برای اولین بار در جهان پنل خورشیدی ساخته شده که اصلا دیده نمی‌شود. پژوهشگران کره جنوبی موفق شده‌اند نوعی سلول خورشیدی کاملا شفاف و بی‌سیم بسازند که مانند شیشه معمولی به نظر می‌رسد اما انرژی خورشید را جذب کرده و برق تولید می‌کند. جزئیات بیشتر را  در شهر سخت افزار بخوانید.

پنل خورشیدی نامرئی چطور کار می‌کند؟

با توجه به اطلاعاتی که وب سایت ecoticias منتشر کرده، بر خلاف پنل‌های خورشیدی که نور معمولی را جذب می‌کنند، این پنل‌های جدید نور فرابنفش و مادون قرمز را جذب می‌کنند. این طیف‌های نوری برای چشم انسان کاملا نامرئی هستند اما مقدار زیادی انرژی با خود حمل می‌کنند. زمانی که این نورها از شیشه عبور می‌کنند، توسط لایه‌هایی در پشت پنل جذب و به الکتریسیته تبدیل می‌شوند. نکته جالب این است که این پنل از بیرون دقیقا شبیه یک شیشه معمولی است!

برای اینکه پنل ظاهر شفافی داشته باشد، همه اتصالات الکتریکی در پشت آن قرار دارند، البته این طراحی جدیدی نیست و به این سبک طراحی all-back-contact گفته می‌شود. این یعنی روی سطح شیشه هیچ سیم یا قطعات فلزی مشاهده نمی‌شود و پنل نامرئی بنظر می‌رسد.

ساخت پنل خورشیدی شیشه ای

مواد استفاده شده در ساخت این پنل هم اکسید تیتانیوم و اکسید نیکل هستند که جزو مواد غیر سمی به شمار می‌آیند و عملکرد بالایی در جذب نورهای نامرئی دارند. این پنل‌ها در آزمایش‌ها توانسته‌اند 20 درصد از نور مرئی را عبور بدهند که یعنی می‌توانند مانند یک شیشه واقعی عمل کرده و نور محیط را به داخل منتقل کنند.

در همین رابطه بخوانید:

– ‌‏400 برابر کارایی بیشتر با هزینه کمتر: نسل جدید پنل‌های خورشیدی چین با ماده‌ای انقلابی

– پنل خورشیدی چوبی ساخته شد؛ ترکیب انقلابی سبز در انرژی خورشیدی

مزایا، چالش‌ ها و آینده‌ پنل های خورشیدی نامرئی

یکی از بزرگ‌ترین مزیت این پنل‌ها، حل کردن مشکل زیباسازی فضا هنگام استفاده از انرژی خورشیدی است. تا امروز بسیاری از افراد از نصب پنل‌های خورشیدی روی خانه یا محل کارشان صرف نظر می‌کردند چرا که ظاهر این پنل‌ها جذاب نبود یا فضای زیادی را اشغال می‌کردند. اما حالا شیشه‌های پنجره یا حتی صفحات نمایش موبایل‌ها هم می‌توانند خودشان منبع تولید برق باشند.

این فناوری برای ساختمان‌های بلند، خودروهای الکتریکی، گلخانه‌های هوشمند و حتی ابزارهای پوشیدنی هم کاربرد دارد.

پنل خورشیدی شیشه ای برای ساختمان ها

با این حال چالش‌های آن هم کم نیستند، این پنل‌ها از مدل‌های سنتی پیچیده‌تر هستند و هزینه تولیدشان هم بیشتر است. هرچند که تیم تحقیقاتی دانشگاه UNIST در تلاش است تا با استفاده از مواد نیمه رسانای جدید مانند پروسکایت‌ها، هزینه تولید پنل‌های نامرئی را کمتر کند.

بهره‌وری فعلی این پنل‌ها هم در حال حاضر حدود 14.7 درصد است که هنوز با مدل‌های سنتی با 22 درصد راندمان فاصله زیادی دارند. اما اگر شفافیف این پنل‌ها را در نظر بگیریم، این مقدار راندمان عدد نسبتا خوبی است. به گفته محققان، هدف نهایی این است که پنل‌های نامرئی بتوانند به بخشی از صنعت تولید انرژی پاک در آینده تبدیل شوند.

source

توسط siahnet.ir