یکی از کاربران خسته‌ از تفاوت‌های زیاد کارت‌های گرافیک دسکتاپ و لپ‌تاپ انویدیا، خود دست‌ به کار شده و لپ‌تاپ مورد نظرش را با Ryzen 9 7950X3D و کارت‌گرافیک 450 واتی RTX 4090 ساخته است. در ادامه این خبر با شهر سخت‌افزار همراه باشید.

به گزارش Videocardz، در گذشته، انویدیا با افتخار اعلام می‌کرد که پردازنده‌های گرافیکی موبایل آنها با نسخه‌های دسکتاپ برابر هستند. اما به مرور این ادعا از واقعیت فاصله گرفت، و GPUهای این لپ‌تاپ این شرکت با نام مشابه، از نظر مشخصات با نسخه دسکتاپ تفاوت‌های زیادی دارند.

 به عنوان مثال نسخه لپ‌تاپ RTX 4090 از پردازنده گرافیکی متفاوت (AD103 به جای AD102) استفاده می‌کند و تنها ۵۹ درصد از تعداد هسته‌های CUDA نسخه دسکتاپ را دارد. این GPU همچنین ۸ گیگابایت حافظه و توان مصرفی بسیار کمتری (۱۷۵ وات) دارد، در حالی که نسخه دسکتاپ می‌تواند تا ۶۰۰ وات تنظیم شود.

لپ‌تاپ سفارسی با 7950x3d

این موضوع جدید نیست و کاربران مدت‌ها است که با تفاوت‌های میان نسخه‌های لپ‌تاپ و دسکتاپ آشنا هستند. به نظر می‌رسد که این رویکرد در سری RTX 50 نیز ادامه خواهد داشت و احتمالاً نسخه لپ‌تاپ RTX 5090 نیز از یک پردازنده گرافیکی سطح پایین‌تر استفاده خواهد کرد.

کیس لپ‌تاپ مجهز به 7950x3d و rtx 4090

 با این حال، برخی کاربران همچنان با این رویکرد کنار نیامده‌اند. یک مادکار (Modder) چینی تصمیم گرفته تا مشخصات پردازنده گرافیکی لپ‌تاپ را به سطح بالاتری ارتقا دهد. او از یک طراحی سفارشی که بر خلاف اکثر لپ‌تاپ‌ها مجهز به پردازنده دسکتاپ Ryzen 9 7950X3D بوده است، استفاده کرده. این لپ‌تاپ به مادربرد ROG STRIX B650I Mini-ITX با حافظه ۳۲ گیگابایتی DDR5-6800 و یک حافظه اس اس دی Intel Optane P5800 نیز تجهیز شده است.

بزرگ‌ترین ارتقا در این سیستم اما کارت گرافیک است. این لپ‌تاپ از یک مدل RTX 4090 دسکتاپ با توان مصرفی ۴۵۰ وات استفاده می‌کند که به خنک‌کننده بادی (blower-style) مجهز است و حتی اتصال برق مناسب لپ‌تاپ هم دارد. این کارت به‌راحتی توان ۴۵۰ وات خود را حفظ می‌کند و دمای آن در بازی‌هایی مانند Naraka Bladepoint در حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد باقی می‌ماند.

این لپ‌تاپ در کیف جا می‌شود!

سازنده این لپ‌تاپ اعلام کرده که امکان ساخت دستگاه مشابهی با پردازنده Core i9-14900K نیز وجود دارد. اما چیزی که این سیستم را از یک لپ‌تاپ واقعی متمایز می‌کند، نبود باتری است. این سیستم باید همیشه به برق متصل باشد، زیرا توان مورد نیاز آن می‌تواند به بیش از ۶۰۰ وات برسد.

در همین رابطه بخوانید:

– لپ‌تاپ گیمینگ دلخواهتان پیدا نمی‌شود؟ با قطعات PC و پرینتر ۳ بعدی لپتاپ خودتان را بسازید!

– کُندترین کامپیوتر دنیا که خودتان می‌توانید آن را در خانه بسازید!

اگر سخت‌گیر نباشیم، این سیستم همچنان به اندازه‌ای کوچک است که در یک کوله‌پشتی جا شود، اما وزن آن مسئله‌ساز است؛ خود دستگاه ۶.۷ کیلوگرم وزن دارد و با منبع تغذیه این وزن به ۸ کیلوگرم می‌رسد. این نوع مادها به‌نوعی جالب و قابل تحسین هستند، اما با توجه به محدودیت‌های موجود، برای بسیاری از افراد کاربردی نخواهد بود.

source

توسط siahnet.ir