پژوهش جدیدی نشان میدهد که هوش مصنوعی میتواند تنها با تحلیل حرکات انگشتان هنگام گرفتن اشیا، اوتیسم را با دقتی بالا شناسایی کند. این روش ساده و غیرتهاجمی، راهی نو برای تشخیص زودهنگام اوتیسم بهویژه در کودکان است و میتواند جایگزینی برای ابزارهای پیچیدهتری مانند اسکن مغزی شود.
تفاوتهای ظریفی که در نحوه حرکت ما در محیط وجود دارد، میتوانند سرنخهایی درباره عملکرد مغز بدهند. در مطالعهای جدید، پژوهشگران دریافتهاند که میتوان هوش مصنوعی را طوری آموزش داد که فقط با بررسی نحوه گرفتن اشیا بین انگشت شست و اشاره، اختلال اوتیسم را تشخیص دهد.
محققان دانشگاه یورک به همراه تیمی از همکاران، از فناوری رهگیری حرکتی و یادگیری ماشین برای تحلیل رفتار گرفتن اشیاء در 59 فرد جوان استفاده کردند. شرکتکنندگان باید اجسام مستطیلی شکل، مشابه اشیا روزمره، را تنها با دو انگشت برمیداشتند. فقط دو حسگر حرکتی روی انگشتان قرار میگرفت.
از همین حرکات ساده، پژوهشگران بیش از دوازده ویژگی مرتبط با کنترل حرکتی مانند سرعت انگشت، مسیر حرکت دست و زمان اوج فشار انگشتان را استخراج کردند. سپس این دادهها را به پنج مدل یادگیری ماشین وارد کردند. نتیجه جالب بود: هوش مصنوعی توانست با دقتی تا 89 درصد تشخیص دهد که آیا فرد مبتلا به اوتیسم هست یا نه. میانگین دقت بین همه مدلها نیز بالای 84 درصد باقی ماند.
هوش مصنوعی علم پزشکی را دگرگون میکند
این یافتهها پژوهشهای روبهرشدی را تأیید میکنند که نشان میدهند اوتیسم تنها یک اختلال رفتاری یا اجتماعی نیست، بلکه تفاوتهایی در هماهنگی حرکتی نیز دارد. حرکاتی مانند گرفتن اشیا (Reach-to-Grasp) به دریچهای قدرتمند برای درک ارتباط بین بینایی، ادراک و حرکت در مغز تبدیل شدهاند.
در همین رابطه بخوانید:
– هوش مصنوعی جامع (AGI) چیست و چرا باید نگران آن باشیم؟
– بهترین سایت های هوش مصنوعی برای انجام هر کاری!
به گزارش وبسایت bgr، ما هر روز چنین حرکاتی را انجام میدهیم (مثل برداشتن لیوان یا گوشی) اما همین رفتارهای ساده میتوانند نشانههایی عصبی باارزشی در خود داشته باشند. از آنجا که گرفتن اشیاء یک رفتار طبیعی است، این روش میتواند جایگزینی سادهتر، کمهزینهتر و غیرتهاجمی برای روشهای پرهزینهتری مثل اسکن مغزی یا مصاحبههای دقیق بالینی باشد.
البته این مطالعه محدودیتهایی هم دارد. شرکتکنندگان همگی جوان و دارای بهره هوشی متوسط بودند، بنابراین لازم است در آینده کارایی این روش روی کودکان بررسی شود، گروهی که تشخیص زودهنگام اوتیسم در آنها حیاتی است. محققان همچنین امیدوارند از این روش برای شناسایی زیرگروههای مختلف اوتیسم یا استفاده در مدارس و کلینیکهای کودکان بهره بگیرند.
نظر شما در رابطه با این پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی چیست؟
source