هر کارگاه مادر و کودک با توجه به سن کودک و بازی‌ای که در آن انجام می‌شود موضوع متفاوتی دارد. اما به صورت کلی می‌توان انواع کارگاه مادر و کودک را به 3 دسته تقسیم کرد:

1. بازی‌های حسی

احساس و عاطفه در بازه‌ی سنی 1 تا 2 سال در کودک شکل می‌گیرد و کودک می‌تواند آن را احساس کند. احساس‌های اولیه ترس، شرم و همدلی است. کودک در این سن سعی دارد مستقل شود و در کارها به دیگران کمک کند. همچنین در این سن رعایت نوبت را می‌آموزد و سعی می‌کند احساساتش را کنترل کند.

کودک همچنین در این سن یاد می‌گیرد رفتارش را با کودکان دیگر مقایسه کند. بنابراین انجام بازی‌های حسی در کارگاه مادر و کودک پرچین این امکان را فراهم می‌کند تا کودک بیشتر بتواند مهارت‌های و توانایی‌های عاطفی خود را تقویت کند. از جمله بازی‌های این سن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بازی کردن و به اشتراک گذاشتن وسایل با کودکان از سنین مختلف
  • انجام بازی‌های تقویت تخیل مثل نمایش عروسکی. همچنین کودک در این سن می‌تواند از عروسکش مراقبت کند یا اسباب بازی‌اش را از بالای درخت نجات دهد.
  • شعر خواندن و انجام حرکت‌های بدنی
  • مسی پلی با خام، گل یا نقاشی برای حساسیت زدایی و پرورش خلاقیت
  • بازی در فضای باز جایی که بتواند بدود، بغلتد و بچرخد

2. بازی‌های حرکتی

کودکان در این سن اغلب انرژی بالایی دارند و برای این که احساس خوبی داشته باشند لازم است این انرژی را تخلیه کنند. فعالیت‌هایی که به آن‌ها امکان بازی فعالانه می‌دهد رشد فیزیکی و ذهنی آن‌ها را تقویت می‌کند.

کودکانی که در این سن فعالیت‌های فیزیکی مناسبی دارند معمولا تمرکز بهتری دارند و چالش‌های رفتاری کمتری را تجربه می‌کنند. علاوه بر این در مدرسه تجربه‌ی بهتری را پشت سر می‌گذارند.

از جمله بازی‌های حرکتی که به تقویت رشد فیزیکی کودک کمک می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یکی از این بازی‌ها قایق بازی است، کودک می‌تواند روبروی یکی از همسالانش بنشیند، آن دو کف پاهایشان را به هم می‌چسبانند، دست هم را می‌گیرند و جلو و عقب می‌روند.
  • قایم باشک موزیکال. یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین بازی‌ها در بین کودکان قایم باشک است، این فعالیت حرکتی در کارگاه مادر و کودک به تقویت مهارت‌های حل مسئله‌ی کودک کمک می‌کند.
  • ساختن خانه با بلوک‌های بازی. یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که به رشد فیزیکی کودک کمک می‌کند انجام خانه بازی است. کودک از این طریق می‌تواند هماهنگی چشم و دست خود را افزایش دهد و این ترتیب مهارت‌های خود را تقویت کند.
  • پرتاب توپ. یکی از بازی‌ها و فعالیت‌های حرکتی ساده اما موثری که در کارگاه مادر و کودک پرچین حرکتی انجام می‌شود، پرتاب توپ در سبد است. با استفاده از یک توپ نرم و مناسب اندازه‌ی دست کودک، می‌توانید این بازی را انجام دهید و از کودک بخواهید توپ را داخل سبد بیندازد. این کار علاوه بر تقویت تمرکز کودک، هماهنگی چشم و دست او را هم افزایش می‌دهد.

3. بازی‌های اجتماعی

یکی از مهم‌ترین مسائل در روند رشد کودک، رشد اجتماعی کودک است. رشد اجتماعی کودک مسیر موفقیت در آینده را برای کودک هموارتر می‌کند، چرا که در دنیای امروز توانایی برقراری ارتباط با افراد و اقشار مختلف مهم‌ترین رکن موفقیت است.

از جمله بازی‌هایی که کودک می‌تواند برای افزایش مهارت‌های اجتماعی خود انجام دهد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


  • یادگیری این مسئله که دست، برای آسیب زدن به دیگران نیست

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های اجتماعی که کودکان باید بیاموزند این است که دست برای زدن نیست. در کارگاه مادر و کودک پرچین با استفاده از آهنگ به کودک می‌آموزیم که دست برای دست تکان دادن، دست زدن، نقاشی، بغل کردن و … است.

سلب مسئولیت: مطالب منتشرشده در دسته رپورتاژ آگهی توسط شرکت‌های ثالث تهیه شده و جنبه تبلیغاتی یا بیانیه خبری دارند. این مطالب صرفاً بازنشر شده و شهرسخت‌افزار مسئولیتی در قبال صحت محتوای آن ندارد.

source

توسط siahnet.ir