باستانشناسان با حفاری منطقهای در آلمان، یک جفت کفش ٢ هزار ساله سربازان رومی را کشف کردند که رمز و راز تاریخ را در دل خودش جای داده است.
در تازهترین حفاریهای انجام شده باستان شناسی در یک سکونتگاه غیرنظامی در نزدیکی قلعه نظامی رومی اوبِرستایم ایالت بایرن آلمان، باستانشناسان به بقایای یک صندل رومی 2000 ساله برخوردند. این کشف ارزشمند، دریچهای به سوی سبک زندگی، پوشش و تعاملات فرهنگی رومیان در این منطقه میگشاید.
اکتشاف کفش ٢ هزار ساله رومی در آلمان
این کفش چرمی کشف شده که به «کالیگا» معروف است، نوعی صندل نظامی مقاوم و میخدار بوده که سربازان لژیونر و نیروهای کمکی روم از آن استفاده میکردند. میخهای این صندل اصطکاک لازم را در زمان راهپیمایی و نبرد فراهم میکردند و از پا در برابر تاول و بیماریهایی مانند پای خندق محافظت میکردند.
کالیگاها در دوران امپراتوری روم به طور گسترده مورد استفاده قرار میگرفتند، اما در اواخر قرن اول میلادی، ارتش روم به سمت استفاده از چکمههای ساقدار به نام «کالسی» روی آورد.
علاوه بر ارزش تاریخی، کشف این صندل نشاندهنده نفوذ فرهنگ رومی در منطقه بایرن است. محل کشف این صندل، بین سالهای 60 تا 130 میلادی مسیح سکونتگاه انسانها بوده است و به احتمال زیاد، سربازان رومی یا ساکنان محلی تحت تاثیر فرهنگ رومی از این نوع صندل استفاده میکردند.
بیشتر بخوانید:
پنج شی باستانی مرموز که هنوز هم راز و رمز آنها برای انسان فاش نشده است
گنجینههای پنهان در سکونتگاه رومی: فراتر از یک صندل
کشف یک صندل رومی 2000 ساله در نزدیکی قلعه نظامی اوبِرستایم آلمان، آغاز ماجرا بود. باستانشناسان در این محل نه تنها با بقایای این پایافزار باستانی روبرو شدند، بلکه گنجینهای از اشیاء ارزشمند را نیز کشف کردند.
در میان این یافتهها، میتوان به بقایای مواد غذایی اشاره کرد که نشاندهنده رژیم غذایی ساکنان این سکونتگاه در دوران باستان است.سفالهای کشف شده نیز دریچهای به سوی ظروف و ابزار مورد استفاده آنها میگشاید. داس کشف شده گویای شغل و فعالیتهای کشاورزی یا باغبانی در این منطقه است. و در نهایت، اجزای لباس کشف شده، اطلاعاتی در مورد پوشش و سبک زندگی مردمی که در این مکان زندگی میکردهاند، ارائه میدهد.
این یافتههای متنوع، تصویری کاملتر از زندگی در این سکونتگاه رومی را به تصویر میکشند. کشف این اشیاء حتی پس از اتمام حفاریهای باستانشناسی، نشاندهنده اهمیت کاوشهای دقیق و ظریف در محوطههای باستانی است. هر قطعه از این گنجینه، داستانی برای گفتن دارد و به باستانشناسان در درک هرچه بهتر فرهنگ و تمدن روم باستان کمک میکند.
source