ژاپن برای جبران عقبماندگی در صنعت تراشه خیز بلندی برداشته است و شرکت Rapidus که از حمایت دولت این کشور نیز برخوردار است، به تازگی اعلام کرده است که تولید انبوه تراشههای ۲ نانومتری با ترانزیستورهای GAA را از کمتر از ۲ سال دیگر شروع خواهد کرد.
با وحود تلاشهای اینتل و سامسونگ برای تثبیت سهم بازارشان، زنجیره تامین نیمههادیها مدتهاست که تحت سلطه TSMC قرار دارد. با این حال، در همین حین ژاپنیها که مدتها از گردونه رقابت برای ساخت تراشههای پیشرفته دور بودهاند، به تازگی با شرکت نوظهور Rapidus، قصد دارند یک بازیگر جدید را به این صنعت استراتژیگ معرفی کنند. به گزارش DigiTimes، این شرکت به تازگی ساخت تاسیسات تولید تراشه در هوکایدوی ژاپن به اتمام رسانده و در حال تجهیز خطوط تولید خود است.
به گفته منابع آگاه، Rapidus فناوری ۲ نانومتری را از IBM به دست آورده است هرچند به این دلیل که فناوری ۲ نانومتری این شرکت هنوز در مراحل تحقیقاتی قرار دارد، بازدهی تراشههای تولید شده همچنان پایین است. علاوه بر این، این شرکت با چالشهایی در زمینه کار با تجهیزات EUV که به تازگی از ASML خریداری کرده، دست و پنجه نرم میکند.

عاملی که فرایند ساخت ۲ نانومتری Rapidus را متمایز میکند، استفاده این شرکت از فناوریهای شبکه برق رسانی از پشت تراشه (BSPDN) و ترانزیستورهای GAA است. تاکنون تنها اینتل موفق به ادغام BSPDN با فرایند 18A خود شده است و حتی TSMC نیز فعلاً با این فناوری فاصله دارد.
نشریه Nikkei Asia اخیراً گزارش داده است که رپیدوس برای تولید انبوه تراشههای پیشرفته، با فرایند ۲ نانومتری، با شرکتهایی مانند اپل و گوگل در تماس بوده است. با این حال حتی اگر همه چیز خوب پیش برود، این تراشهساز ژاپنی دو سال از TSMC عقبتر است. اما این شرکت ادعا میکند که میتواند این تاخیر را با ارائه محصولاتی «کارآمدتر» جبران کند.
در همین رابطه بخوانید:
– تولید آزمایشی تراشههای 2 نانومتری Rapidus تا بهار آینده؛ آیا ژاپن میتواند به رقیب جدی TSMC تبدیل شود؟
– سریعتر و ارزانتر از TSMC؛ خیز ژاپنیها برای تولید تراشه 2 نانومتری با کمک ربات و هوش مصنوعی
گزارشها حاکی از آن است که رپیدوس تولید آزمایشی فرایند ۲ نانومتری را در همین ماه آغاز کرده است و انتظار میرود نمونههای اولیه تراشهها تا اواسط ماه آینده به مرحله نهایی طراحی برسند.
source