در دل بیابانهای عربستان، یکی از بزرگترین و جاه طلبانهترین پروژههای تاریخ بشر در حال شکل گیری است. پروژهای به نام The Line که قرار است تعریف زندگی شهری را برای همیشه تغییر بدهد. این شهر فوق پیشرفته با طراحی دو آسمان خراش موازی به ارتفاع 500 متر و طول 170 کیلومتر، قرار است میزبان 9 میلیون نفر باشد. ساخت شهری بدون خودرو، بدون آلودگی و با انرژی کاملا پایدار که قرار است آینده تمدن باشد، حالا به پیشرفتهای قابل توجهی رسیده است.
The Line؛ شهری که ساخت آن حالا واقعا آغاز شده است
برخلاف تصور بسیاری از مردم که این پروژه را بیشتر یک نمایش تبلیغاتی برای جذب توریستها میدانستند، عملیات اجرایی The Line به صورت رسمی آغاز شد و حالا پیشرفتهای قابل توجهی را در سایت پروژه شاهد هستیم. بنا به گزارش glassalmanac و تصاویر هوایی، بخشهایی از زیرساختهای این پروژه شامل نصب شمعهای فونداسیون و آمادهسازی فاز اول با نام Hidden Marina به مرحله اجرا رسیده است. فاز اولیه این پروژه قرار است در محدودهای به طول 2.5 کیلومتر ساخته شود و بر اساس برنامه فعلی، این بخش تا سال 2030 به بهرهبرداری خواهد رسید.
یکی از ویژگیهای جالب شهر جدید عربستان، طراحی یک سیستم حمل و نقل فوق سریع در دل این سازه است. این سیستم میتواند مسافران را در مدت 20 دقیقه از ابتدای شهر به انتهای آن برساند. به همین دلیل هم خودروهای شخصی و خیابانهای سنتی به طور کامل در The Line حذف شدهاند و تمام زیرساختها قرار است به صورت عمودی و فشرده در ساختار شهر طراحی شوند.
مقامات عربستان ادعا میکنند که این پروژه به طور کامل با انرژیهای تجدیدپذیر کار خواهد کرد و آلایندگی کربنی ندارد. تامین انرژی قرار است از طریق باد، خورشید و سایر فناوریهای سبز انجام شود. جالب است بدانید هزینه این پروژه بین 200 میلیارد تا 1 تریلیون دلاز تخمین زده شده که به نظر یکی از گرانترین پروژههای عمرانی جهان است.
هرچند که مقامات عربستان به طور رسمی اعلام کردهاند تکمیل کل پروژه به این زودیها نخواهد بود و دستیابی به اهداف نهایی ممکن است تا 2045 یا حتی 2070 هم طول بکشد. حجم عظیم پروژه، چالشهای فنی، تایمن مالی و البته فشارهای بینالمللی پیرامون مسائل محیط زیستی باعث کند شدن روند این پروژه شده است.
در همین رابطه بخوانید:
–همکاری بزرگ کوالکام و عربستان برای ساخت دیتاسنترهای هوش مصنوعی آینده
– عربستان، قطب جدید هوش مصنوعی؟ انویدیا ۱۸ هزار پردازنده AI به این کشور میفرستد
The Line؛ پروژهای جاهطلبانه با چالشهای بزرگ انسانی و زیستمحیطی
با وجود اینکه عربستان تلاش میکند تا با این پروژه، توجه دوستداران محیط زیست را به خودش جلب کند اما به نظر میرسد اما پشت این وعدههای جذاب، بخشی تاریک از پروژه پنهان شده است. بخشی که سوالات جدی در مورد بهای واقعی ساخت این ابرشهر مطرح میکند.
در حقیقت زمینی که امروز زیرساخت ابرشهر The Line هستند، سالها محل زندگی قبیلهای قدیمی و ریشه دار بوده است. اما زمانی که این پروژه کلید خورد، دولت عربستان با فشار گسترده روی این قبیله، آنها را مجبور به تخلیه این زمینها کرد و نزدیک به 20 هزار نفر مجبور شدند بدون دریافت غرامت منصفانه خانههای خود را ترک کنند. حتی در آوریل 2020، یکی از فعالان برجسته این قبیله کشته شد و توجه سازمانهای حقوق بشری و رسانههای بینالمللی به این پروژه جلب شد و موج انتقادات بیشتر هم شد.
از نظر محیط زیستی هم این پروژه دوستدار محیط زیست نیست، کارشناسان میگویند که اجرای این پروژه آثار ویرانگری روی حیات وحش و طبیعت منطقه دارد. یک سازه عظیم به طول 170 کیلومتر یعنی مسدود شدن مسیرهای مهاجرتی پرندگان و اختلال در زیستگاه حیوانات بومی. یعنی برخلاف ادعای مقامات عربستان که آن را شهر سبز میدانند، این شهر میتواند اکوسیستم منطقه را کاملا تحت تاثیر قرار دهد.
با همه اینها، با توجه به گزارشها به نظر میرسد عربستان در ساخت این شهر کاملا جدی است و پروژه ساخت پیشرفتهای زیادی تا امروز داشته است.
source