31 تیر 1404 ساعت 21:19
ترکیه در ادامه پیشرفتهای نظامی سالهای اخیر از اولین موشک هایپرسونیک خود با نام تایفون بلوک 4 رونمایی کرد. این موشک با برد و دقت بالای خود میتواند اهداف متخاصم را هدف قرار دهد.
زمانی ترکیه نیازهای نظامی خود را از طریق واردات گسترده تجهیزات غربی برطرف میکرد. هرچند در سالهای اخیر شاهد پیشرفتهای چشمگیر صنایع دفاعی داخل این کشور بودهایم. آخرین مورد نیز به موشک هایپرسونیک تایفون بلوک 4 مربوط میشود.
موشک هایپرسونیک تایفون بلوک 4 دقت فوقالعاده بالایی دارد
ترکیه اولین روز نمایشگاه بینالمللی صنایع دفاعی در استانبول را با یک شگفتی بزرگ آغاز کرد. این نمایشگاه ۶ روزه از امروز آغاز شده و ۹۰۰ شرکت داخلی و ۴۰۰ شرکت خارجی از ۴۴ کشور مختلف در آن شرکت کردهاند. کشورهای چین، آفریقای جنوبی، بریتانیا، قطر،عربستان، آذربایجان و پاکستان نیز تلاش کردهاند آخرین دستاوردهای خود در زمینه ناوبری، هوافضا و قابلیتهای دفاعی را به نمایش بگذارند.
در این نمایشگاه شرکتهای بزرگی همچون لاکهید مارتین، رولز رویس، BAE Systems و ایرباس نیز حضور دارند؛ اما موشک هایپرسونیک تایفون بلوک 4 توانسته بیش از دیگران جلب توجه کند. این موشک توسط شرکت Rokestan توسعه پیدا کرده و از برد ۸۰۰ کیلومتری بهره میبرد.
البته مقامات شرکت ترکی اعلام کردند که در نسخههای بعدی برد موشک تا ۱۰۰۰ کیلومتر نیز افزایش خواهد یافت. این موشک دقت فوقالعاده بالایی دارد و میتواند اهداف خود را با حداکثر خطای ۵ متر هدف قرار دهد. همچنین تایفون بلوک 4 قادر است ناوها و کشتیهای متحرک در دریا را نیز هدف قرار دهد.
اولین موشک هایپرسونیک ترکیه از طریق لانچرهای متحرک شلیک میشود تا امکان جابهجایی و استقرار سریع را داشته باشد. چنین قابلیتی امکان بقای موشک در محیطهای پرتنش و درگیریهای شدید را افزایش میدهد. کارشناسان اخبار نظامی تاکید دارند که موشک هایپرسونیک ترکیه در برابر اختلال مقاوم است و بهراحتی رهگیری نمیشود.
تایفون همچنین میتواند با مانورهای شدید سامانههای موشکی را دور زده و به هدف اصابت کند. خبر ساخت اولین موشک هایپرسونیک ترکیه در حالی منتشر میشود که پیشتر این کشور از کاآن بهعنوان اولین جنگنده نسل پنجم خود رونمایی کرده بود. جنگندهای که باعث شد صنعت دفاعی ترکیه در کنار آمریکا، روسیه و چین قرار گیرد. درست است که ترکیه توانسته از نظر نظامی پیشرفتهای قابل توجهی داشته باشد، اما صرفا نمیتوان به مشخصات روی کاغذ اکتفا کرد و کیفیت سلاحهای تولیدی این کشور را باید در میدان نبرد سنجید.
source