سامسونگ در بروزرسانی One UI 6.1.1 نصب اپلیکیشنها از منابع شخص ثالث را به شکل پیشفرض مسدود کرده است. اپیک گیمز اما اعتقاد دارد که این قابلیت «ضد رقابتی» و انحصار طلبانه است و به همین دلیل قصد دارد گوگل و سامسونگ را به دادگاه بکشاند. در ادامه این خبر با شهر سختافزار همراه باشد.
به گزارش Android Authority، سامسونگ به تازگی آپدیت One UI 6.1.1 را که بر پایه اندروید 14 است منتشر کرده است. یکی از تغییرات بحثبرانگیز در این آپدیت، قابلیت Auto Blocker است که به طور پیشفرض جلوی نصب برنامهها از منابع شخص ثالث یا Sideloding را میگیرد. این موضوع باعث شده که شرکت Epic Games از سامسونگ به دلیل محدودیتهای ایجاد شده شکایت کند و گوگل را نیز در این پرونده دخیل نماید.
اپیک شکایتی با عنوان «تلاشهای هماهنگ برای جلوگیری از رقابت در توزیع اپلیکیشنها در دستگاههای سامسونگ» را علیه سامسونگ و گوگل تقدیم دادگاه کرده و ادعا میکند که قابلیت Auto Blocker به طور عمدی و با همکاری گوگل طراحی شده تا تصمیم دادگاه در پروندههای قبلی Epic علیه گوگل را بیاثر کند. اپیک گیمز پیش از این گوگل را بر سر همین موضوع یعنی نصب برنامهها از منابع غیراستاندارد یا همان Sideloading ابه دادگاه گشانده بود.
قابلیت Auto Blocker اولین بار در مهرماه پارسال در آپدیت One UI 6.0 به عنوان یک ویژگی اختیاری معرفی شد. این قابلیت مانع از نصب اپلیکیشنها از فروشگاههای متفرقه، به جز فروشگاه گوگل پلی و فروشگاه سامسونگ میشود. با عرضه One UI 6.1.1 قابلیت Auto Blocker به طور پیشفرض در گوشیهای جدید مانند Galaxy Z Fold 6 و Flip 6 فعال شده است. این تنظیمات حتی پس از بروزرسانی نیز از طریق قابلیت Smart Switch حفظ میشوند.
اپیک گیمز همچنین ادعا میکند که فرایند نصب برنامهها از منابع غیراز فروشگاههای گوگل پلی و سامسونگ بسیار پیچیده و زمانبر است. طبق ادعای این شرکت، سامسونگ برای نصب برنامهها از این منابع یک فرایند 21 مرحلهای طراحی کرده است. این مراحل شامل صفحههای هشدار و مراحلی برای غیرفعال کردن Auto Blocker و دانلود مجدد برنامه میشود. این فرایند بسیار مشابه مراحل پیچیده و هشدارهایی است که گوگل برای نصب برنامههای از منابع ناشناخته طراحی کرده است.
در حالی که غیرفعال کردن Auto Blocker در نسخه One UI 6.1.1 چندان سخت نیست و حدود چهار تا هفت مرحله زمان میبرد، اما مسدود شدن نصب برنامهها از منابع متفرقه به شکل آشکار به کاربر اطلاع داده نمیشود و سیستم عامل نیز راهنمایی برای غیرفعال کردن Auto Blocker در اختیار کاربر قرار نمیدهد. اپیک ادعا میکند که وجود این مراحل میتواند کاربران را از نصب برنامهها خارج از فروشگاههای رسمی سامسونگ و گوگل منصرف کند.
اپیک ادعا میکند که Auto Blocker بدون بررسی واقعی ایمنی یا امنیت منابع یا برنامههای خاص، جلوی نصب آنها را میگیرد و از دادگاه میخواهد تا جلوی اقدامات ضد رقابتی سامسونگ و گوگل را گرفته و سامسونگ را ملزم به حذف فعال بودن Auto Blocker به صورت پیشفرض نماید.
در همین رابطه بخوانید:
– سامسونگ هم به اپل پیوست، از این به بعد گوشیهای گلکسی هم جلوی نصب برنامههای متفرقه را میگیرند
در نهایت، مشخص نیست که این پرونده حقوقی چگونه در دادگاه حل و فصل خواهد شد، اما تقریباً قطعی است که رای دادگاه با درخواست تجدید نظر از سوی طرف بازنده رو به رو خواهد شد ممکن است حل و فصل نهایی این پرونده مدتی به طول انجامد.
نظر شما درباره قابلیت Auto Blocker چیست؟ آیا با نظر Epic Games که مسدود کردن نصب برنامهها از منابع متفرقه را ضد رقابتی میداند موافقید؟
source