10 بهمن 1402 ساعت 16:53

کارشناسان وضعیت بازار خودرو ایران در طول چند ماه آینده را چگونه می‌دانند؟ خودرو بخریم یا این‌که منتظر ارزان شدن خودرو بمانیم؟

وضعیت بازار خودرو به یکی از دغدغه‌های جدید این روزهای مردم تبدیل شده است. بازار خودرو ایران که پس از تورم‌های شدید سال گذشته در وضعیت بحرانی قرار گرفته بود، از اوایل امسال با روند کاهشی همراه شده بود تا این‌که در یکی دو ماه گذشته در وضعیت نسبتا مطلوبی به سر می‌برد و اکثر خودروها به بازه قیمتی دست‌یافتنی برای مردم رسیده بودند. اما این وضعیت پایدار نبود و قیمت خودروها در یک ماه گذشته با افزایش 20 درصدی مواجه شده‌اند. وجود چنین شرایطی سبب شده تا کارشناسان این حوزه در خصوص روند تغییرات قیمت تا قبل از عید و بعد از آن نظریات خود را بیان کنند. در این بخش از اخبار خودرو سایت گجت نیوز به بررسی آخرین وضعیت بازار خودرو می‌پردازیم.

یک کارشناس بازار خودرو در این خصوص بیان کرد تا 2 ماه گذشته شرایط مساعدی برای خرید خودرو در بازار ایران وجود داشت که آن را مدیون کاهش قیمت‌ها از ابتدای سال 1402 بودیم؛ تا این‌که از دو ماه پیش زمزمه‌های وجود تورم سبب افزایش 20 درصدی قیمت خودروها در بازار شد. این کارشناس بیان کرد که تفاوت چندانی بین بازار خودرو قبل و بعد عید وجود نخواهد داشت، مگر آن‌که تورم شدیدی پیش بیاید.

لازم به ذکر است که بخش قابل توجهی از کاهش قیمت خودرو در اوایل سال 1402 مدیون طرح‌های دولت برای تامین نیازهای این بازار بود که مردم با امید بستن به واردات محصولات خارجی، از خرید خودروهای داخلی و مونتاژی صرف نظر کرده بودند. اما با در حاشیه رفتن این طرح‌ها، باز هم شاهد دلال‌بازی در بازار خودرو هستیم.

فیروز نادری، یکی از کارشناسان بازار خودرو در مصاحبه جدید خود اعلام کرد که اکثر خودروها در طی یک ماه گذشته 20 درصد افزایش قیمت داشته‌اند؛ به‌گونه‌ای که قیمت پژو 207 با افزایش 110 میلیون تومانی از 620 میلیون به 730 میلیون تومان رسید و پژو پارس که تا پیش از این 500 میلیون قیمت داشت، در بازار برچسب قیمتی 600 میلیون تومانی گرفته است.

وضعیت بازار خودرو ایران

نادری در ادامه سخنان خود افزود در یک ماه گذشته به‌طور میانگین شاهد افزایش 100 تا 120 میلیون تومانی برای خودروهای داخلی و 200 تا 250 میلیون تومانی برای محصولات مونتاژی بوده‌ایم.

وی در خصوص پیش بینی وضعیت بازار خودرو ایران تا شب عید هم نظریات خود را بدین شرح بیان کرد که با توجه به افزایش میزان تولیدات داخلی، قیمت خودرو باید کاهش پیدا کند؛ اما سدی به‌نام تورم مانع آن می‌شود. نرخ دلار روز به روز در حال رشد است و همین موضوع تولید بیشتر خودروسازان داخلی را به حاشیه برده است. در نتیجه برهم‌کنش این دو موضوع، قیمت خودرو در چند روز اخیر ثابت مانده است. به‌گفته فیروزی اگر نرخ دلار به قیمت 50 هزار تومان برگردد، قیمت خودرو هم با کاهش 10 درصدی همراه خواهد شد.

این کارشناس خودرو در خصوص صحبت‌های اخیر وزیر صمت مبنی بر به ثبات رسیدن بازار خودرو در نتیجه عرضه بیشتر محصولات هم بیان کرد که تنها مشکل بازار کمبود خودرو نیست که با عرضه بیشتر قیمت‌ها کنترل شود. فیروزی علت افزایش قیمت‌های اخیر را روند صعودی نرخ ارز دانست و توضیح داد تا زمانی که نرخ ارز کاهشی نشود، بازار به تعادل نمی‌رسد. تورم نرخ ارز سبب شده تا مردم به خرید خودرو علاقه نشان دهند؛ حتی آنان که به خودرو نیاز ندارند. چرا که مردم می‌دانند با افزایش نرخ دلار، قیمت خودرو هم افزایش پیدا می‌کند و آن‌ها می‌توانند محصولی را که خریداری کرده‌اند، گران‌تر بفروشند.

با توجه به وضعیت بازار خودرو ایران، چه زمانی ماشین بخریم؟

در ادامه مصاحبه، فیروزی به زمان مناسب خرید خودرو اشاره کرد و توضیح داد که تا دو ماه پیش زمان مناسبی برای خرید خودرو وجود داشت؛ از اوایل سال 1402 شاهد سیر کاهشی قیمت خودرو بودیم تا این‌که در دو ماه گذاشته نمودار قیمت خودرو به پایین‌ترین حد آن در سال جاری رسیده بود. اما زمزمه‌های تورم، این شیب نزولی نمودار را به صعودی تبدیل کرد تا این‌که اکنون شاهد افزایش 20 درصدی قیمت خودرو هستیم. به‌نظر نمی‌رسد که بازار الان تا قبل از عید دست‌خوش تغییری شود و همین قیمت‌ها برای بعد از عید هم وجود خواهند داشت، مگر آن‌که شاهد تورم شدید باشیم.

وضعیت بازار خودرو ایران

البته افزایش قیمت خودرو به‌غیر از نرخ ارز به موارد دیگری هم ربط پیدا می‌کند؛ اگر اخبار خودرو را در گجت نیوز دنبال کرده باشید، اطلاع دارید که هنوز هم رویکرد وزارت صمت برای کنترل وضعیت بازار خودرو ایران مشخص نیست. فرآیند واردات و پلاک‌گذاری خودروهای موجود در گمرک به کندترین حالت خود در جریان است و از سوی دیگر کمیت خودروهای وارد شده، جواب‌گوی بازار تشنه این روزهای ایران نیست. طرح‌هایی نظیر فروش مازاد 120 هزار دستگاه خودرو توسط ایران خودرو و سایپا هم پس از تصویب، اجرایی نشده‌اند و کنار گذاشتن قیمت‌گذاری دستوری برای یک کالای انحصاری نظیر خودرو سبب شده تا وضعیت بازار خودرو ایران در این روزها همچون مدت مشابه در سال گذشته ملتهب باشد.

source

توسط siahnet.ir