به نظر میرسد اینتل بیسروصدا پشتیبانی و توسعه فعال فناوری Deep Link را متوقف کرده است. بنابر گفته یک از کارمندان تیم آبی، این ویژگی که برای بهینهسازی عملکرد CPU و GPU در لپتاپهای مجهز به پردازنده و گرافیک اینتل طراحی شده بود، کنار گذاشته شده و دیگر بهروزرسانی دریافت نخواهد کرد.
دیپ لینک چه بود و چه اهدافی را دنبال میکرد؟
فناوری دیپ لینک اینتل با هدف بهینهسازی همکاری بین پردازندههای مرکزی (CPU) و پردازندههای گرافیکی (GPU) این شرکت، در لپتاپها و سیستمهای کامپکت طراحی شده بود. هدف اصلی این فناوری افزایش عملکرد، بهبود بهرهوری انرژی و افزایش پاسخدهی سیستم از طریق ترکیب نقاط قوت هر دو پردازنده بود.
یکی از قابلیتهای کلیدی دیپ لینک، «اشتراک پویای توان» یا Dynamic Power Share است. این ویژگی عملکردی شبیه به فناوری Nvidia Optimus دارد و به سیستم اجازه میدهد تا توان مصرفی را بسته به نوع بار کاری، بین CPU و GPU جابجا کند. به عنوان مثال، اگر یک برنامه به قدرت GPU بیشتری نیاز داشته باشد، دیپ لینک توان CPU را کاهش داده و سهم بیشتری را به GPU اختصاص میدهد تا سیستم بدون داغ شدن بیش از حد، سریعتر کار کند.
علاوه بر این، دیپ لینک قابلیتهای Hyper Encode و Hyper Compute را نیز فعال میکرد. در این حالت، چندین پردازنده اینتل مانند گرافیک یکپارچه و کارت گرافیک مجزای Arc برای وظایفی مانند کدگذاری ویدیو یا اجرای مدلهای هوش مصنوعی با یکدیگر همکاری میکردند. این امر میتوانست سرعت اجرای برنامههای پشتیبانیشده مانند ویرایشگرهای ویدیو و ابزارهای تولید محتوا نظیر OBS به طور قابل توجهی افزایش دهد.
توقف پشتیبانی و آینده نامشخص دیپ لینک
اما اکنون طبق گزارشی که در Videocardz منتشر شده است، به نظر میرسد اینتل تصمیم به کنار گذاشتن این فناوری گرفته است. هرچند دیپ لینک همچنان در دسترس خواهد بود، اما دیگر بهروزرسانی نخواهد شد و عملاً به یک ویژگی مرده تبدیل میشود. در بخشی از توضیحاتی که یک کارمند اینتل با نام «Zack-Intel» در صفحه گیتهاب Deep Link منتشر کرده، آمده است:
میخواستم در مورد تغییری در رابطه با ویژگیهای Intel Deep Link به شما اطلاع دهم. دیپ لینک دیگر به طور فعال توسعه داده نمیشود و بهروزرسانیهای آتی را دریافت نخواهد کرد، به این معنی که صرفنظر از وضعیت عملکرد فعلی، هیچ تغییری در ویژگیهای آن ایجاد نخواهد شد.
این اطلاعات هنوز به طور رسمی در وبسایت اینتل منتشر نشده است و هیچ توضیحی نیز در مورد دلیل این تصمیم ارائه نشده است، اما به نظر میرسد این فناوری به پایان عمر خود رسیده باشد.
در همین رابطه بخوانید:
– قابلیت MUX Switch چیست و چقدر در افزایش فریم دهی بازی ها موثر است؟
source