گزارش‌ها حاکی از آن است که AMD در حال توسعه APUهای مبتنی بر ARM با اسم رمز  Sound Wave است که احتمالاً سال آینده در لپ‌تاپ‌های سرفیس مایکروسافت به کار گرفته خواهند شد. این اقدام، گامی مهم برای AMD در جهت رقابت در بازار رو به رشد ویندوز روی ARM است.

به گزارش IT Home و به نقل از افشگر معروف، Kepler،شرکت AMD در حال توسعه یک SoC مبتنی بر معماری ARM با نام رمز Sound Wave است تا در لپ‌تاپ‌های سرفیس مایکروسافت در سال آینده مورد استفاده قرار گیرد. این پردازنده‌ها که از طراحی‌های سنتی x86 فاصله می‌گیرند، از معماری ARM بهره برده و احتمالاً از هسته‌های آماده Cortex استفاده خواهند کرد. جزئیات مربوط به مشخصات دقیق، زمان عرضه و قیمت‌گذاری هنوز فاش نشده و بهتر است با احتیاط به این شایعه نگریست.

حرکت مایکروسافت به سمت ویندوز روی ARM

 چند سالی است که مایکروسافت به سمت توسعه پلتفرم ویندوز روی آرم (WoA) حرکت کرده است. این استراتژی با همکاری این شرکت با کوالکام و معرفی خانواده پردازنده‌های Snapdragon X عملیاتی شد. این اقدام احتمالاً محرک مهمی برای اینتل بود تا جایگزینی با اولویت بهره‌وری انرژی، یعنی Lunar Lake، را مهندسی کند. طبق شایعات، حتی انویدیا نیز با همکاری مدیاتک در حال توسعه پردازند‌‌های N1 برای لپ‌تاپ‌های هوش مصنوعی ویندوزی است.

اگر شایعه پردازنده‌های Sound Wave صحت داشته باشد، این SoCها می‌توانند در اسخت Steam Deck 2 نیز به کار روند، اما باید تأکید کرد که این موضوع کاملاً در حد گمانه‌زنی است. لپ‌تاپ‌های نسل فعلی Surface Pro 11 و Surface Laptop 7 مایکروسافت از تراشه‌های کوالکام و اینتل بهره می‌برند. شکاف موجود در بهره‌وری انرژی پردازنده‌های AMD در مقایسه با Snapdragon X، Lunar Lake و احتمالاً پردازنده‌های N1 انویدیا که به زودی معرفی می‌شوند، می‌تواند با این SoCهای مبتنی بر ARM پر شود.

ساخت پردازنده مبتنی بر ARM توسط AMD و انویدیا

انتظار می‌رود AMD به جای استفاده از پردازنده‌های گرافیکی Mali شرکت ARM، به استفاده از IP گرافیکی Radeon خود ادامه دهد.

پیش از این شاهد عرضه پردازنده کم مصرف Lunar Lake اینتل بودیم که به ریشه‌های x86 وفادار مانده و هرچند ممکن است از نظر عملکرد نسبت به رقبای مبتنی بر ARM از کوالکام و اپل ضعیف‌تر باشد، اما در بهره‌وری انرژی بسیار به آن‌ها نزدیک شده و حتی در تست‌های دوام باتری از آن‌ها پیشی گرفته است. 

با این حال، Lunar Lake برای اینتل ارزان تمام نشده و شامل هزینه‌های بالای تولید با فرآیند N3B شرکت TSMC، پکیجینگ سه‌بعدی Foveros، رم LPDDR5x-8533 روی پکیج و GPU نسل بعدی مانند Xe2-LPG برای گرافیک می‌شود. به همین دلیل پت گلسینگر، مدیرعامل سابق اینتل، Lunar Lake را یک طراحی گران‌قیمت و غیر قابل ادامه توصیف کرد.

در همین رابطه بخوانید:

– انویدیا در حال توسعه رقیب Strix Halo با گرافیک Blackwell و پردازنده مدیاتک

بنابراین، تصمیم AMD می‌تواند ناشی از هزینه‌ها و پیچیدگی‌های بالای طراحی و ساخت پردازنده‌های x86 فوق‌العاده کم‌مصرف، به ویژه برای محدوده زیر 10 وات، و همچنین فشار روزافزون مایکروسافت برای اجرای ویندوز روی پردازنده‌های ARM باشد. سوال اینجاست که آیا مایکروسافت تا آن زمان می‌تواند چالش‌های مربوط به بهینه‌سازی و سازگاری که هنوز اکوسیستم ویندوز روی ARM با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند را برطرف سازد؟

source

توسط siahnet.ir