در دنیایی که گوشی‌های هوشمند بیشتر اوقات زنگ می‌خورند یا هرروز نوتیفیکیشن‌های سرسام آور دریافت می‌کنند، برخی از افراد ترجیح می‌دهند این صداها را قطع کنند. شاید در نگاه اول این کار فقط یک عادت ساده یا ترجیح شخصی به نظر برسید اما روانشناسان می‌گویند این کار واقعیت‌های زیادی در مورد شخصیت شما آشکار می‌کند. اگر شما هم جزو دسته‌ای هستید که همواره تلفنتان را بی صدا می‌کنید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

تمرکز برایتان ارزش دارد

به گزارش DMNews، اگر گوشی‌تان را همیشه سایلنت می‌کنید، احتمالا تمرکز کردن برایتان مهم‌تر از پاسخ دادن به پیام‌ها و نوتیفیکیشن‌های دنیای بیرون است. شما از آن دسته افرادی هستید که می‌خواهید در هر لحظه بسیار عمیق کار کنید و با همه حواستان درگیر موضوع شوید. نویسنده کتاب Deep Work جایی اشاره می‌کند که برای داشتن تمرکز ذهنی باید چیزهایی که مهم نیستند کنار بگذاریم و اعلان‌های گوشی دقیقا یکی از همان چیزهاست.

مرز مشخصی با تکنولوژی دارید

بی صدا کردن گوشی یعنی شما می‌خواهید خودتان مشخص کنید که چه زمانی در دسترس هستید، نه اینکه به دنبال واکنش فوری به هر اعلانی باشید. این یک انتخاب آگاهانه برای ذهن شماست، بسیاری از افراد بخصوص در مشاغل دیجیتال مارکتینگ، به همیشه آنلاین بودن عادت کرده‌اند. اما افرادی که یاد می‌گیرند در زمان مناسب تلفن خود را سایلنت کنند معمولا سلامت روان بیشتری دارند.

واقعیت‌هایی در مورد بی صدا کردن گوشی

به ارتباطات عمیق‌تر علاقه‌مندید

احتمالا تابحال دیده‌اید که افراد زیادی هنگام گفت‌وگو، تلفن همراهشان را چندین بار چک می‌کنند، این کار باعث می‌شود ارتباط واقعی شکل نگیرد. اما اگر شما در این زمان‌ها گوشی خود را بی صدا می‌کنید یعنی علاقه‌ای به حواس پرتی‌های دیجیتالی ندارید و برای گفت‌وگوهایتان ارزش قائل هستید.

با از دست دادن چیزها مشکلی ندارید

در دنیایی که «همیشه باید در جریان باشیم» تبدیل به یک قانون نانوشته شده است، سایلنت گذاشتن تلفنتان نوعی بی‌توجهی آگاهانه است. یعنی شما پذیرفته‌اید که قرار نیست همه چیز را همزمان بدانید و مشکلی با ندانستن ندارید.

شما درگیر «ترس از جاماندن» یا همان FOMO نیستید و این یعنی به اندازه کافی به بلوغ رسیده‌اید تا درک کنید که بیشتر اتفاقات فوریتی ندارند و در واقع پیام‌ها باید منتظر شما باشند نه برعکس.

بی‌صدا کردن گوشی یعنی شما فضای ذهنی‌ ساخته‌اید که در آن آرامش و سکوت نسبت به دنیای بیرون اولویت دارد.

فواید سایلنت کردن گوشی

در همین رابطه بخوانید:

– یک پژوهش جالب: آیا شما هم وقتی باتری گوشی کم می‌شود، استرس می‌گیرید؟

به اثرات استرس‌زای صداها آگاهید

هر صدای اعلان ممکن است تنش کوچکی برای تمرکز یا آرامش روان شما باشد، حتی اگر فقط یک پیام بی‌مزه از گروه‌های خانوادگی باشد، باز هم تنش کوچکی در ضربان قلب شما ایجاد می‌کند. اگر تلفنتان را بی صدا می‌کنید یعنی به این استرس‌های کوچک آگاه هستید و تصمیم گرفته‌اید جلوی ورودشان را بگیرید. تحقیقات نشان داده‌اند که اعلان‌های بی‌موقع می‌توانند باعث افزایش سطح کورتیزول یا همان هورمون استرس در بدن شما شوند. در نتیجه با سایلنت کردن تلفن، شما عملا تصمیم گرفته‌اید که گوشی را تبدیل به یک ابزار برای خودتان کنید، نه یک وسیله برای بمباران ذهنی.

سایلنت کردن تلفن

احتمالا انسان با ‌انضباطی هستید

بی‌صدا کردن گوشی شاید کار کوچکی به نظر برسد اما در پشت این کار نوعی خودکنترلی وجود دارد. یعنی شما تصمیم گرفته‌اید که به هر اعلان واکنش فوری نشان ندهید و این یعنی انضباط شخصی دارید. همه افراد نمی‌توانند در برابر وسوسه پاسخ دادن به پیام‌ها و زنگ‌ها مقاومت کنند اما اگر شما می‌توانید یعنی در بقیه جنبه‌های زندگی هم می‌توانید تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید. این کنترل روی جزئیات به مرور باعث پایه گذاری کردن عادت‌های بهتر در زندگی می‌شود، عادت‌هایی مانند مدیریت صحیح زمان یا نه گفتن به چیزهایی که به درد شما نمی‌خورد.

اولویت‌های شما در دنیای واقعی است

اگر تلفنتان را سایلنت می‌کنید یعنی اهمیت بیشتری به دنیای اطراف خود می‌دهید، شما ترجیح می‌دهید به جای بررسی مداوم اعلان‌ها، لحظات را زندگی کنید. اگر در حال کار روی پروژه جدید هستید، در یک دورهمی خانوادگی شرکت کرده‌اید یا حتی به کنسرت رفته‌اید، بی‌صدا کردن گوشی یعنی شما به همه این لحظات اهمیت می‌دهید و می‌خواهید حضور واقعی‌تری داشته باشید.

در نهایت سایلنت نگه داشتن گوشی، شاید در نگاه اول یک عادت ساده باشد اما پشت این انتخاب موارد زیادی در مورد شخصیت افراد پنهان شده است. این کار نوعی موضع‌گیری در برابر دنیای همیشه آنلاین محسوب می‌شود، یعنی شما تصمیم گرفته‌اید که به جای توجه کردن به پیام‌های بی‌اهمیت، برای لحظات خود ارزش قائل شوید.

source

توسط siahnet.ir