یک تیم تحقیقاتی چینی راهی برای احیای باتری‌های لیتیوم-یونی پیدا کرده است؛ روشی که به جای تعویض، لیتیوم از دست رفته را دوباره به باتری تزریق می‌کند. این فناوری می‌تواند عمر باتری‌ها را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که تا آخرین لحظه از عمر مفید گجت‌های خود استفاده می‌کنید، این فناوری جدید باتری می‌تواند برایتان جذاب باشد.

باتری های فرسوده دوباره زنده می‌شوند

یک تیم تحقیقاتی چینی راهی هوشمندانه پیدا کرده که باتری‌های فرسوده را دوباره احیا کند؛ آن هم با جایگزینی لیتیوم از دست رفته آن‌ها. تنها نکته این است که فعلاً این روش بیشتر برای کاربردهای صنعتی مثل ذخیره‌سازی انرژی در شبکه‌های برق مفید خواهد بود.

چرا باتری‌ها ضعیف می‌شوند؟

باتری‌های لیتیوم-یونی به دلیل رشد لایه‌ای به نام SEI روی آند، به‌تدریج ظرفیت خود را از دست می‌دهند. این لایه، یون‌های لیتیوم را مصرف کرده و مقاومت داخلی را افزایش می‌دهد. در نتیجه، الکترودها تحلیل می‌روند و الکترولیت تخریب می‌شود که همه این عوامل باعث کاهش ظرفیت باتری می‌شوند.

تا امروز، معمول‌ترین راه برای حل این مشکل، تعویض کامل باتری بوده است. اما محققان روش نوآورانه‌ای را پیشنهاد داده‌اند: تزریق مستقیم لیتیوم تازه به درون سلول‌های تخلیه‌شده برای جبران لیتیوم از دست رفته.

باتری های فرسوده دوباره زنده می‌شوند

برای این کار، آن‌ها با کمک هوش مصنوعی و الکتروشیمی آلی ترکیبی خاص از لیتیوم ساخته‌اند که در شرایط ولتاژی مناسب، لیتیوم مورد نیاز باتری را آزاد می‌کند. مزیت دیگر این روش این است که در طی فرایند، گازهایی تولید می‌شود که به‌راحتی از باتری خارج شده و فضا را برای جذب لیتیوم جدید باز می‌کند.

با این تکنیک، محققان توانستند ظرفیت یک باتری فسفات آهن لیتیوم که ۱۵ درصد از توان خود را از دست داده بود، تقریباً به طور کامل بازیابی کنند. طبق یافته‌های آن‌ها، این روش می‌تواند طول عمر باتری‌های لیتیوم-یونی را تا 12000 تا 60000 چرخه افزایش دهد.

چالش‌ها و محدودیت‌های این فناوری بازیابی باتری

به گزارش techspot، این روش با تمام مزایایی که به همراه دارد، خالی از چالش و محدودیت نیست. به عنوان مثال، این فناوری به باتری‌های مخصوص نیاز دارد که امکان تزریق لیتیوم مایع را فراهم کنند، در حالی که باتری‌های رایج معمولاً مهر و موم شده‌اند.

علاوه بر این، هنوز مشخص نیست که این روش برای باتری‌های گوشی و لپ‌تاپ که از ترکیب‌های متفاوت لیتیوم استفاده می‌کنند، چقدر کاربردی خواهد بود.

در همین رابطه بخوانید:

– 10 راهکار عملی برای افزایش شارژدهی باتری گوشی های موبایل

– بهترین گوشی از نظر باتری و ماندگاری شارژ

با این حال، برای سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی در مقیاس بزرگ که افزایش عمر و کاهش هزینه‌ها اهمیت زیادی دارد، این فناوری می‌تواند هم از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه باشد و هم به حفظ محیط‌زیست کمک کند.

نظر شما در رابطه با این دستاورد چیست؟ آیا بازسازی باتر‌ی‌ها می‌تواند یک روش اقتصادی برای استفاده مجدد از آن‌ها باشد؟

source

توسط siahnet.ir