در زمستان سال گذشته‌‌، اتحادیه اروپا قانونی EU AI ACT را با هدف محافظت از کاربران در برابر استفاده ناصحیح از هوش مصنوعی تصویب کرد. این قانون که از 1 آگوست یا 11 مرداد ماه سال جاری اجرایی شده است شرکت‌های بزرگ هوش مصنوعی از جمله مایکروسافت و گوگل را موظف می‌کند تا در نحوه پردازش اطلاعات کاربران تغییراتی ایجاد کنند. در ادامه این خبر از شهر سخت‌افزار این قانون را بررسی می‌کنیم.

بر اساس این قانون، کاربردهای مضر هوش مصنوعی از جمله تشخیص چهره با دوربین‌های مدار بسته و امتیاز بندی اجتماعی شهروندان را ممنوع می‌کند. همچنین سیستم‌های هوش مصنوعی را بر اساس میزان خطر احتمالی دسته بندی می‌شوند و سیستم‌هایی که خطر آنها بالا تشخیص داده شود، ملزم به شفاف‌سازی و پذیرش نظارت‌های دقیق خواهند شد.

این قانون سامانه‌های هوش مصنوعی را از نظر میزان ریسک در دسته‌های «غیر قابل پذیرش» (ممنوع)، «ریسک بالا»، «ریسک محدود» و « ریسک حداقلی» دسته بندی می‌کند.

رتبه بندی سیستم‌های هوش مصنوعی بر اساس خطر احتمالی
رتبه‌بندی سیستم‌های هوش مصنوعی بر اساس خطر احتمالی

سیستم‌های « ریسک بالا» آن دسته از سامانه‌های هوش مصنوعی هستند که با اطلاعات زیستی مثل اثر انگشت یا زیرساخت‌های حیاتی سر و کار دارند. این دسته از سیستم‌ها باید تحت شدیدترین نظارت‌ها کار کنند. در سمت دیگر طیف‌ سیستم‌هایی با ریسک حداقلی مثل اپلیکیشن‌های تولید محتوی قرار دارند. این دسته از سیستم‌ها نیازی به رعایت قوانین سخت‌گیرانه ندارند.

قانون‌گذاران اروپایی همچنین عنوان تصویب کرده‌اند که بعضی اقدامات مثل استفاده از هوش مصنوعی برای اثرگذاری بر تصمیمات کاربر و جمع‌آوری داده‌هایی مثل تصویر چهره افراد از سال آینده میلادی به کلی ممنوع است.

شرکت‌های بزرگ فناوری مثل مایکروسافت، گوگل و آمازون که به لطف هوش مصنوعی روزهای پر رونقی را پشت سر می‌گذارند، کمتر از یک سال فرصت دارند تا خود را با قوانین جدید سازگار کنند در غیر این صورت باید 35 میلیون دلار یا 7 درصد از فروش جهانی خود را به عنوان جریمه بپردازند.

قانون هوش مصنویع اتحادیه اروپا

این شرکت‌ها باید تا بهمن ماه امسال استفاده از سیستم‌های «غیر قابل پذیرش» را متوقف کنند و تا اردیبهشت سال بعد فرصت دارند آیین‌نامه‌های این قانون را اجرا کنند. همچنین تا مرداد ماه سال آینده فرصت دارند تا هوش مصنوعی را برای پیروی از قوانین کپی رایت و شفافیت آمده کنند.

در همین رابطه بخوانید:

– آینده‌ای که برایش آماده نیستیم: هکرهای هوش مصنوعی

– مدت‌هاست هک شده ولی شرکت آن را به صورت عمومی اعلام نکرده است!

اجرای کامل این قانون تا سال 2027 میلادی یعنی 4 سال دیگر به طول می‌انجامد و اتحادیه اروپا در حال حاضر مشغول استخدام متخصصان هوش مصنوعی است تا بتواند بر اجرای صحیح EU AI ACT نظارت کند.

به نظر شما قوانین جدید باید بر حفاظت از شهروندان متمرکز باشد یا برای کمک به رشد سریع‌تر هوش مصنوعی بهتر است دست شرکت‌های فناوری را باز بگذاریم؟

source

توسط siahnet.ir