مقامات ایالات متحده تلویحا دو شرکت خودروسازی بزرگ فورد و تسلا را به همکاری با شرکت‌های وابسته به ارتش آزادی‌بخش خلق چین متهم کرده‌اند!

وزارت دفاع ایالات متحده، فورد و تسلا را به طور غیرمستقیم به ارتباط با شرکت‌هایی متهم کرده است که به زعم این نهاد، با ارتش چین همکاری دارند. این اتهام پس از انتشار فهرست به‌روز شده وزارت دفاع آمریکا از شرکت‌های مرتبط با ارتش چین مطرح شد. در این فهرست، نام CATL، تأمین‌کننده باتری برای خودروهای تولیدی فورد و تسلا (از جمله موستانگ مک ای) نیز به چشم می‌خورد. مقامات وزارت دفاع آمریکا این شرکت‌ها را به همکاری و پشتیبانی از ارتش چین و تأمین منافع آن متهم کرده‌اند، در حالی که این شرکت‌ها در خاک آمریکا نیز فعالیت‌های تجاری خود را دنبال می‌کنند.

ارتباط فورد و تسلا با ارتش چین چیست؟

ارتباط فورد و تسلا با ارتش چین

با وجود این اتهام، به نظر نمی‌رسد که فورد و تسلا با چالش جدی و قریب‌الوقوعی روبرو باشند. طبق قوانین ایالات متحده، شرکت‌های حاضر در این فهرست صرفا از انجام معاملات تجاری مستقیم با وزارت دفاع این کشور منع خواهند شد. این محدودیت نیز تا سال ۲۰۲۶ به مرحله اجرا نخواهد رسید و تنها شامل محصولاتی می‌شود که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط این شرکت‌ها برای وزارت دفاع تهیه شده باشند. از آنجایی که باتری‌های CATL (کانتمپ) در خودروهای مصرفی فورد و تسلا مورد استفاده قرار می‌گیرند و نه در پروژه‌های نظامی، هیچ تحریمی علیه این باتری‌ها وضع نخواهد شد و فروش محصولات این دو شرکت نیز با ممنوعیتی مواجه نخواهد بود. این خبر، به ویژه برای شرکت فورد که در حال سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیارد دلاری برای احداث کارخانه‌ای در میشیگان به منظور تولید باتری‌های تحت لیسانس CATL برای مدل‌های مک ای و F-150 لایتنینگ است، حائز اهمیت و دلگرم‌کننده است.

شرکت CATL نیز ضمن تأیید این موضوع، به صراحت اعلام کرده که هیچ‌گاه در فعالیت‌های مرتبط با بخش نظامی دخیل نبوده و درج نامش در این فهرست را اشتباه می‌داند. این شرکت تأکید کرده که این موضوع هیچ تأثیری بر قراردادهای تجاری و روند فعالیت‌هایش نخواهد داشت. کانتمپ همچنین اعلام کرده که به صورت فعالانه با وزارت دفاع آمریکا در جهت رفع این سوءتفاهم همکاری می‌کند و در صورت لزوم، اقدامات حقوقی لازم را برای صیانت از منافع خود و سهامدارانش به انجام خواهد رساند.

ارتباط فورد و تسلا با ارتش چین

با این وجود، نمی‌توان ریسک‌های بالقوه این وضعیت را نادیده انگاشت. حضور نام CATL در این فهرست می‌تواند به شهرت و اعتبار این شرکت لطمه وارد کند، همان‌طور که پیش‌تر شاهد کاهش ارزش سهام برخی دیگر از شرکت‌ها پس از قرار گرفتن در فهرست‌های مشابه بوده‌ایم. با توجه به تنش‌های موجود در روابط بین ایالات متحده و چین و احتمال وضع تحریم‌های جدید در آینده، CATL و شرکت‌های مشابه همچنان باید نسبت به آینده کسب‌وکار خود هوشیار و نگران باشند، به‌ویژه با در نظر گرفتن دیدگاه خاص جمهوری‌خواهان و دولت ترامپ نسبت به چین.

در گجت نیوز بخوانید:

source

توسط siahnet.ir