کوالکام امروز از تراشه اسنپدارگون 7 نسل چهار رونمایی کرد تا محصول جدیدی را در سری اسنپدراگون 7 خود به عنوان تراشههای میانرده معرفی کرده باشد. این تراشه جدید نسخه ارتقا یافته از تراشه اسنپدراگون 7 نسل سه است که در سال 2023 شاهد عرضه آن بودیم. اگرچه اسنپدراگون 7 نسل چهار معماری 4+3+1 در محصولات نسل قبل خود را حفظ کرده است اما شاهد بهبود قابل توجه عملکرد آن هستیم.
شرکت کوالکام تراشههای میانرده خود را فراموش نکرده و تراشه جدید اسنپدراگون ۷ نسل چهار نشان میدهد که این شرکت همچنان به دنبال آن است تا هوش مصنوعی سریعتر و هوشمندتری را به گوشیهای میانرده بیاورد. اسنپدراگون ۷ نسل چهار نسبت به محصول نسل قبل خود یعنی اسنپدراگون 7 نسل سه چندین بهبود مهم را در عملکرد ارائه میدهد. بدون شک مهمترین ارتقای ایجاد شده در این تراشه را میتوانیم در بخش هوش مصنوعی مشاهده کنیم.
براساس گزارش 9to5google؛ کوالکام ساعاتی پیش رسماً از تراشه اسنپدراگون ۷ نسل چهار رونمایی کرد. این تراشه با استفاده از فناوری 4 نانومتری TSMC به مرحله تولید خواهد رسید و همچون محصول نسل قبل خود معماری 4+3+1 را در اختیار خواهد داشت. به این ترتیب شاهد حضور یک هسته Cortex-A720 با سرعت 2.8 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A720 دیگر با سرعت 2.4 گیگاهرتز و همچنین چهار هسته Cortex-A520 با سرعت 1.84 گیگاهرتز در این تراشه هستیم.
به گفته کوالکام، اسنپدراگون ۷ نسل چهار در مقایسه با محصول نسل قبل خود، عملکرد هوش مصنوعی را به میزان قابل توجه ۶۵ درصد افزایش داده است. این یک جهش بزرگ در عملکرد این فناوری محسوب میشود؛ چرا که که آن هنوز در مراحل اولیه توسعه در دستگاههای موبایلی قرار دارد. کوالکام اعلام کرده است که این تراشه از قابلیتهای بهتری برای تولید تصاویر توسط فناوری Stable Diffusion 1.5 برخوردار است. این قابلیت برای اولین بار است که در این سری از تراشهها ارائه میشود. یکی دیگر از ویژگیهای مهم این تراشه بهبود پردازشهای مستقیم و on-Device فرآیندهای هوش مصنوعی است. موضوعی که معمولاً نقطه ضعف بسیاری از واحدهای پردازش عصبی در گوشیهای هوشمند بوده است.
کوالکام همچنین در این تراشه هوش مصنوعی را به حوزه دوربین، به ویژه به بخش نوردهی خودکار Automatic Exposure و فوکوس خودکار یا Auto Focus، وارد کرده است. به گفته این شرکت، این اولین بار است که چنین قابلیتهای هوش مصنوعی به طور مستقیم در سطح سخت افزار پیاده سازی میشوند. البته هنوز مشخص نیست که عملکرد این قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی چگونه است.
تراشه اسنپدراگون 7 نسل چهار همچنین از نظر عملکرد گرافیکی برای اجرای بازیها تا ۳۰ درصد و از نظر عملکرد پردازنده مرکزی تا ۲۷ درصد بهبود پیدا کرده است. بخشی از این افزایش عملکرد به لطف فناوری Adaptive Performance Engine 4.0 بدست آمده که منابع سیستم را در پردازش صحنههای سنگین بازیها به صورت بهینه هزینه میکند. کوالکام ادعا میکند این ویژگی باعث میشود تا تجربه گیمینگ کاربران بسیار روان باشد.
پشتیبانی از دوربین نیز شامل پردازشگر تصویر (ISP) سهگانه ۱۲ بیتی است که امکان ثبت عکسهایی تا وضوح ۲۰۰ مگاپیکسل و ضبط ویدیوهای 4K HDR با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه را فراهم میکند. این تراشه همچنین از فرمت عکس ۱۰ بیتی HEIF و ویدئوهایی با فرمت HEVC پشتیبانی کامل دارد.
اسنپدراگون ۷ نسل چهار همچنین با حافظه رم LPDDR5x تا ظرفیت ۱۶ گیگابایت، حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 و نمایشگرهای تا وضوح WQHD+ و نرخ ۱۴۴ هرتز سازگار است. این تراشه همچنین سیستم مودم Snapdragon 5G Modem-RF را در اختیار دارد که سرعت دانلود تا ۴.۲ گیگابیت بر ثانیه را در شبکههای sub-6GHz ارائه میدهد. استانداردهای ارتباطی پیشرفته از جمله Wi-Fi 7، بلوتوث 6.0، LE Audio و فناوری Snapdragon Sound با قابلیت aptX Lossless دیگر ویژگی مهم این تراشه است. این محصول جدید کوالکام همچنین از درگاه USB-C 3.1 Gen 2 و فناوری شارژ سریع Quick Charge 5 پشتیبانی میکند.
پردازنده اسنپدراگون ۷ نسل سه که در سال ۲۰۲۳ عرضه شد، بخش کلیدی از تعدادی از گوشیهای محبوب از جمله برخی مدلها از برندهای آنر و ویوو بود. این تراشه به دستگاههای مقرون به صرفه اجازه داد تا عملکرد بهتری را فراهم کنند. اکنون به نظر میرسد که نسل جدید از این تراشه هم از این قاعده مستثنی نیست. کوالکام اعلام کرده که این تراشه جدید توسط شرکتهای آنر و ویوو مورد استفاده قرار خواهد گرفت و نخستین دستگاههای مجهز به آن یعنی دو گوشی آنر 400 و Vivo S30 در ماه جاری میلادی معرفی خواهند شد.
source