوری را اعلام کرده‌اند.

قطر ایرویز به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی جهان در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت استارلینک، با تجهیز بیش از ۸۰ درصد از ناوگان بوئینگ 777 خود، در حال اجرای یکی از سریع‌ترین و بلندپروازانه‌ترین پروژه‌های تجهیز ناوگان در صنعت هوانوردی است.

در تازه‌ترین اقدام جهانی، قطر ایرویز از این ماه تجهیز ناوگان ایرباس A350 خود به استارلینک را آغاز می‌کند و اولین شرکت هواپیمایی جهان خواهد بود که این نوع هواپیما را به اتصال اینترنتی پیشرفته مجهز می‌کند.

این توسعه پس از موفقیت چشمگیر در ناوگان بوئینگ 777 انجام می‌شود و امکان دسترسی تعداد بیشتری از مسافران به اینترنت رایگان، فوق‌سریع و بدون وقفه را در طول پرواز فراهم خواهد کرد.

نصب این تجهیزات با دقت زمان‌بندی شده تا هیچ اختلالی در عملیات پروازی ایجاد نشود. قطر ایرویز که در سال ۲۰۲۴ از سوی اسکای‌ترکس به‌عنوان بهترین شرکت هواپیمایی جهان شناخته شده، همچنان در ارائه اتصال اینترنتی بدون مرز و خدماتی برنده‌ جایزه، پیشتاز صنعت است.

درباره شرکت هواپیمایی قطر ایرویز

قطر ایرویز که تاکنون جوایز متعددی را دریافت کرده، در سال ۲۰۲۴ برای هشتمین بار عنوان «بهترین شرکت هواپیمایی جهان» را از مراسم جوایز جهانی خطوط هوایی، به مدیریت اسکای‌ترکس، کسب کرد.
این شرکت در سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۵، ۲۰۱۷، ۲۰۱۹، ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ این عنوان را از آن خود کرده است.
همچنین در کنار این جایزه، جوایز دیگری همچون «بهترین کلاس تجاری جهان»، «بهترین سالن کلاس تجاری» و «بهترین شرکت هواپیمایی خاورمیانه» را نیز به دست آورده است.
قطر ایرویز با پیشگامی در نوآوری‌های دیجیتال، اخیراً عنوان «بهترین وب‌سایت شرکت هواپیمایی جهان» را نیز از جوایز World Travel Tech Awards کسب کرده است.

این شرکت نخستین ایرلاین خاورمیانه بود که بالاترین سطح گواهینامه محیط‌زیستی  IATA را بر اساس استانداردهای ISO 14001 کسب کرد و در سال ۲۰۱۶ به‌عنوان اولین شرکت هواپیمایی به اعلامیه کاخ باکینگهام برای جلوگیری از قاچاق حیات وحش پیوست.

قطر ایرویز در حال حاضر به بیش از ۱۷۰ مقصد در سراسر جهان پرواز دارد و از طریق فرودگاه بین‌المللی حمد در دوحه، که سه بار عنوان «بهترین فرودگاه جهان» از اسکای‌ترکس را کسب کرده، به مقاصد جهانی متصل می‌شود.
این فرودگاه در سال ۲۰۲۴ نیز برای دهمین سال متوالی عنوان «بهترین فرودگاه خاورمیانه» و برای دومین سال پیاپی عنوان «بهترین خرید در فرودگاه‌های جهان» را از آن خود کرد.

اتصال اینترنتی که از طریق مجموعه گسترده‌ای از ماهواره‌های مدار پایین استارلینک (Starlink) روی پرواز قطر ایرویز فراهم شده بود، جایگزین اتصال معمول با یکی دو ماهواره‌ی مدار زمین ایستا شد. این موضوع باعث افزایش چشمگیر سرعت و کاهش تأخیر (latency) اینترنت شد؛ بدون این‌که برای من، که روی صندلی ۳۵A نشسته بودم، هزینه‌ای داشته باشد.

این پرواز آزمایش سخت‌تری برای پهنای باند استارلینک نسبت به تجربه‌ی قبلی من در سال ۲۰۲۳ با پرواز خبری شرکت JSX بود. آن پرواز یک ساعته فقط ۱۷ مسافر داشت که از اینترنت ماهواره‌ای استفاده می‌کردند، اما در پرواز ۱۲ ساعته‌ی روز شنبه با بوئینگ 777-300ER، به نظر می‌رسید همه‌ی ۳۵۴ صندلی پر شده باشند.

بارگذاری سنگین؟ مشکلی نیست!

استارلینک با وجود این حجم بالا از کاربران، بدون مشکل کار کرد و سرعتی ارائه داد که به‌راحتی با وای‌فای فرودگاه‌ها و هتل‌ها رقابت می‌کرد، اگر چه به اندازه‌ ۳۵۰ مگابیت‌برثانیه‌ای که قطر ایرویز هنگام اعلام همکاری با استارلینک در اکتبر ۲۰۲۳ وعده داده بود نرسید.

در یازده بار آزمایش سرعت با اپلیکیشن Speedtest متعلق به شرکت  Ziff Davis، میانگین سرعت دانلود ۱۰۸.۱۴ مگابیت‌برثانیه و میانگین سرعت آپلود ۲۹.۵۷ مگابیت‌برثانیه ثبت شد. حتی در کندترین حالت، یعنی دانلود ۲۷.۷ مگابیت‌برثانیه پس از صبحانه و آپلود ۶.۱۵ مگابیت‌برثانیه در نیمه‌شب، همچنان سرعت‌ها از اکثر سرویس‌های اینترنتی داخل پرواز که قبلاً تجربه کرده بودم، بهتر بود.

میانگین زمان پینگ ۷۴ میلی‌ثانیه بود؛ چیزی در حدود یک‌دهم آنچه از ماهواره‌های GEO در فاصله‌ی ۲۲ هزار مایلی تجربه می‌کنم (در حالی که ماهواره‌های استارلینک در ارتفاع حدود ۳۵۰ مایلی قرار دارند). نسخه‌ی اندروید Speedtest  نیز میانگین نرخ از دست رفتن بسته‌ها (packet loss) را ۱.۲۷٪ در هفت بار اندازه‌گیری نشان داد.

در کل فقط دو بار قطع ارتباط لحظه‌ای داشتم یکی آن‌قدر کوتاه بود که پخش موسیقی در اسپاتیفای قطع نشد و دیگری آن‌قدر زود وصل شد که فقط وقتی گوشی Pixel 9 Pro پیغام داد که امکان ارسال پیام اضطراری ماهواره‌ای (ویژه آمریکا) فعال نیست، متوجه آن شدم.

از لحاظ عملکرد اپلیکیشن‌هایی که به‌طور روزمره استفاده می‌کنم تفاوتی حس نمی‌شد که اینترنت از ماهواره‌هایی کوچک در حال حرکت با سرعت ۲۷ هزار کیلومتر بر ساعت تأمین می‌شود یا از روتر وای‌فای متصل به اینترنت کابلی روی زمین.

قسمتی از سریال The Diplomat  را در نتفلیکس بدون هیچ مکثی تماشا کردم؛ این بار لازم نبود از حذف قابلیت دانلود از اپلیکیشن ویندوز نتفلیکس گلایه کنم. ویدیوهای یوتیوب هم بدون قطعی پخش شدند. عکس‌هایی که گرفتم با سرعتی بالا در Flickr آپلود شدند، آن‌قدر سریع که فرصت نکردم زمان دقیقشان را اندازه بگیرم.

وقتی از طریق Facebook Messenger لحظه‌ی فرودمان در فرودگاه بین‌المللی حمد را برای دوستی به صورت زنده پخش کردم، تنها ایراد، فوکوس خودکار ضعیف و خنده‌دار اپلیکیشن بود که هر چند ثانیه یک‌بار تصویر را تار می‌کرد.

استارلینک در مسیر گسترش جهانی

استارلینک در مسیر گسترش جهانی

قطر ایرویز شروع قدرتمندی در پیاده‌سازی استارلینک داشته و سه‌شنبه اعلام کرد با افزایش سرعت نصب، توانسته روی ۳۰ فروند از مجموع ۵۷ فروند هواپیمای ۷۷۷ خود، استارلینک را فعال کند و قصد دارد این پروژه را تا پایان سه‌ماهه دوم امسال کامل کند.

بدر محمد المیر، مدیرعامل این شرکت در نشست Web Summit Qatar گفت: «با همکاری نزدیک با تیم استارلینک، توانستیم زمان نصب را از سه روز به نه ساعت و نیم کاهش دهیم. ان‌شاءالله تا پایان امسال، استارلینک روی همه‌ی هواپیماهای پهن‌پیکر ما فعال خواهد بود»

البته همه‌ی این هواپیماها هنوز وارد سرویس نشده‌اند، اما بر اساس فهرستی که اعضای انجمن FlyerTalk تهیه کرده‌اند، تاکنون استارلینک روی ۱۸ هواپیمای دوقلو موتور قطر ایرویز به‌صورت فعال تأیید شده و لینک پروازهای آن‌ها در وب‌سایت FlightRadar24 در دسترس است.

در سایت وضعیت پرواز قطر ایرویز هنوز مشخص نشده که کدام پروازها مجهز به استارلینک هستند، اما اگر روی یک بوئینگ ۷۷۷ دو مستطیل صاف کوچک پشت بال‌ها دیدید (و نه گنبد بزرگ جلو بال‌ها)، احتمالاً سوار هواپیمای مجهز به استارلینک شده‌اید.

در آمریکا، مهم‌ترین شرکت برای مسافران داخلی، United Airlines  خواهد بود که سپتامبر گذشته اعلام کرد استارلینک را روی تمام ناوگان بیش از ۱۰۰۰ فروندی خود نصب خواهد کرد. در ژانویه نیز اعلام شد که اولین پرواز تجاری با اینترنت استارلینک در بهار امسال انجام خواهد شد.

Hawaiian Airlines  سال گذشته نصب استارلینک را آغاز کرد و در سپتامبر اعلام کرد این خدمات روی تمام هواپیماهای ایرباس باریک‌بدنه و پهن‌بدنه این شرکت فعال شده و به‌زودی روی بوئینگ ۷۸۷ نیز نصب خواهد شد.

در خارج از آمریکا، شرکت‌هایی مانند Air France  و SAS  نیز قصد دارند ناوگان خود را به‌طور کامل به استارلینک مجهز کنند تا مسافران پروازهای طولانی، گزینه‌ی وای‌فای رایگان بهتری داشته باشند.

در همین حال، اسپیس‌ایکس نیز به گسترش شبکه استارلینک خود ادامه می‌دهد. کمتر از نیم ساعت پس از آغاز سفر من از فرودگاه دالِس به دوحه، ۲۲ ماهواره‌ی جدید استارلینک با راکتی فالکون ۹ از پایگاه فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به مدار زمین پرتاب شدند. با پرتاب بعدی در روز پنج‌شنبه، تعداد کل ماهواره‌های استارلینک در مدار به ۷۰۸۲ عدد رسید  طبق آمار ثبت‌شده توسط ستاره‌شناس، جاناتان مک‌داول.

source

توسط siahnet.ir